Γενικά

2ος όμιλος

Νιγηρία, Βενεζουέλα, Αϊτή και Ισπανία συνθέτουν τον δεύτερο όμιλο.

Νιγηρία, Βενεζουέλα, Αϊτή και Ισπανία συνθέτουν τον δεύτερο όμιλο.

Νιγηρία (Σαμσόν Σιαίσα): Η Νιγηρία είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 17 ετών στην Κορέα και τώρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω στο Μουντιάλ κάτω των 20 ετών. Οι Νιγηριανοί αποχώρησαν υπό τη σκιά της αμφισβήτησης από την πατρίδα τους, αφού κατέλαβαν την τρίτη θέση στα τελικά του Κόπα Άφρικα Νέων τον περασμένο Ιανουάριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νιγηρία είχε φιλοξενήσει τη διοργάνωση το 1999, είχε τερματίσει δεύτερη στην Ολλανδία το 2005 και έχει συμμετάσχει σε επτά Παγκόσμια Κύπελλα κάτω των 20 ετών.

Ο Ραμπιού Ιμπραήμ έχει ανακηρυχθεί δύο συνεχόμενες χρονιές πρωταθλήτρια Αφρικής και είχε καταπληκτικές εμφανίσεις στο τελευταίο Μουντιάλ κάτω των 17 στην Άπω Ανατολή. Αποκαλείται ως ο «νέος Οκότσα» και πέρυσι υπέγραψε στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σημαντική συμβολή αναμένεται να έχει και ο Λούκμαν Αρούνα, ο οποίος είναι ο αρχηγός της ομάδας και έχει αγωνιστεί στην Ανδρών της χώρας.

Βενεζουέλα (Σέζαρ Φαρίας): Η συμμετοχή της Βενεζουέλας στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών αποτελεί από μόνο της επιτυχία, αφού η ομάδα του Σέζαρ Φαρίας άφησε εκτός διοργάνωσης τη νικήτρια Αργεντινή και πήρε εκείνη (για πρώτη φορά στην ιστορία της) το εισιτήριο για τα γήπεδα της Αιγύπτου. Το όνομα του Φαρίας έχει συνδεθεί με τη μεγαλύτερη επιτυχία της Ντεπορτίβο Τατσίρα, η οποία έφτασε στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες το 2004 (έχασε από τη Σάο Πάουλο). Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο Ράφαελ Ρόμο, ο οποίος είναι 19 ετών (σ.σ.: γεννημένος στις 25 Φεβρουαρίου 1990) και αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα. Τα βλέμματα των μάνατζερ είναι πιθανό να τραβήξουν ο Χοσέ Μανουέλ Βελάσκεθ (αμυντικός), ο Γιόναθαν Ντελ Βαλέ (μέσος) και ο Χοσέ Σάλομον Ρόντον (επιθετικός).

Αϊτή (Λιονέλ Σαρμπιονιέ): Ιστορική είναι η πρόκριση της Αϊτής στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάτω των 20 ετών, αφού συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Λιονέλ Σαρμπιονιέ, ο οποίος ήταν μέλος της εθνικής Γαλλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998, εχει βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα και είχε μεγάλη συμβολή στην επιτυχία της ομάδας. Από το αουτσάιντερ του Μουντιάλ ξεχωρίζει ο Τεϊπουάρι Αουάτα, ο οποίος νικήθηκε μόλις μία φορά στην προκριματική φάση του Μουντιάλ στη ζώνη της Ωκεανίας.

Ισπανία (Χίνες Μελένζεθ): Μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 19 ετών το 2006 και το 2007, η Ισπανία ελπίζει να κάνει το «τρία στα τρία» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αιγύπτου. Ο πυρήνας των νεαρών «φούριας ρόχας» είχε ηττηθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών στη Νότιο Κορέα το 2007, όμως τώρα οι περισσότεροι αγωνίζονται στους μεγάλους του ισπανικού πρωταθλήματος ή σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Ο Μπόγιαν Κρκιτς, ο οποίος αναμενόταν να ήταν ο ηγέτης της Ισπανίας θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού. Το κενό του,όμως, θα προσπαθήσουν να καλύψουν ο Φραν Μέριδα, ο Ντάνιελ Παρέχο και ο Σέρχιο Ασένχο.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ομίλου:

25/09 Νιγηρία – Βενεζουέλα (19:45)
25/09 Ισπανία – Αϊτή (22:30)

28/09 Νιγηρία - Ισπανία (17:00)
28/09 Αϊτή - Βενεζουέλα (19:45)

01/10 Βενεζουέλα - Ισπανία (19:45)
01/10 Αϊτή - Νιγηρία (19:45)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x