Δελτία Τύπου

Tα νέα Mercurial Vapor Superfly II

Τα πρώτα στο είδος τους ποδοσφαιρικά υποδήματα που διαθέτουν την επαναστατική τεχνολογία προσαρμοζόμενης πρόσφυσης NIKE SENSE και βοηθούν τους παίκτες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με συμβουλές από ειδικούς και προγράμματα προπόνησης μέσω του Nike Football+.

Τα πρώτα στο είδος τους ποδοσφαιρικά υποδήματα που διαθέτουν την επαναστατική τεχνολογία προσαρμοζόμενης πρόσφυσης NIKE SENSE και βοηθούν τους παίκτες να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους με συμβουλές από ειδικούς και προγράμματα προπόνησης μέσω του Nike Football+.

Η NIKE Inc. (NYSE:NKE) παρουσίασε στις 24 Φεβρουαρίου του 2010 το Mercurial Vapor SuperFly II, ένα ελαφρύ αθλητικό υπόδημα το οποίο διαθέτει ένα νέο, μοναδικό σύστημα προσαρμοζόμενης πρόσφυσης σχεδιασμένο για εκρηκτική επιτάχυνση.

Το Mercurial Vapor SuperFly II διαθέτει ανασχεδιασμένο πάνω τμήμα για βελτιωμένη εφαρμογή και καλύτερο έλεγχο της μπάλας από τους παίκτες με γρήγορα πόδια. Το ζωηρό βιολετί χρώμα (Ultra-Violet) ενισχύει την ορατότητα μέσα στο γήπεδο.

Τις επόμενες ημέρες, εκτός του Κριστιάνο Ρονάλντο, και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές κόσμησαν ακόμη περισσότερο την ήδη λαμπερή εκδήλωση της «Global». Ανάμεσα τους, ο Αλεχάντρε Πάτο της Μίλαν και ο Νάνι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που βρέθηκαν στο Λονδίνο για λογαριασμό της Nike, όπως και περισσότεροι από 350 δημοσιογράφοι για τον ίδιο σκοπό. Αξιοπρόσεκτη η παρουσία του Ζερμαίν Τζίνας εκ μέρους της εθνικής Αγγλίας, όπως και αυτή του Κλίντον Ντέμπσεϊ εκ μέρους της εθνικής ομάδας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Εκτός των καινούριων υποδημάτων που φέρουν την… υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, η Nike παρουσίασε και τις καινούριες φανέλες των εννέα εθνικών ομάδων που εκπροσωπούνται από τη Νike, όπως και νέα υποδήματα, ένα εκ των οποίων είναι το «Total 90» που το φορούν οι Γουέιν Ρούνεϊ (της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Φερνάντο Τόρες (της Λίβερπουλ). Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, επίσης, η νέα σειρά προϊόντων της εταιρίας με την ονομασία «Red» που είναι για φιλανθρωπικό σκοπό. Από τα συγκεκριμένα προϊόντα ξεχωρίζουν τα κόκκινα κορδόνια.

"Η NIKE Inc. είναι η μεγαλύτερη και πιο καινοτομική εταιρεία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού στον κόσμο," είπε ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της NIKE Inc. "Η επιτυχία μας στον χώρο του πιο δημοφιλούς αθλήματος διεθνώς βασίζεται στη δημιουργία καινοτομικών προϊόντων και εμπειριών, όπως το νέο, απίστευτα ελαφρύ και άμεσα ανταποκρινόμενο υπόδημα Mercurial SuperFly II και το Nike Football+, το οποίο συνδέει τον ψηφιακό και τον πραγματικό κόσμο του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για δύο από τα πιο προηγμένα προϊόντα της Nike έως σήμερα και θα βοηθήσουν ώστε να γραφτεί το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του ποδοσφαιρικού εξοπλισμού Nike."

