Γενικά

3ος όμιλος

ΗΠΑ, Γερμανία, Καμερούν και Βόρεια Κορεά κληρώθηκαν στον τρίτο όμιλο.

ΗΠΑ, Γερμανία, Καμερούν και Βόρεια Κορεά κληρώθηκαν στον τρίτο όμιλο.

ΗΠΑ (Τόμας Ρόνγκεν): Με όλα τους τα αστέρια θα αγωνιστούν οι ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο κάτω των 20 ετών. Συγκεκριμένα, ο Τόμας Ρόνγκεν θα υπολογίζει στην πολύτιμη βοήθεια του Φρέντι Αντού, του Τζόσι Άλτιντορ (για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί ο Ολυμπιακός) και του Μάικλ Μπράντλει. Οι Αμερικανοί γνώρισαν την ήττα (3-0) από την Κόστα Ρίκα στον τελικό της προκριματικής φάσης της διοργάνωσης στη ζώνη της Βόρειας και της Κεντρικής Αμερικής, αλλά πήραν για έβδομη σερί φορά την πρόκριση σε τελικά Μουντιάλ. Η καλύτερη θέση που έχουν πάρει οι ΗΠΑ είναι η τέταρτη στη Σαουδική Αραβία το 1989. Εκτός των τριών προαναφερθέντων, προσοχής χρίζουν ο Μπράιαν Άργεζ και ο Άντονι Βάλας.

Γερμανία (Χορστ Χρούμπες): Η Γερμανία για αρκετό διάστημα δεν είχε κάνει κάτι αξιοσημείωτο σε επίπεδο Ελπίδων, όμως η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Τσεχία κάνει πολλούς να ευελπιστούν ότι αυτή η «φουρνιά» παικτών είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Η ομάδα του Χορστ Χρούμπες είναι από τα φαβορί να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αίγυπτο. Από τα… μικρά «πάντσερ» αναμένεται να ξεχωρίσει ο Ρίτσαρντ Σουκούτα-Πασού της Λεβερκούζεν. Η Γερμανία έχει κατακτήσει το τρόπαιο το 1981, ενώ έξι χρόνια αργότερα κατέλαβαν τη δεύτερη θέση.

Καμερούν (Γουαμπό): Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την τελευταία φορά που τα… νεαρά «λιοντάρια» προκρίθηκαν σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στην τελευταία τους εμφάνιση στη Νιγηρία το 1999 οι Καμερουνέζοι έφτασαν στους «16», όπου έμειναν εκτός διοργάνωσης από το Μάλι στην παράταση. Το Καμερούν θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Αιγύπτου, αφού κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κόπα Άφρικα Νέων, όπου ηττήθηκε με 2-0 από την Γκάνα. Την προσοχή αναμένεται να κλέψουν ο Φρανσουά Μπεϊκόλ (τερματοφύλακας), ο Τσάρλεϊ Ρούσελ (αριστερό μπακ) και οι Παρφέ Εσέν, Ενό Ταμπό (μέσοι).

Βόρεια Κορέα (Τσο Ντονγκ Χιουν): Την επιτυχία του 1983 στο Μεξικό, όταν έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ, θέλει να επαναλάβει η Βόρεια Κορέα. Οι ένδεκα φορές πρωταθλητές Ασίας προκριθήκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αιγύπτου, επειδή ήταν μία από τις κορυφαίες ομάδες της ζώνης της Άπω Ανατολής. Με την εμπειρία του Ολυμπιακού Τουρνουά στο Πεκίνο, ο επιθετικός Τσο Γιάνγκ Τσέολ είναι ένας παίκτης που έχει ήδη πετύχει πολλά στην ηλικία των 19 ετών. Το «10» της Κορέας δεν πέτυχε λιγότερα από δέκα γκολ στην προκριματική φάσης για το πρωτάθλημα Ασίας τον Νοέμβριο του 2007. Ακόμη ένας σημαντικός παίκτης για τους… κόκκινους διαβόλους είναι ο Κου Για Τσέολ, ο οποίος θα ασκήσει μεγάλη πίεση στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του ομίλου:

26/09 ΗΠΑ – Γερμανία (17:00)
26/09 Καμερούν – Βόρεια Κορέα (19:45)

29/09 Βόρεια Κορέα – Γερμανία (17:00)
29/09 ΗΠΑ – Καμερούν (19:45)

02/10 Γερμανία – Καμερούν (19:45)
02/10 Βόρεια Κορέα – ΗΠΑ (19:45)

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x