Δελτία Τύπου

«Σκίσε το manual» από τον Βασίλη Σαμπράκο

Ο Βασίλης Σαμπράκος, διευθυντής της εφημερίδας «Εξέδρα» και παραγωγός στον «Arrena Radio», μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο για το μυθιστόρημά του «Σκίσε το manual» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

«Στα 36 του χρόνια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ένας αθλητικός δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας και παραγωγός ραδιοφώνου, αποφασίζει να επιχειρήσει το μεγάλο κόλπο: να στήσει έντεκα αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «παίξει» στον αέρα του ραδιοφώνου όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες, τις επαφές με τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να καθορίσει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Είναι το Greek soccergate, που ανατινάζει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Ο Αλεξάνδρου δίνει μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Δεν πρόκειται για πραγματικότητα, αλλά για το μυθιστόρημα «Σκίσε το Manual» (εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα») του Βασίλη Σαμπράκου, διευθυντή της εφημερίδας «Εξέδρα» και παραγωγού στον «Arrena Radio», ο οποίος μίλησε για το πόνημά του στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

«Είναι μία ιδέα που γύριζε εδώ και καιρό στο κεφάλι μου. Λείπει το αθλητικό βιβλίο από την Ελλάδα και πιστεύω πως έχουμε καλές ιστορίες να διηγηθούμε», τόνισε προσθέτοντας πως η κυκλοφορία του βιβλίου απλώς έτυχε να συμπέσει με το σκάνδαλο με στημένους αγώνες ανά την Ευρώπη. «Καλό είναι να μαθαίνουμε πως βρίσκεται μία άκρη με τα στημένα παιχνίδια, αρκεί να δούμε και τα επόμενα βήματα. Πρέπει να μαθαίνουμε τα επόμενα βήματα για να καταλαβαίνει ο κόσμος πως κάτι γίνεται για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 15 Δεκεμβρίου στο Public στην Πλατεία Συντάγματος (12:30), με ομιλητές τους Γιάννη Διακογιάννη, Αλέξη Σπυρόπουλο και Γιώργο Καπουτζίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x