Πρόσφυση κατ' απαίτηση

Αναπτύσσοντας την τεχνολογία προσαρμοζόμενης πρόσφυσης NIKE SENSE, οι σχεδιαστές δημιούργησαν ένα έξυπνο καρφί που προεκτείνεται και συμπτύσσεται έως και κατά 3 mm ανάλογα με τις συνθήκες του εδάφους και την πίεση που ασκείται από τον παίκτη. Οι τοποθετημένες προς διαφορετικές κατευθύνσεις λεπίδες μεγιστοποιούν τη δυνατότητα ακινητοποίησης και επιτρέπουν γρήγορες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ τα δευτερεύοντα στοιχεία πρόσφυσης στην περιοχή των δαχτύλων εξασφαλίζουν μεγαλύτερη δύναμη απομάκρυνσης του σημείου αυτού από το έδαφος στα πρώτα κρίσιμα βήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υπόδημα που εξασφαλίζει μεγαλύτερη ταχύτητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι ομάδες μελέτης και σχεδιασμού της Nike μίλησαν με ορισμένους από τους γρηγορότερους παίκτες στον κόσμο, οι οποίοι τόνισαν ότι η επιτάχυνση κατά την κίνηση γύρω από έναν αμυντικό είναι το ίδιο σημαντική όσο και η επιτυχής αποφυγή του σε ευθεία γραμμή. Το Εργαστήριο Αθλητικών Ερευνών της Nike εξέτασε τους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου του 2006 και βρήκε ότι είχαν σημειωθεί 845 ολισθήσεις σε 63 αγώνες ή, κατά προσέγγιση, 14 ολισθήσεις ανά αγώνα. Αξιοποιώντας αυτές τις γνώσεις, η ομάδα της Nike συνεργάστηκε στενά με εκλεκτούς αθλητές, όπως οι Cristiano Ronaldo , Zlatan Ibrahimovic και Alexandre Pato για να δημιουργήσει ένα υπόδημα που επιτρέπει την επιτάχυνση κατά τη φάση απομάκρυνσης των δαχτύλων από το έδαφος και ελαχιστοποιεί τις ολισθήσεις σε περιστάσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα του αγώνα. "Για μένα, το σημαντικό είναι η επιτάχυνση στο πρώτο βήμα, αλλά και η συστροφή και η κίνηση γύρω από οποιονδήποτε αμυντικό είναι επίσης σημαντική," είπε ο Cristiano Ronaldo. "Το Mercurial Vapor Superfly II με βοηθά και στα δύο, οπότε μπορώ να ξεφεύγω από τον αντίπαλό μου και να δημιουργώ ευκαιρίες για σκοράρισμα."

Οι απόψεις των αθλητών κατέδειξαν επίσης την επιθυμία για στενή εφαρμογή γύρω από το πέλμα χωρίς να επηρεάζεται η ανθεκτικότητα ή η υποστήριξη. Η νέας γενιάς τεχνολογία Nike Flywire που έχει ενσωματωθεί στο εκσυγχρονισμένο πάνω τμήμα του υποδήματος εξασφαλίζει μικρό βάρος και ισχυρή, πιο δυναμική εφαρμογή. Το ειδικά συντονισμένο, σύνθετο πλαίσιο με ανθρακούχα ελάσματα παρέχει μια πλατφόρμα μικρού βάρους με ειδικά στοιχεία πρόσφυσης και επιτρέπει στους παίκτες να παραμένουν σε στενότερη επαφή με το έδαφος.

Πρόσβαση στους εκλεκτούς μέσω του Nike Football+

Το Mercurial Vapor SuperFly II προσφέρει επίσης στους πελάτες πρωτόγνωρη πρόσβαση στις προπονητικές γνώσεις κορυφαίων διεθνών παικτών, ομάδων και προπονητών μέσω του Nike Football+. Κάθε ζεύγος υποδημάτων συνοδεύεται από έναν μοναδικό κωδικό χρήστη, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξεκλειδώσει "μυστικά του επαγγέλματος" μέσα από τον χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και το περιεχόμενο του νέου προγράμματος Master Speed (Τελειοποίησης της Ταχύτητας) του Nike Football+ μέσω της ιστοσελίδας του NikeFootball.com.

