Δελτία Τύπου

Και οι 33… ήταν υπέροχοι!

Μία κατάθεση ζωής πραγματοποίησαν το Σάββατο, 6 Μαρτίου, 33 ενεργοί πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι Γραμμή Ζωής για τη σύσταση της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος υπέρ της Τρίτης Ηλικίας.

Μία κατάθεση ζωής πραγματοποίησαν το Σάββατο, 6 Μαρτίου, 33 ενεργοί πολίτες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του Κοινωφελούς Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Τηλεειδοποίησης & Βοήθειας στο Σπίτι Γραμμή Ζωής για τη σύσταση της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος υπέρ της Τρίτης Ηλικίας.

Η ιδρυτική εκδήλωση αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα (στάση Μετρό – αίθουσα εκδηλώσεων) με την υποστήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού από το νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» και την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.

Ενθαρρυντική ήταν η προσέλευση και συμμετοχή των νέων, ενώ συνολικά 47 άτομα εκδήλωσαν ζωηρό ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στην αιμοδοσία.

Ανάμεσα στα άτομα που έδωσαν το παρόν ήταν και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Γιώργος Αλεξόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι αιμοδότες θέλουν να συνεισφέρουν υπέρ της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία, μπορούν να επισκέπτονται τη μονάδα αιμοδοσίας του «Αγίου Σάββα» (τηλ. 210 6409000, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171 – στάση Μετρό “Αμπελόκηποι”) αναφέροντας τη Γραμμή Ζωής.

Η αιμοδοσία διαρκεί μόλις δέκα λεπτά της ώρας και αποτελεί αναμφισβήτητα ένα δώρο ζωής για χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι χρειάζονται λίγο από το αίμα των συνανθρώπων τους για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής θεωρεί επιτακτική ανάγκη τη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας, ως μία πράξη ανθρωπιάς και στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδίως προς την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα των ηλικιωμένων (65 ετών και άνω), η οποία αριθμεί 2.500.000 ανθρώπους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γραμμή Ζωής και η κινητή μονάδα αιμοδοσίας του «Αγίου Σάββα», σε συνεργασία με δήμους, κοινότητες, συλλόγους και επιχειρήσεις που επιθυμούν να στηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία, προγραμματίζει εντός Απριλίου ημέρες εθελοντικής αιμοδοσίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας για την πολύτιμη συμπαράστασή τους.

Ευελπιστούμε στη διάδοση του μηνύματος και στη στήριξή σας για την προώθηση των δράσεών μας.

Περισσότεροι από 1.000.000 ηλικιωμένοι στην Ελλάδα, ζουν εντελώς μόνοι (χωρίς συγγενικό περιβάλλον ή μακριά από αυτό).

Η Γραμμή Ζωής είναι το μοναδικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται από το 2006 για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι. Μέχρι σήμερα έχει παραδώσει ΔΩΡΕΑΝ σε ηλικιωμένους 502 συσκευές Τηλεειδοποίησης («κόκκινο κουμπί»), με την οικονομική υποστήριξη Χορηγών και Δωρητών, ενώ η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τους 3.500 μόνους ηλικιωμένους (άνω των 65 ετών). Το κόστος της συσκευής ανέρχεται σε 360 ευρώ και καλύπτεται από χορηγίες εταιρειών, ιδρυμάτων, συλλόγων και ιδιωτών.

Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:

-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
-Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε τρεις μήνες.
-Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
-Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
-Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.
-Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x