Euro

Πανηγυρική πρόκριση για Καμερούν

Περίμενε οκτώ χρόνια για να επιστρέψει σε τελική φάση Μουντιάλ και τα κατάφερε… Ο λόγος για το Καμερούν, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-0 του Μαρόκου στη Βόρεια Αφρική, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου προκριματικού ομίλου της Αφρικής και πήραν πανηγυρικά το «εισιτήριο», αφού με νίκη δική τους δε θα χρειαζόταν να περιμένουν καν το αποτέλεσμα του αγώνα του Τόγκο με την Γκαμπόν.

Περίμενε οκτώ χρόνια για να επιστρέψει σε τελική φάση Μουντιάλ και τα κατάφερε… Ο λόγος για το Καμερούν, που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το ερχόμενο καλοκαίρι. Τα «λιοντάρια» επικράτησαν με 2-0 του Μαρόκου στη Βόρεια Αφρική, στο πλαίσιο της έκτης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου προκριματικού ομίλου της Αφρικής και πήραν πανηγυρικά το «εισιτήριο», αφού με νίκη δική τους δε θα χρειαζόταν να περιμένουν καν το αποτέλεσμα του αγώνα του Τόγκο με την Γκαμπόν, που, ούτως ή άλλως, ήταν ευνοϊκό για αυτά, αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0. Έτσι, οι Καμερουνέζοι επιστρέφουν σε Μουντιάλ, μετά τη διοργάνωση της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας το 2002.

Σκόρερ των νικητών ήταν οι Ουεμπό στο 17' και Ετό στο 52'.


Η σύνθεση του Καμερούν: Καμενί, Ασού-Εκο, Νκούλου, Σονγκ Ρ., Σονγκ Αλ., Σόμεν (Νγκουέμο), Γκέρεμι, Ετό, Μπια (Εμανά), Μακούν, Εγιόνγκ (Ουεμπό)



ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Καμερούν 6 4 1 1 9-2 13

Γκαμπόν 6 3 0 3 9-7 9

Τόγκο 6 2 2 2 3-7 8

Μαρόκο 6 0 0 3 3-8 3


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x