Το πρόγραμμα Master Speed του Nike Football + παρέχει αποκλειστική πρόσβαση στους αστέρες της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας Robinho, Fabiano και Nilmar, αφήνοντας τη δύναμη της ταχύτητας απευθείας στα χέρια των ποδοσφαιριστών και στην προετοιμασία τους για την ημέρα των αγώνων. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προπόνησης:
• A Pelada – Μάθετε ταχύτατους τρόπους για να προπονείστε όπως απαιτεί το γρήγορο, ανταγωνιστικό Βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο.
• O Brasilerao – Γνωρίστε τους προπονητές και τους παίκτες της ομάδας Α' κατηγορίας της Βραζιλίας, Corinthians. Συμμετάσχετε σε τέσσερις αυθεντικές ασκήσεις με κορυφαίους προπονητές της ομάδας.
• Na Gringa – Μόνο οι καλύτεροι Βραζιλιάνοι παίκτες πάνε στην Ευρώπη. Μάθετε "εκ των έσω" πληροφορίες για την πραγματική διαφορά μεταξύ των Ευρωπαϊκών αγώνων από τους αστέρες που τους έχουν βιώσει – και εφαρμόστε αυτές τις πληροφορίες στον δικό σας τρόπο παιξίματος.
• A Selecao – Μπείτε στον άκρως απόρρητο κόσμο της Εθνικής Ομάδας της Βραζιλίας, στο ορεινό άντρο όπου προπονείται: στο Granja Comery. Ζήστε την εμπειρία των ομαδικών ασκήσεων και των ασκήσεων 3 ατόμων (3-man) με έναν κορυφαίο προπονητή της CBF (Βραζιλιάνικη Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου).

Αξιοποιώντας το πρόγραμμα Master Speed (Τελειοποίησης της Ταχύτητας), το “Inside the Elite” είναι μια νέα προσφερόμενη δυνατότητα, η οποία παρέχει αποκλειστική πρόσβαση "εκ των έσω" στους παίκτες. Αθλητές όπως οι Robinho, Javier Mascherano και Zlatan Ibrahimovic παρέχουν πραγματικές και σαφείς πληροφορίες για τον τρόπο παιξίματος και προετοιμασίας τους για τους αγώνες.

Εκτός από αυτά τα προγράμματα Τελειοποίησης της Ταχύτητας του Nike Football+, οι ποδοσφαιριστές θα έχουν πρόσβαση σε τοπικές διοργανώσεις ή εκδηλώσεις του Nike Football+ σε διάφορες χώρες, όπως προπονήσεις, δοκιμαστικούς αγώνες και δημόσιες εμφανίσεις παικτών. Το Nike Football+ διατίθεται επίσης ως εφαρμογή για τις συσκευές iPhone και iPod Touch από το iTunes®.

Τα αθλητικά υποδήματα Mercurial Vapor SuperFly II διατίθενται διεθνώς από τα καταστήματα λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών και από το www.nikestore.com από την 1η Απριλίου 2010. Η πρόσβαση στο Nike Football+ μπορεί να γίνει μέσω της ιστοσελίδας www.nikesoccer.com.
Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό (αρχεία πολυμέσων) επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikemedia.com
Σχετικά με τη Nike


Η NIKE, Inc. έχει την έδρα της κοντά στο Beaverton του Oregon και είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία σχεδίασης, πώλησης και διανομής αυθεντικών αθλητικών υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού και αξεσουάρ για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης. Οι εξ' ολοκλήρου υπαγόμενες στη Nike θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνουν την Cole Haan, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και παλτά πολυτελείας, την Converse Inc., η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ, την Hurley International LLC, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ για αθλήματα δράσης και νέους, καθώς και την Umbro Ltd, κορυφαία εταιρεία ποδοσφαιρικού εξοπλισμού με έδρα το Ην. Βασίλειο. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nikebiz.com.

Υπεύθυνη Επαφών με τα ΜΜΕ:
Claire Parnell
Διευθύντρια Επικοινωνίας της Nike
Γραφεία στο Λονδίνο:
(w) +44 (0)207 578 0653
(m) +44 (0)7714 724990

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x