Δελτία Τύπου

England365.gr: Όχι εμείς και εσείς, αλλά όλοι μαζί

Καλή αρχή λοιπόν…. Για ένα που το σχεδιάζαμε πολύ καιρό γιατί δεν θέλαμε να έχει την ψυχρή ταμπέλα «για το αγγλικό ποδόσφαιρο», αλλά αντίθετα να αποτελεί ένα καταφύγιο. Για όλους όσους έχουν σχέση με το νησί , με οποιονδήποτε τρόπο...

Καλή αρχή λοιπόν…. Για ένα site που το σχεδιάζαμε πολύ καιρό γιατί δεν θέλαμε να έχει την ψυχρή ταμπέλα «για το αγγλικό ποδόσφαιρο», αλλά αντίθετα να αποτελεί ένα καταφύγιο. Για όλους όσους έχουν σχέση με το νησί , με οποιονδήποτε τρόπο...

Γιατί το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί ακόμη, κάτι το μυστικοπαθές, αλλά περίεργα όμορφο για όποιον είναι ερωτευμένος με την κοσμοπολίτικη αύρα του Λονδίνου, την μουσική σκηνή του Λίβερπουλ, την έντονη εμπορική ανάπτυξη του Μάντσεστερ με το μεγαλύτερο shopping mall της Ευρώπης, το Trafford Center, τη γραφικότητα της Κορνουάλης, του Τσέστερ, τoυ Mπόρνμουθ, του Μπαθ. Γιατί Αγγλία δεν είναι μόνο οι μεγαλουπόλεις, αλλά και τα μικρά μέρη. Περιοχές πανέμορφες με γραφικά σοκάκια, ωραία μπαράκια, συναυλίες, παραστάσεις, καταπληκτικά βιβλιοπωλεία και παλαιοπωλεία, ένα εκρηκτικό μείγμα σε μία χώρα που αποτέλεσε χρόνια ολόκληρα μία κοινωνική και πολιτιστική χοάνη και που καταφέρνει παρόλα αυτά και κρατά αναλλοίωτη την φυσιογνωμία της σε χαλεπούς καιρούς.

Φυσικά το www.england365.gr θα ασχοληθεί και με την Σκωτία, την Ουαλλία και την Ιρλανδία, Βόρεια και Νότια, αφού στον γενικότερο γεωγραφικό όρο όταν μιλάμε για νησί αναφερόμαστε σε όλο το ευρύτερο φάσμα. Το Εδιμβούργο, το Κάρντιφ, η Γλασκώβη, το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, το Αμπερντίν, θα έχουν την δική τους μνεία σε οτιδήποτε συμβαίνει και πιστεύουμε πως ενδιαφέρει αυτούς που αποτελούν το target group μας.

Α, θα γράφουμε και για ποδόσφαιρο… Για να ακριβολογούμε και να μην σας τρομάξουμε κυρίως για μπάλα θα είναι η συζήτηση μας. Για μπάλα, που εκεί στο νησί είναι μία δεύτερη θρησκεία. Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν αγαπάνε την μπάλα με τον τρόπο που το κάνουν στην Βρετανία. Ξέρω, θα πείτε πως στην Βραζιλία είναι το εθνικό σπορ, δεν αντιλέγω… Αλλά επειδή είναι πιο εκδηλωτικός σαν λαός το δείχνουν ίσως πιο πολύ από τους φλεγματικούς Βρετανούς. Όμως στο νησί, η μπάλα δεν είναι απλή διασκέδαση… Είναι νοοτροπία και τρόπος ζωής. Δεν υπάρχει πιθανώς άλλος λαός που ξέρει να είναι πιο ευπρεπής στην ήττα από αυτούς εκεί, πέραν της Μάγχης. Λατρεύουν τους ήρωες, αλλά πιο πολύ λατρεύουν το παιχνίδι. Ξέρουν να υπομένουν στωικά στις αποτυχίες και στις νίκες μερικές φορές νοιώθουν αμήχανα. Πουθενά πάντως δεν θα δει κανείς γεμάτα γήπεδα όπως στη Βρετανία ακόμη και στην τελευταία κατηγορία. Ακόμη και αν υπάρχουν ομάδες που δεν σταυρώνουν πόντο!

Αυτή την ιδιαιτερότητα, τη μετέβαλλαν σε αβαντάζ και επειδή ο κόσμος στέκεται μόνο στον γκλαμουράτο κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ λησμονεί πως την διαφορά στην Αγγλία την κάνει η βάση…Όχι η κορυφή. Όλα αυτά θα τα βρίσκεται πια εδώ, σε αυτή την γωνία. Και φιλοδοξούμε να είμαστε ο οδηγός σας, πριν από κάθε ταξίδι στο νησί. Αν μπορούμε επίσης να βοηθήσουμε λύνοντας οποιαδήποτε απορία, θα είναι χαρά μας. Καλή αρχή λοιπόν…. Και σύντομα θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις! Όποιος επίσης από τους αναγνώστες που ζει ήδη στην Βρετανία θέλει να γίνει «άτυπα» συνεργάτης μας, είναι ευπρόσδεκτος.

Περιμένουμε mail στο info@england365.gr. Με προτάσεις, εντυπώσεις και ό,τι άλλο περάσει από το μυαλό σας. Σε αυτό το site δεν υπάρχουν εμείς και εσείς αλλά όλοι μαζί! Let’s get started…..

Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x