sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα γρηγορότερα «πιστόλια» και ο Μπλάνκο

Στη μακρά ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν περάσει αμέτρητοι παίκτες, οι οποίοι έχουν σημειώσει αναρίθμητα γκολ. Πολλά από αυτά έκριναν ματς, άλλα τίτλους, ενώ αρκετά είναι και αυτά που δεν είχαν καμία σημασία. Οι περισσότεροι μπορούν να φέρουν εύκολα στη μνήμη τους ένα τέρμα που σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά (ή δευτερόλεπτα) και έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Πόσοι είναι όμως αυτοί που θυμούνται ένα γκολ που επιτεύχθηκε στα πρώτα δευτερόλεπτα;

Για άλλη μια εβδομάδα ανατρέξαμε στο χρονοντούλαπο του «Βασιλιά» των σπορ και βρήκαμε τα γρηγορότερα γκολ που σημειώθηκαν σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μουντιάλ 2002-Χακάν Σουκούρ

Οι δύο εκπλήξεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Νότιος Κορέα και Τουρκία απέκλεισαν μεγάλα ονόματα του διεθνούς στερεώματος (σε μερικές περιπτώσεις με τη βοήθεια και της διαιτησίας) και κατάφεραν να παλεύουν για την τιμητικότατη τρίτη θέση. Με τη σέντρα του αγώνα, την οποία είχαν οι Κορεάτες, ο Σουκούρ κλέβει την μπάλα και πλασάρει εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11ο δευτερόλεπτο του αγώνα, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.



Euro 2004-Ντμίτρι Κιριτσένκο

Στη χρονιά που η Εθνική Ελλάδος έκανε το απόλυτο θαύμα στο ποδοσφαιρικό στερώμα, κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όλα πήγαν να καταστραφούν και η λαμπρή πορεία της «γαλανόλευκης» να σταματήσει, πριν καν ξεκινήσει. Στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2004 αντιμετώπιζε τη Ρωσία και της έφτανε μέχρι και η ήττα με διαφορά ενός τέρματος (όπως εξελισσόταν το ματς Πορτογαλία-Ισπανία), για να προκριθεί στους «8». Ο Ντμίτρι Κιριτσένκο έβαλε μπροστά την «αρκούδα» ύστερα από μόλις 68 δευτερόλεπτα αγώνα, σκοράροντας το πιο γρήγορο τέρμα στην ιστορία του θεσμού. Το τελικό 2-1 υπέρ των Ρώσων έκανε πολλούς να λησμονήσουν ή να παραβλέψουν αυτή τη μικρή... λεπτομέρεια.



Champions League 2007-Ρόι Μακάι

Το πιο γρήγορο «πιστόλι» το συναντάμε στο Champions League. Στις 7 Μαρτίου το 2007 η Μπάγερν Μονάχου υποδεχόταν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον επαναληπτικό της ήττας της με σκορ 3-2 στην Ισπανία. Οι «μερένχες» έδωσαν το εναρκτήριο λάκτισμα στον αγώνα, όμως ένα λάθος του Ρομπέρτο Κάρλος εκμεταλλεύθηκε ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς, κλέβοντας την μπάλα και πασάροντάς την στον Ρόι Μακάι. Ο Ολλανδός φορ άνοιξε το σκορ δίνοντας το προβάδισμα στους Βαυαρούς και γράφοντας παράλληλα το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία.



Uefa Cup 2009/Europa League 2009-Νταβίντ Μπεγιόν/Ίσμαελ Μπλανκο

Στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση στην Ευρώπη, τουλάχιστον όπως τη γνωρίζαμε μέχρι να μεταμορφωθεί σε... Europa League, ο ταχύτερος σκόρερ μπορεί να κοιμάται ήσυχος πλέον, επειδή κανένας δεν μπορεί πια να διεκδικήσει τα πρωτεία του. Ο Νταβίντ Μπεγιόν της Μπορντό ήταν ο παίκτης, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο έσπασε όλα τα κοντέρ και σκόραρε στο 11ο δευτερόλεπτο στην αναμέτρηση των «γιρονδίνων» με τη Γαλατασαράι στην Τουρκία.

Στο εξελιγμένο πλέον Europa League φιγουράρει στην πρώτη θέση των ταχύτερων σκόρερ ένα «δικό» μας παιδί. Ο Ίσμαελ Μπλάνκο της ΑΕΚ σκόραρε μετά από μόλις 14 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, στην αναμέτρηση των «κιτρίνων» με την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Μπορεί βέβαια η διοργάνωση να κάνει ακόμα τα πρώτα της βήματα, όμως το κατόρθωμα του Αργεντινού επιθετικού είναι πιθανό να κρατήσει για πολλά χρόνια ακόμα και ίσως να μην καταριφθεί και ποτέ.





Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x