Δελτία Τύπου

Οι φανέλες της Nike για το Μουντιάλ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ NIKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ.Οι φανέλες των εμφανίσεων που θα φορεθούν στη Νότιο Αφρική και διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, εμποδίζοντας έτσι 13 εκατομμύρια πλαστικές φιάλες να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

ΟΙ ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ ΤΗΣ NIKE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Οι φανέλες των εμφανίσεων που θα φορεθούν στη Νότιο Αφρική και διατίθενται από τα καταστήματα λιανικής πώλησης είναι κατασκευασμένες από 100% ανακυκλωμένο πολυεστέρα, εμποδίζοντας έτσι 13 εκατομμύρια πλαστικές φιάλες να καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων.

Πολλοί κορυφαίοι διεθνείς παίκτες, όπως οι Cristiano Ronaldo, Robinho και Ji-Sung Park θα εμφανιστούν στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής αυτό το καλοκαίρι φορώντας τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον και τεχνολογικά προηγμένες εμφανίσεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά, όλες οι εθνικές ομάδες της Nike, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, της Πορτογαλίας και της Ολλανδίας, θα φορούν φανέλες κατασκευασμένες εξ' ολοκλήρου από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – κάθε μία δημιουργήθηκε απευθείας από το υλικό έως και οκτώ ανακυκλωμένων πλαστικών φιαλών.

"Αυτό το καλοκαίρι, στη Νότιο Αφρική, η Nike θα προσφέρει στους ποδοσφαιριστές ένα πλεονέκτημα παρέχοντας το πιο νέο και πιο καινοτομικό προϊόν για τους καλύτερους παίκτες του αθλήματος," είπε ο Charlie Denson, Πρόεδρος του Τμήματος Επώνυμων Προϊόντων Nike. "Με τη σημερινή ανακοίνωση, εξοπλίζουμε τους αθλητές με νεοσχεδιασμένες εμφανίσεις οι οποίες δεν έχουν απλώς όμορφη όψη και πλεονεκτήματα όσον αφορά τις επιδόσεις, αλλά επίσης είναι κατασκευασμένες από ανακυκλωμένα υλικά δημιουργώντας έτσι λιγότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον."

Για την κατασκευή των εμφανίσεων των εθνικών ομάδων για το 2010, οι προμηθευτές υφασμάτων της Nike συγκέντρωσαν άχρηστες πλαστικές φιάλες από χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στην Ιαπωνία και στην Ταϊβάν, τις οποίες υπέβαλλαν σε διαδικασία τήξης για την παραγωγή νέου νήματος που τελικά μετατράπηκε σε ύφασμα για τις φανέλες των εμφανίσεων.

Η διαδικασία αυτή εξοικονομεί πρώτες ύλες και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και κατά 30% σε σύγκριση με τη διαδικασία παραγωγής παρθένου (πρωτογενούς) πολυεστέρα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πολυεστέρα για τις φανέλες της νέας σειράς εθνικών εμφανίσεων, η Nike περιέσωσε σχεδόν 13 εκατομμύρια πλαστικές φιάλες, δηλαδή συνολικά περίπου 254.000 κιλά πολυεστερικών αποβλήτων, αποτρέποντας την κατάληξή τους σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων. Αυτή η ποσότητα θα ήταν αρκετή για να καλύψει περισσότερα από 29 γήπεδα ποδοσφαίρου. Αν οι ανακυκλωμένες φιάλες που χρησιμοποιήθηκαν για τις φανέλες τοποθετούνταν σε μια σειρά η μία μετά την άλλη θα κάλυπταν μια απόσταση πάνω από 3.000 χιλιόμετρα, μεγαλύτερη από ολόκληρη την ακτογραμμή της Νοτίου Αφρικής.

Οι εμφανίσεις των εθνικών ομάδων αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία αύξησης της βιωσιμότητας όλων των προϊόντων Nike.

Επιπλέον, όλες οι εμφανίσεις των εθνικών ομάδων έχουν σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τον πολιτισμό και την ταυτότητα της κάθε χώρας. Η Nike κατανοεί την υπερηφάνεια που νιώθουν οι αθλητές όταν παίζουν εκπροσωπώντας τη χώρα τους, οπότε κάθε εμφάνιση έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντιπροσωπεύει την πολιτιστική κληρονομιά και τη μοναδική ποδοσφαιρική κουλτούρα κάθε μίας από τις εννέα εθνικές ομάδες.

