Ευχαριστημένος από την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής ομάδας ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας εμφανίστηκε ο Γιόνας Καζλάουσκας, στο πλαίσιο της Media Day που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο ΟΑΚΑ. «Δεν έχω ακόμη τη 12άδα στο μυαλό μου, αλλά ακόμα και να την είχα δεν θα την ανακοίνωνα. Θέλω όλοι να παλεύουν στις προπονήσεις και στα πρώτα φιλικά θα δούμε», ανέφερε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.
«Προσπαθήσαμε να κάνουμε καλές προπονήσεις. Θα είμαι ευχαριστημένος όταν θα σταματήσουμε να κάνουμε τόσα λάθη. Η Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια έκανε σετ παιχνίδι, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με αιφνιδιασμούς και πιο γρήγορα. Ο Κώστας Κουφός ήταν τραυματίας και τώρα ξεκίνησε προπονήσεις. Τόσο αυτός όσο και ο Καλάθης μπορούν να μας βοηθήσουν. Έχουμε πρόβλημα στην περιφέρεια μετά τις απουσίες των Διαμαντίδη, Παπαλουκά και Βασιλόπουλου. Δεν είναι μαζί μας οπότε καλέσαμε κάποιους άλλους. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο τον Βασιλόπουλο, αφού δεν μπορεί να προπονηθεί.
Δεν έχω ακόμη τη 12άδα στο μυαλό μου, αλλά ακόμα και να την είχα δεν θα την ανακοίνωνα. Θέλω όλοι να παλεύουν στις προπονήσεις και στα πρώτα φιλικά θα δούμε. Ο Παπανικολάου θα βοηθήσει στις προπονήσεις και γενικά στο μέλλον, γιατί είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Δεν θέλω να δώσω ελπίδες σε κανέναν. Θεωρώ ότι όλοι είναι στην ίδια θέση. Κάποιοι βέβαια είναι πολλά χρόνια στην εθνική και δεν αναφέρομαι σε αυτούς», ήταν τα λόγια του κ. Καζλάουσκας.
Από την πλευρά του, ο άμεσος συνεργάτης του, Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Μετά το πρώτο στάδιο προετοιμασίας που έγινε στο Καρπενήσι και ασχοληθήκαμε με τη φυσική κατάσταση και τα πρώτα κομμάτια τακτικής, με όλα τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, έχουμε μπει στο δεύτερο. Έχουμε έλθει στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και μέρα με τη μέρα η ομάδα "δένεται" περισσότερο. Το ζητούμενο είναι να μπαίνουμε όλο και περισσότερο στις τακτικές, να περάσουμε τη νέα φιλοσοφία στην επίθεση, να προχωρήσουμε σε ένα πιο γρήγορο μπάσκετ που θα στηρίζεται στην καλή του άμυνα. Στοιχείο που διακρίνει την Εθνική για πολλά χρόνια και θέλουμε να το διατηρήσουμε. Από εκεί θέλουμε να βγαίνουν οι αιφνιδιασμοί και το τρανζίσιον. Στο σετ παιχνίδι θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα κάθε παίκτη και όλα όσα μπορεί να κάνει στο γήπεδο».
Σε ό,τι αφορά τη θέληση που δείχνουν οι παίκτες «όλα τα παιδιά διακρίνονται για τον ζήλο τους στις προπονήσεις που είναι πολύ δυνατές. Όλοι παλεύουν για το καλύτερο δυνατό και η ελληνική ψυχή φαίνεται σε κάθε προπόνηση. Κάτι πολύ θετικό. Είναι ένα μήνυμα, γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να χτίσουμε και να περιμένουμε μόνο καλύτερα πράγματα».
Το γεγονός ότι όλα τα φιλικά που θα δώσει η Εθνική θα διεξαχθούν στην Αθήνα άπτεται του ότι «το χρονικό διάστημα που έχουμε για την προετοιμασία είναι πολύ μικρό. Και επειδή και ο κόουτς είναι νέος και θέλει να περάσει τη νέα φιλοσοφία, είναι θετικό ότι δεν έχουμε μετακινήσεις, μέσω των οποίων θα χάναμε χρόνο και υπό την έννοια της προσαρμογής στο όποιο περιβάλλον. Τώρα στην Αθήνα θα έχουμε την ευκαιρία, μέσω των αρκετών παιχνιδιών που θα δώσουμε, να δούμε τι γίνεται. Οι πρώτοι αγώνες είναι με τη Ρουμανία, όπου θα τσεκάρουμε το που βρισκόμαστε και θα εξάγουμε τα πρώτα συμπεράσματα. Μετά, σιγά σιγά μέσα από τις προπονήσεις και τα παιχνίδια, θα βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας που σίγουρα στην αρχή θα είναι πολλές».
Επί του στόχου είχε να εξηγήσει πως «η Εθνική έχει πάντα τον υψηλότερο δυνατό: την κατάκτηση μεταλλίου και το πλασάρισμα στις κορυφαίες θέσεις κάθε διοργάνωσης. Πρέπει ωστόσο, να είμαστε εγκρατείς. Να κρατάμε χαμηλούς τόνους, γιατί πρόκειται για μια νέα προσπάθεια, με νέο προπονητή και σίγουρα θα χρειαστεί απ’ όλους μια ιδιαίτερη προσπάθεια, ώστε να δείξουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το καλό πρόσωπο της Εθνικής».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.