Δελτία Τύπου

Η NIKE και ο Lance Armostrong παρουσιάζουν το «STAGES»

Η Nike και ο Lance Armstrong ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το ”Stages”, μία διεθνή έκθεση έργων τέχνης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την αύξηση της ενημερότητας για τη μάχη κατά του καρκίνου. Στην Έκθεση Συμμετέχουν Διεθνώς Αναγνωρισμένοι Καλλιτέχνες, οι οποίοι ανακοινώθηκαν στο Θέατρο Montalban στο Λος Άντζελες.

Η Nike και ο Lance Armstrong ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν το ”Stages”, μία διεθνή έκθεση έργων τέχνης με σκοπό τη συγκέντρωση κεφαλαίων και την αύξηση της ενημερότητας για τη μάχη κατά του καρκίνου. Στην Έκθεση Συμμετέχουν Διεθνώς Αναγνωρισμένοι Καλλιτέχνες, οι οποίοι ανακοινώθηκαν στο Θέατρο Montalban στο Λος Άντζελες.

Δείτε την ιστορία της Jessica.

Stages (Νike - Lance Armstrong). Δείτε το βίντεο εδώ.

BEAVERTON, Oregon (7 Μαρτίου 2009)

Η Nike και ο Lance Armstrong συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν μια διεθνή έκθεση παρουσίασης και πώλησης έργων τέχνης, η οποία παρέχει ένα νέο τρόπο υποστήριξης του Ιδρύματος Lance Armstrong (LAF) και του LIVESTRONG™, της Διεθνούς Εκστρατείας του Ιδρύματος LAF Κατά του Καρκίνου. Το project ανακοινώθηκε σε μια διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λος Άντζελες, στην οποία συμμετείχαν 700 και πλέον άτομα από τον χώρο της τέχνης, της ποδηλασίας, του θεάματος και των σπορ. Ο Mark Parker, Πρόεδρος και ΠΔΣ της Nike Inc, ο Lance Armstrong, ιδρυτής και πρόεδρος του LAF, επιζήσας από τον καρκίνο και επτά φορές πρωταθλητής στο Tour de France, καθώς και οι καλλιτέχνες Shepard Fairey και Barry McGee συγκεντρώθηκαν για να ανακοινώσουν την τουρνέ του "Stages".

Το "Stages" φέρνει κοντά σχεδόν 20 από τους πιο δημιουργικούς και ποικιλότροπους καλλιτέχνες από ολόκληρο τον κόσμο για να δημιουργήσουν αυθεντικά έργα τέχνης εμπνευσμένα από τον Armstrong και την αποστολή του για την αύξηση της ενημερότητας σχετικά με τη μάστιγα του καρκίνου διεθνώς. Αυτό το μοναδικό project φέρνει σε επαφή τον κόσμο της τέχνης, της φιλανθρωπίας και των σπορ με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, για τη δημιουργία έργων τέχνης που θα απεικονίζουν τη δύναμη του ανθρώπου με την οποία μπορεί να ξεπερνά τις αντιξοότητες.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην τουρνέ του "Stages" περιλαμβάνονται ονόματα όπως οι Shepard Fairey, Tom Sachs, Barry McGee και Marc Newson. Όλοι οι καλλιτέχνες θα αρχίσουν να δουλεύουν τα κομμάτια τους από σήμερα έως τον Ιούλιο για να τα παρουσιάσουν σε μια έκθεση στη διεθνώς φημισμένη γκαλερί Emmanuel Perrotin στο Παρίσι, στις 16 Ιουλίου 2009.

"Η Nike είναι ένας αφοσιωμένος συνεργάτης στην προώθηση της διεθνούς ενημερότητας για το Ίδρυμα Lance Armstrong, συγκεντρώνοντας παράλληλα εκατομμύρια για να βοηθήσει στη μάχη κατά του καρκίνου," είπε ο Mark Parker. Η τουρνέ του "Stages" φέρνει κοντά ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους για να εμπνεύσουν και να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή περισσότερων ανθρώπων στη μάχη κατά του καρκίνου." Αφού η έκθεση εγκαινιαστεί στο Παρίσι, κάθε ένα από τα μοναδικά έργα θα προσφερθεί προς πώληση και τα έσοδα θα διατεθούν στο LAF. Η έκθεση θα ταξιδέψει επίσης στη Νέα Υόρκη, στο Πόρτλαντ, στο Όρεγκον και στο Λος Άντζελες – οι τελικές ημερομηνίες αναμένεται να ανακοινωθούν.

"Αυτή τη χρονιά, ο σκοπός είναι κάτι περισσότερο από το να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι να φέρουμε σε επαφή ανθρώπους, να χρησιμοποιήσουμε τα ταλέντα μας για ένα σκοπό μεγαλύτερο από τους εαυτούς μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε εκείνους που αγωνίζονται για να νικήσουν τον καρκίνο," είπε ο Lance Armstrong. "Αυτή η προσπάθεια θα βοηθήσει ώστε να αυξηθεί η ενημερότητα και να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια για το ίδρυμα και για εκείνους που τα χρειάζονται περισσότερο: τους ερευνητές, τους ασθενείς και τις οικογένειές τους."

Για να βοηθήσει το ξεκίνημα της τουρνέ καλλιτεχνών "Stages", ο Lance Armstrong τέθηκε επικεφαλής 700 ποδηλατιστών-μελών της κοινότητας οι οποίοι έκαναν μια διαδρομή δύο μιλίων στο Λος Άντζελες. Η διαδρομή ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Παίδων στο Sunset Boulevard και κατέληξε στο Θέατρο Montalban. Μετά το τέλος της διαδρομής, ο Lance μαζί με πολλούς από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο project παρουσίασαν το τελευταίο έργο τέχνης του Shepard Fairey, το οποίο είναι εμπνευσμένο από τον Lance Armstrong.

Για να υποστηρίξει περαιτέρω τον αγώνα κατά του καρκίνου, η Nike παρουσιάζει δύο συλλογές αθλητικών ενδυμάτων, τα έσοδα από την πώληση των οποίων θα διατεθούν στο LAF. Θα υπάρξει μια συλλογή ενδυμάτων και υποδημάτων με όνομα "Hope Rides Again" (Η ελπίδα προχωρά ξανά πάνω στο ποδήλατο) και μια συλλογή υποδημάτων με όνομα "Greatest Hits" (Μεγαλύτερες επιτυχίες). Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην τουρνέ του "Stages" περιλαμβάνουν τους: Shepard Fairey, Tom Sachs, Geoff McFetridge, Raymond Pettibon, Jose Parla, Ed Ruscha, Kaws, Christopher Wool, Dzine, Eric White, Barry McGee, Kenny Scharf, Os Gemeos, Marc Newson, Rosson Crow, Taryn Simon, JR, Yoshitomo Nara, Suejin Chung, Lari Pittman, Aaron Young και Jules de Balincourt.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x