Οι Καινοτομίες των Εμφανίσεων
Το ενδιαφέρον για το περιβάλλον δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να θυσιαστούν τα καινοτομικά στοιχεία απόδοσης των εμφανίσεων κατασκευής Nike. Για τους τελικούς του φετινού καλοκαιριού, οι εμφανίσεις έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τους παίκτες πιο στεγνούς, πιο δροσερούς και πιο άνετους, επιτρέποντάς τους να διατηρούν το σώμα τους στη βέλτιστη θερμοκρασία και να έχουν κορυφαίες επιδόσεις μέσα στο γήπεδο.

Το βελτιωμένο ύφασμα Nike Dri-Fit, τώρα 13% ελαφρότερο απ' ότι στις προηγούμενες εμφανίσεις κατασκευής Nike, βοηθά ώστε οι παίκτες να διατηρούνται στεγνοί οδηγώντας τον ιδρώτα στην εξωτερική επιφάνεια του ενδύματος όπου εξατμίζεται. Οι ζώνες αερισμού έχουν τοποθετηθεί στις δύο πλευρές της φανέλας επιτρέποντας έτσι στο σώμα να αναπνέει καλύτερα και συνδυάζονται με ένα ύφασμα που αυξάνει τη ροή του αέρα έως και κατά 7% σε σύγκριση με προγενέστερες εμφανίσεις. Ο αέρας μπορεί τώρα να διαπερνά το ύφασμα στην περιοχή του κορμού, διατηρώντας τον παίκτη πιο δροσερό. Αυτές οι ζώνες αερισμού αποτελούνται από έως και 200 μικροσκοπικές οπές ανοιγμένες με laser και ενισχυμένες με την καινοτομική επίχριση halo (τύπου φωτοστέφανου) της Nike. Αυτή η επίχριση εμποδίζει το σχίσιμο χωρίς να μειώνει τη ροή του αέρα.

Τα σορτς των εμφανίσεων κατασκευής Nike διαθέτουν επίσης επιπρόσθετες ζώνες αερισμού κάτω από τη ζώνη και κοντά στη βάση της σπονδυλικής στήλης, οπότε μια περιοχή που υποφέρει από τη μεγάλη εφίδρωση θα είναι πλέον σημαντικά στεγνότερη.

Η φανέλα, χάρη στη νέα κατασκευή με διπλή ύφανση, έχει κομψότερη εμφάνιση και 10% μεγαλύτερη ελαστικότητα από τη φανέλα των αμέσως προηγούμενων εμφανίσεων κατασκευής Nike, καθώς και νέα δυναμική εφαρμογή, με κόψιμο που ακολουθεί το φυσικό περίγραμμα του σώματος επιτρέποντας παράλληλα τη μέγιστη δυνατή ροή αέρα και τη μέγιστη ελευθερία κινήσεων.

Οι παίκτες θα απολαμβάνουν επίσης τα μοναδικά πλεονεκτήματα της σχεδίασης Nike Pro Combat, η οποία έχει ενσωματωθεί στην εμφάνιση της εθνικής τους ομάδας. Η ειδική σχεδίαση ενδυμάτων Pro Combat περιλαμβάνει σορτς τύπου Slider and Impact για επιπλέον προστασία από τις ελαφρές κρούσεις και την τριβή καθώς και ένα ειδικό γιακά (Therma Mock) ο οποίος προστατεύει τον αυχένα των παικτών από τις σκληρές συνθήκες του αγώνα.

Οι ομάδες που θα φορούν τις φανέλες των νέων εθνικών εμφανίσεων κατασκευής Nike στη Νότιο Αφρική είναι οι εξής: Βραζιλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, ΗΠΑ, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Σερβία και Σλοβενία.

Οι εθνικές εμφανίσεις αγώνων εντός έδρας θα αρχίσουν να διατίθενται διεθνώς την 1η Μαΐου από τα κατά τόπους καταστήματα της Nike και από το nikefootball.com. Οι εθνικές εμφανίσεις αγώνων εκτός έδρας θα αρχίσουν να διατίθενται από τις 25 Φεβρουαρίου 2010.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x