sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Bundesliga: Και οι έξι είναι υπέροχοι

Με αφορμή την έναρξη της φετινής περιόδου στην Bundesliga, ψάξαμε και σας παρουσιάζουμε έξι πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες οι οποίοι αναμένεται να δώσουν το στίγμα τους ως «ρούκι» στο φετινό γερμανικό πρωτάθλημα Οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται στηρίζουν πολλά σε αυτούς ενώ στα πρόσωπά τους βλέπουν τους ηγέτες του μέλλοντος. Για ρίξτε μια ματιά…

Λέβαν Κένια (Σάλκε)

Ο 18χρονος μέσος από την Γεωργία αποτελεί το καμάρι του «Γκελσενκίρχεν». Αποκτήθηκε το 2008 από την Λοκομοτίβ Τιφλίδας και αφού αγωνίστηκε πρώτα για τους νέους της Σάλκε, εν συνεχεία μετέβη στην πρώτη ομάδα Ο παίκτης έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Γεωργίας σε ηλικία 16 ετών και από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εξαιρετικός τεχνίτης με μεγάλη αίσθηση του χώρου και σπάνια αντίληψη του παιχνιδιού, είχε την εύνοια να πέσει στον ιδανικό προπονητή (βλέπε Φέλιξ Μάγκατ) για να αναπτύξει περαιτέρω τις δεξιότητές του.

Χόλγκερ Μπάντστουμπερ (Μπάγερν)

Μετά την φυγή του διεθνούς Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού Λούσιο για χάρη της Ίντερ, η εύρεση ενός αντικαταστάτη αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για τον Ολλανδό τεχνικό των «Βαυαρών» Λουίς Φαν Γκααλ. Κατά τα φαινόμενα τον βρήκε στο πρόσωπο του 20χρονου Χόλγκερ Μπάντστουμπερ, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα νέων του συλλόγου και αμέσως ενέπνευσε σιγουριά στο νέο προπονητή. Μπορεί να μην είναι αυτό που λέμε «μεγάλο όνομα», όμως αξίζει την προσοχή μας…

Μάρκο Μάριν (Βέρντερ Βρέμης)

Ο Γερμανός με καταβολές από την Βοσνία μεσοεπιθετικός εμφανίστηκε στο προσκήνιο λίγο πριν την έναρξη του Euro 2008, όταν ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ τον κάλεσε προκειμένου να επιλέξει την τελική αποστολή που θα εκπροσωπούσε την χώρα στα γήπεδα της Αυστρίας και της Ελβετίας. Μολονότι δεν ακολούθησε τελικά τα «πάντσερ» το 2008, ενώ δεν ανταποκρίθηκε και στις προσδοκίες των ανθρώπων της Γκλάντμπαχ την περασμένη περίοδο, η Βέρντερ δαπάνησε το ποσό των 8.2 εκατ. ευρώ για να τον πάρει στο «Βέζερστάντιον». Η πώληση του Ντιέγκο στην Γιουβέντους δίνει στον νεαρό θέση στο βασικό σχήμα της ομάδας όπου μαζί με τον Τούρκο Οζίλ θα προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή συνεργασία. Το γεγονός αυτό αποτελεί παράλληλα και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον παίκτη να διεκδικήσει θέση στην εθνική ομάδα της Γερμανίας για το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Φράνκο Ζουκουλίνι (Χόφενχαϊμ)

Παρά το γεγονός πως η Χόφενχαϊμ αρέσκεται στο να αποκτά νεαρούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από την Βραζιλία, αυτό το καλοκαίρι προτίμησε να κινηθεί στην αγορά της Αργεντινής αποκτώντας από την Ρασίνγκ Κλουμπ τον 19χρονο μέσο Φράνκο Ζουκουλίνι. Μεγάλος θαυμαστής του νεαρού είναι και ο μεγάλος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος μάλιστα πιστεύει πως ο παίκτης θα «λάμψει» στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής με την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Τόνι Κρόος (Μπάγερ Λεβερκούζεν)

Τον έχουν αποκαλέσει «το επόμενο μεγάλο θέμα στο γερμανικό ποδόσφαιρο» (the next big thing in the German football). Η μεγαλύτερη ώρα είναι τώρα για τον Τόνι Κρόος, ο οποίος θέλει να αποδείξει την αξία του μέσα στο γήπεδο. Αποκτήθηκε με την μορφή δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου, η οποία δεν του έδωσε τις ευκαιρίες που ενδεχομένως να άξιζε. Η Λεβερκούζεν είναι διατεθειμένη να αναδείξει το μεγάλο ταλέντο του 19χρονου μεσοεπιθετικού και να του δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου καλοκαιριού.

Σβεν Μπέντερ (Μπορούσια Ντόρτμουντ)

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ έκανε μια εξαιρετική κίνηση στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, καθώς απέκτησε τον 20χρονο παίκτη από την Μόναχο 1860. Μέλος της εθνικής Γερμανίας U-19 που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Κύπελλο, μπορεί να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο υπό τις οδηγίες του τεχνικού των «Βεστφαλών» Γιούργκεν Κλοπ.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x