Δελτία Τύπου

ΤΕΛΙΚΟΣ UNILEAGUE NESCAFE 2008–2009

Έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα Unileague Nescafe 2008 – 2009 με τον τελικό των ομάδων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ήταν μια λαμπρή τελετή με πολλά events και εκλεκτούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος απένειμε και τα μετάλλια των νικητών στους πρωταθλητές. Πριν την έναρξη του τελικού, ο Μιχάλης Εμιρλής φρόντισε να ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους στη γιορτή, με παλιά αλλά και νέα του τραγούδια.

Έπεσε η αυλαία στο πρωτάθλημα Unileague Nescafe 2008 – 2009 με τον τελικό των ομάδων, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Ήταν μια λαμπρή τελετή με πολλά events και εκλεκτούς καλεσμένους, μεταξύ των οποίων και ο παλαίμαχος άσος του Ολυμπιακού Νίκος Αναστόπουλος, ο οποίος απένειμε και τα μετάλλια των νικητών στους πρωταθλητές. Πριν την έναρξη του τελικού, ο Μιχάλης Εμιρλής φρόντισε να ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους στη γιορτή, με παλιά αλλά και νέα του τραγούδια.

Μία γιορτή για όλα τα γούστα… Για τους φίλους της «στρογγυλής θεάς» φρόντισαν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, για τους φανατικούς του καφέ ανέλαβαν δράση οι υπεύθυνοι στα stands του Nescafe, ενώ για τους λάτρεις του ωραίου φύλλου, φρόντισαν οι «Red Drops», οι φημισμένες cheerleaders του Ολυμπιακού, οι οποίες έδωσαν τη δική τους παράσταση, προς τέρψιν των φίλων που μαζεύτηκαν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στην ανάπαυλα του τελικού, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και με την Μέλανη Στεφάνου, εκ των διοργανωτών του τουρνουά, η οποία έδωσε το δικό της στίγμα, αναφορικά με την προσπάθεια που καταβάλλεται από αρμοδίους, για την προώθηση του αθλήματος, μέσα από παρόμοιες διοργανώσεις. «Είναι η όγδοη συνεχόμενη χρονιά που διεξάγεται το «Nescafe Unileague», ένα πρωτάθλημα που απευθύνεται στους φοιτητές και στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 9 πόλεις απ’ όλη την Ελλάδα και άλλες 2 από την Κύπρο. Πολύ ευχάριστο γεγονός αποτελεί η τεράστια συμμετοχή φοιτητικών ομάδων που παρατηρήθηκε φέτος, καθώς ο αριθμός τους ξεπέρασε τις 400 συνολικά. Ο θεσμός δείχνει να εξαπλώνεται χρόνο με τον χρόνο, ολοένα και περισσότερο, ενώ απευθύνεται ως επί το πλείστον σε φοιτητές από 18 έως 26 ετών».

Ερωτηθείσα για τους χώρους που διεξάγονται οι αγώνες επισήμανε: «Η τελική φάση των αγώνων διεξάγεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, ενώ οι αγώνες κατά τη διάρκεια της περιόδου διεξάγονται σε γήπεδα όπου βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση από τους ενδιαφερόμενους (γήπεδα mini soccer στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στο Χαλάνδρι κλπ.). Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι ούτως ώστε να πάμε το 5 επί 5 ένα βήμα παραπέρα».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ήταν ένας τελικός που τα είχε όλα: δύναμη, πάθος, ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και 7 γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα από τα ΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης, η οποία επικράτησε στον τελικό της αντίστοιχης ομάδας από την Κρήτη, της «Ηράκλειο ΣΤΕΦ My Vita Στεφίτες», με σκορ 5-2. Για την ιστορία, να αναφέρουμε τους σκόρερ των δύο ομάδων: 1-0 ο Σπαθάρας για τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, 2-0 ο Λευκαρίτης, 3-0 ο Μπουλούμπασης, 4-0 ο Σπαθάρας, 4-1 ο Μπακάλης μείωσε για τους Κρητικούς, 4-2 ο Χαλιούλιας, 5-2 ο Λευκαρίτης.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νίκος Αναστόπουλος, απένειμε τα μετάλλια και το κύπελλο του πρωταθλητή, στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκης, ενώ δήλωσε σχετικά με την διοργάνωση: «Είναι σημαντικό για τα νέα παιδιά να οδηγηθούν στον αθλητισμό και ειδικά στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μέσα από τον αθλητισμό μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα και να αποφύγουμε πολλούς πειρασμούς που έχει η σημερινή ζωή».

Η συμμετοχή των ομάδων του Κέντρου Αθλητικού Ρεπορτάζ στη διοργάνωση

Με 3 ομάδες συμμετείχε το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στην διοργάνωση του «Unileague Nescafe», από τις οποίες μονάχα μία κατάφερε να προχωρήσει αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα ΚΑΡ 1 (RUFIANO – PERIODISTA) κατάφερε να προκριθεί μέχρι και τους 8 του κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε από την ομάδα ΕΚΠΑ 7 (ΓΕΡΑΚΙΩΤΕΣ), με σκορ 8-3. Πριν τον αποκλεισμό, η ομάδα του ΚΑΡ 1 κατάφερε να προκριθεί διαδοχικά, επιτυγχάνοντας τα εξής αποτελέσματα: (Φάση των 32) ΚΑΡ 1 – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 1 3-0, (Φάση των 16) ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ 2 – ΚΑΡ 1 2-6, (Φάση των 8) ΚΑΡ 1 – ΕΚΠΑ 7 (ΓΕΡΑΚΙΩΤΕΣ) 3-8.

Να τονίσουμε πως η ομάδα ξεκίνησε από την διοργάνωση του πρωταθλήματος συμμετέχοντας στον Α’ Όμιλο από όπου κατάφερε να περάσει στη Β’ Φάση, στην οποία αποκλείστηκε, κατακτώντας την τρίτη θέση του ΣΤ’ Ομίλου. Ο εσωτερικός κανονισμός ωστόσο, προέβλεπε την μετάβαση των τρίτων του κάθε ομίλου της Β’ φάσης, στην διοργάνωση του κυπέλλου, γεγονός που επέτρεψε στην ομάδα του ΚΑΡ, να φτάσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Η δεύτερη ομάδα του ΚΑΡ (ΚΑΡ 2 – ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ), αποκλείστηκε από την πρώτη φάση της διοργάνωσης του πρωταθλήματος, όπου κατέληξε στην προτελευταία θέση του Β’ Ομίλου και υποβιβάστηκε στη διοργάνωση του κυπέλλου, όπου και αποκλείστηκε στον Θ’ όμιλο της φάσης των 64, τερματίζοντας στην τελευταία θέση με ένα βαθμό.

Τέλος η τρίτη ομάδα του ΚΑΡ (ΚΑΡ 3 – Κ.Α.Σ.Α), δεν κατάφερε να προκριθεί στη Β’ Φάση του πρωταθλήματος, αφού κατέκτησε την 5η θέση του Β’ ομίλου της Α’ φάσης. Συνέχισε στην φάση των 64 του κυπέλλου, όπου και προκρίθηκε, αγωνιζόμενη στον Ι’ όμιλο, κατακτώντας μάλιστα την πρώτη θέση, αποκλείστηκε όμως στη συνέχεια στην φάση των 32 του θεσμού του κυπέλλου.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x