Δελτία Τύπου

Τελετή Έναρξης Εκπαιδευτικού Έτους 2009-10 του ομίλου ΞΥΝΗ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, η τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, η τελετή έναρξης της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς στην κατάμεστη αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η τελετή, ήταν αφιερωμένη στην Εκπαίδευση και στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και συμμετείχαν όλοι οι φοιτητές και οι σπουδαστές των εκπαιδευτικών φορέων του Ομίλου, MEDITERRANEAN COLLEGE και IEK ΞΥΝΗ, μαζί με τους καθηγητές τους, τους γονείς και τους φίλους τους.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με ένα video αφιερωμένο στη διάσωση του περιβάλλοντος και συνεχίστηκε με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που τελέστηκε από τον Αρχιμανδρίτη πατέρα Χρυσόστομο Παπαθανασίου, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Κατόπιν ο Πρόεδρος του Ομίλου, καθηγητής κος Σοφοκλής Ξυνής, αναφέρθηκε στην εκπαιδευτική υπεροχή του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ σε όλα τα επίπεδα και έδωσε το στίγμα των νέων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών για μια άριστη εκπαίδευση στον 21ο αιώνα.

Ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του MEDITERRANEAN COLLEGE, Dr. Ιωάννης Φωτεινόπουλος ανέλυσε το ζήτημα της «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης», ως βασική παράμετρο της εκπαιδευτικής κουλτούρας του Κολεγίου.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέρθηκε τιμητική πλακέτα στην κα Μαρί Κυριακού για την κοινωνική της προσφορά, μέσω της εκπομπής της στο ΑΝΤ1 «Με αγάπη».

Οι Δήμαρχοι των περιοχών Ηλιούπολης, κ. Ιωάννης Αναγνώστου και Υμηττού, κ. Χρήστος Ζούπας, καθώς και η Αντιδήμαρχος πολιτισμού κα. Ρένα Παπαγεωργίου παρέλαβαν τις Κοινωνικές Υποτροφίες που προσέφερε το MEDITERRANEAN COLLEGE στους δημότες των περιοχών αυτών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η κα. Αγγελική Χαμοσφακίδη, υπεύθυνη εκπαίδευσης του ΚΕΘΕΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, στο οποίο δόθηκαν υποτροφίες από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ.

Για τη διαμόρφωση της προσωπικότητας των σπουδαστών και φοιτητών μέσα από την ποιοτική εκπαίδευση μίλησε η κα Αγλαΐα Μιχαηλίδου, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ενώ στο θέμα αιχμής της επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων αναφέρθηκε στην ομιλία της η κα. Κέλλυ Ξυνή, υπεύθυνης του ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Σπουδαστών), αναλύοντας στους παρευρισκόμενους τη διαδικασία της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Τέλος δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε φοιτητές και σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή από γνωστά πρόσωπα της κοινωνικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x