Δελτία Τύπου

Ο Γκους Χίντινκ για τους φιλόδοξους ποδοσφαιριστές στη Ν. Αφρική

O θρυλικός προπονητής ποδοσφαίρου Γκους Χίντινκ έφτασε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής για να παρουσιάσει ένα αποκλειστικό εργαστήρι ανταλλαγής ποδοσφαιρικών γνώσεων, στο οποίο συμμετέχουν 30 νέοι φιλόδοξοι Νοτιοαφρικανοί ποδοσφαιριστές, στα πλαίσια του προγράμματος προπόνησης Inside the Elite της Nike.

O θρυλικός προπονητής ποδοσφαίρου Γκους Χίντινκ έφτασε στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής για να παρουσιάσει ένα αποκλειστικό εργαστήρι ανταλλαγής ποδοσφαιρικών γνώσεων, στο οποίο συμμετέχουν 30 νέοι φιλόδοξοι Νοτιοαφρικανοί ποδοσφαιριστές, στα πλαίσια του προγράμματος προπόνησης Inside the Elite της Nike.

Ο Γκους Χίντινκ συναντήθηκε με τους ποδοσφαιριστές στο κατάστημα Nike Football Sandton, στην πόλη Sandton, και τους μετέδωσε τις γνώσεις του για το πώς μπορούν να γίνουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές. Σε μια συζήτηση που είχε σαν βάση τις θεμελιώδεις αρχές του ποδοσφαίρου, ο Hiddink μίλησε επίσης για τον αντίκτυπο του ιού HIV/AIDS στην Αφρική και ως πρεσβευτής της εκστρατείας Nike (RED) "Lace Up. Save Lives"(Δέστε τα Κορδόνια σας και Σώστε Ζωές) τόνισε ότι είναι σημαντικό οι νέοι να κάνουν μικροβιολογικές εξετάσεις για τον ιό HIV/AIDS και να γνωρίζουν την κατάστασή τους.

Η πολυαναμενόμενη, εντατική προπόνηση στο Στάδιο Orlando του Σοβέτο, την οποία παρουσίασε και καθοδήγησε ο Χίντινκ, αποδείχτηκε μια εμπειρία που άλλαξε τον τρόπο παιξίματος των νεαρών ποδοσφαιριστών. Υπό το άγρυπνο βλέμμα ενός από τους πιο σεβαστούς προπονητές στον κόσμο, οι νεαροί έμαθαν να συνδυάζουν τις δεξιότητες και την ταχύτητά τους προπονούμενοι σε συγκεκριμένες θέσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

"Ήταν μια φανταστική ευκαιρία να επισκεφθώ τη Νότιο Αφρική με τη Nike και να γνωριστώ με αυτούς τους νέους, δεξιοτέχνες ποδοσφαιριστές. Έχουν τη δυνατότητα να γίνουν σπουδαίοι παίκτες και να χαράξουν το μέλλον τους, οπότε επιβάλλεται να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους," είπε ο Γκους Χίντινκ.

Καθ΄οδόν προς το Σοβέτο, ο Γκους Χίντινκ έκανε μια στάση στο κτίριο Life Centre στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ για να ανακοινώσει το νόημα του μηνύματος της εκστρατείας Nike (RED) "Lace Up. Save Lives."

"Στην Υποσαχάρια Αφρική υπάρχει η μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού HIV/AIDS διεθνώς, οπότε φορώντας αυτά τα κορδόνια Nike (RED) υποστηρίζω τον αγώνα ενάντια στον ιό HIV/AIDS και βοηθώ να σωθούν ζωές στην Αφρική."

Σε τοπικό επίπεδο, η Nike κατανοεί ότι οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν διαθέτουν το απαιτούμενο υπόβαθρο αλλά από τότε που άρχισε να υλοποιείται το στρατηγικό πρόγραμμα ανάπτυξης το 2009 και να υποστηρίζεται από τοπικούς επαγγελματίες προπονητές και ειδικούς τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή και υπάρχουν κάποιοι βασικοί παίκτες που σίγουρα έχουν τις δυνατότητες να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές συντομότερα απ' όσο αναμενόταν.

Παρέχοντάς τους πρόσβαση στις καλύτερες ομάδες, στους καλύτερους προπονητές και αθλητές, αυτοί οι παίκτες μαθαίνουν τις διαφορετικές δυναμικές του αθλήματος, αναπτύσσοντας παράλληλα τις απαιτούμενες θεμελιώδεις δεξιότητες.

"Η Nike είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για τη συμμετοχή του θρυλικού Guus Hiddink στο πρόγραμμά της για την ανάπτυξη και εξέλιξη των νέων στη Νότιο Αφρική, η οποία θα τους προσφέρει έμπνευση και γνώσεις βοηθώντας τους να τελειοποιήσουν τον τρόπο που παίζουν," είπε ο Seruscka Naidoo, Διευθ. Δημ. Σχέσεων της Nike Νοτίου Αφρικής.

Ο Γκους Χίντινκ αναχώρησε από τη Νότια Αφρική, αφήνοντας πίσω του ένα σύνολο πολύτιμων δεξιοτήτων αλλά και την έμπνευση που μπορεί να βοηθήσει τους ταλαντούχους ποδοσφαιριστές να χαράξουν το μέλλον τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x