sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε τώρα»

Στίχοι που «ταιριάζουν γάντι» στην ξέφρενη πορεία της Φούλαμ στο Europa League. Το καλοδουλεμένο σύνολο του Ρόι Χόντγκσον πέτυχε τη σημαντικότερη διάκριση στην ιστορία των «κότατζερς», μέχρι την επόμενη…

Στον τελικό της 12ης Μαΐου κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης στην «Νόρντμπανκ Αρίνα» η Φούλαμ θα διεκδικήσει τον πρώτο της τίτλο από το 1879, όταν και συστάθηκε ο αγγλικός σύλλογος.

Το στυλ παιχνιδιού της μπορεί πολλές φορές να φαίνεται ανιαρό, ωστόσο προσφέρει αποτελέσματα, κυρίως χάρη στην εξαιρετική αμυντική της τακτική και τον Μπόμπι Ζαμόρα που όποτε χρειαστεί «βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά» στην επίθεση. Χωρίς εξωφρενικό μπάτζετ ή σούπερ μονάδες στο ρόστερ της έχει την ευκαιρία να δώσει ζωή στην τροπαιοθήκη της με μια ευρωπαϊκή κούπα.

Αντιθέτως, ο πασίγνωστος ιδιοκτήτης της, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ έχει καταφέρει όχι απλώς να ισοσκελίσει τα έσοδα με τα έξοδα, αλλά να κάνει την επιχείρησή του κερδοφόρα. Πράγμα σπάνιο σε μια εποχή που τεράστια μεγέθη στο χώρο του ποδοσφαίρου όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ ετοιμάζονται να αλλάξουν χέρια λόγω των υψηλών χρεών που αντιμετωπίζουν.

Στα της πορείας και πάλι, στη φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Europa League η Φούλαμ ήταν πάντοτε το αουτσάιντερ, κάτι που αν μη τι άλλο αποτέλεσε έξτρα κίνητρο για εκείνην, ώστε να δώσει το κάτι παραπάνω σ’ όλες τις προκλήσεις που της παρουσιάστηκαν.

Πρώτα με αντίπαλο την Σαχτάρ Ντόνετσκ, ύστερα με την πάντα υπολογίσιμη αν και σε πτώση, Γιουβέντους, στη συνέχεια με την πρωταθλήτρια Γερμανίας και προερχόμενη από το Champions League Βόλφσμπουργκ και τέλος με το Αμβούργο που είχε την πρόκληση πως θα φιλοξενούσε τον τελικό.

Το όνειρο τελειώνει στις 12 Μαΐου. Όπως κι αν γραφτεί ο επίλογος σημασία έχει πως το ταξίδι άφησε ικανοποιημένο και τον πλέον απαιτητικό της φίλο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x