Δελτία Τύπου

H ΝΙΚΕ αποκαλύπτει τη νέα στολή της Inter

H Nike αποκάλυψε τη νέα ποδοσφαιρική στολή της Inter Milan για τη σαιζόν 2009/2010 στο Θέατρο Montalban στο Χόλιγουντ μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας και διασημότητες. Η εκδήλωση περιλάμβανε την άφιξη των παικτών και των σημαντικών παραγόντων της ομάδας οι οποίοι μπήκαν στο χώρο περπατώντας πάνω σε στρωμένο μπλε χαλί, καθώς και μια επίδειξη τις ιστορίας των στολών της ομάδας.

H Nike αποκάλυψε τη νέα ποδοσφαιρική στολή της Inter για τη σαιζόν 2009/2010 στο Θέατρο Montalban στο Χόλιγουντ μπροστά σε εκατοντάδες οπαδούς της ομάδας και διασημότητες. Η εκδήλωση περιλάμβανε την άφιξη των παικτών και των σημαντικών παραγόντων της ομάδας οι οποίοι μπήκαν στο χώρο περπατώντας πάνω σε στρωμένο μπλε χαλί, καθώς και μια επίδειξη τις ιστορίας των στολών της ομάδας.

Η στολή αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της ομάδας και στην 100η επέτειο από την κατάκτηση του πρώτου της εθνικού πρωταθλήματος

Φέτος, η Inter γιορτάζει την 100η επέτειο από την κατάκτηση του πρώτου της εθνικού πρωταθλήματος και η στολή αντλεί έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν της κυανόμαυρης ομάδας. Οι κυρίαρχοι του Ιταλικού Πρωταθλήματος θα φορούν τη νέα στολή κατά τη διάρκεια της επόμενης σαιζόν.

Μεταξύ των παριστάμενων περιλαμβάνονταν οι: Jose Mourinho, Προπονητής της Inter Milan και παίκτες όπως οι Materazzi, Toldo, Thiago Motta, Cambiasso και Muntari.

"Είμαστε πολύ υπερήφανοι που έχουμε την Inter Milan, μίας από τις κορυφαίες ομάδες ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και στον κόσμο, μαζί μας στην οικογένεια της Nike," είπε ο Bert Hoyt, Αντιπρόεδρος / Γεν. Διευθυντής του Τμήματος Προϊόντων Ποδοσφαίρου της Nike. "Αναμένουμε να δούμε την ομάδα να κερδίζει πολλά ακόμα πρωταθλήματα μέσα στα επόμενα 100 χρόνια."

Σχετικά με τη στολή

Το κόψιμο και το σχέδιο της νέας φανέλας της Nike αντικατοπτρίζει τη φροντίδα και την κομψότητα της Ιταλικής ραπτικής, ειδικά εκείνης που απαντάται στο Μιλάνο, μεταφέροντας το στυλ και το πάθος για τη λεπτομέρεια από τις πασαρέλες στα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Η στολή είναι κατασκευασμένη από ύφασμα Dri-FIT, το οποίο καλύπτει τις προδιαγραφές πολλών κατηγοριών υφασμάτων, έχει σημειώσει επιτυχία, προσαρμόζεται εύκολα σε διάφορες χρήσεις και εξασφαλίζει σωστή διαχείριση του ιδρώτα - είναι το αποτέλεσμα πολλών χρόνων έρευνας και δοκιμών. Τα ενδύματα Nike Dri-FIT είναι σχεδιασμένα για να διατηρούν τους παίκτες πιο στεγνούς, πιο δροσερούς και ανάλαφρους απομακρύνοντας τον ιδρώτα από το σώμα και οδηγώντας τον στην επιφάνεια του υφάσματος. Η τρισδιάστατη δομή τους δημιουργεί χώρο με αέρα γύρω από το δέρμα, ελαττώνοντας το κόλλημα του ενδύματος πάνω στο σώμα και διατηρώντας τους αθλητές πιο άνετους μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη φανέλα έχει λαιμόκοψη και αναγνωρίζεται αμέσως από τις φημισμένες λωρίδες της σε χρώμα μαύρο και μπλε ρουαγιάλ. Διαθέτει διακοσμητικό κορδόνι στο γιακά και στου βραχίονες, σε χρώμα μαύρο-άσπρο για αντίθεση. Μια ειδική σχεδιαστική λεπτομέρεια είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη αντιστοιχία μεταξύ των λωρίδων εμπρός και στην πλάτη της φανέλας. Εμπρός, η κεντρική λωρίδα είναι μαύρη ενώ στην πλάτη έχει το αντίθετο χρώμα.

Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τις φανέλες που φορούσαν οι παίκτες την περίοδο 1965/66, η οποία διέθετε ένα αστέρι πάνω από το έμβλημα της ομάδας. Εκείνη τη χρονιά η Inter είχε κερδίσει το δέκατο εθνικό της πρωτάθλημα και το δεύτερο Παγκόσμιό της Κύπελλο. Το έμβλημα της Διεθνούς Ομάδας Ποδοσφαίρου (Internazionale Football Club) για τον εορτασμό της 100ης επετείου από τον πρώτο της τίτλο περικλείεται σε έναν κύκλο που έχει τα χρώματα της Ιταλικής σημαίας.

Στο εσωτερικό του μαύρου γιακά υπάρχει το έμβλημα της πόλης του Μιλάνου, ένας κλασικός κόκκινος σταυρός σε λευκό φόντο, ενώ ένα σήμα στην πλευρική ραφή αναγράφει "100th Anniversary of the First Inter National Championship 1909/10" (100η Επέτειος από την Πρώτη Κατάκτηση του Εθνικού Πρωταθλήματος από την Inter, το 1909/10).

Το σορτς της στολής έχει χρώμα μαύρο και απεικονίζει το έμβλημα της πόλης του Μιλάνου στο κέντρο της ζώνης, στην πίσω πλευρά. Τα κορδόνια του σορτς έχουν καψούλια στην άκρη, τα οποία αναγράφουν "Inter", ενώ οι κάλτσες είναι μαύρες και διαθέτουν μια λεπτή λωρίδα σε χρώμα μπλε ρουαγιάλ με το όνομα της ομάδας κατά μήκος της γάμπας.

Η δεύτερη φανέλα είναι κυρίως λευκή, με λευκό γιακά και μια κυανόμαυρη λωρίδα στο μέσον του στέρνου. Η στολή για τους αγώνες εκτός έδρας περιλαμβάνει αντίστοιχο λευκό σορτς με μπλε λωρίδα στο πλάι και λευκές κάλτσες με κυανόμαυρη λωρίδα και τη λέξη "Inter" κατά μήκος της γάμπας.

Σχετικά με τη Nike

Η NIKE, Inc. έχει την έδρα της κοντά στο Beaverton του Oregon και είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία σχεδίασης, πώλησης και διανομής αυθεντικών αθλητικών υποδημάτων, ενδυμάτων, εξοπλισμού και αξεσουάρ για μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και δραστηριοτήτων ενίσχυσης της φυσικής κατάστασης. Οι εξ' ολοκλήρου υπαγόμενες στη Nike θυγατρικές εταιρείες περιλαμβάνουν την Converse Inc., η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει αθλητικά υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ, την Cole Haan, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ και παλτά πολυτελείας και την Hurley International LLC, η οποία σχεδιάζει, εμπορεύεται και διανέμει υποδήματα, ενδύματα και αξεσουάρ για αθλήματα δράσης και νέους. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.nikebiz.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x