sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η «Μπάρτσα» απειλεί τα ρεκόρ

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα ρεκόρ, αλλά οι τίτλοι», δηλώνει συνεχώς ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Πεπ Γκουαρντιόλα. Και έχει απόλυτο δίκιο, αφού αν η εξαιρετική ως τώρα σεζόν της ομάδας του δεν «ανταμειφθεί» με τουλάχιστον έναν τίτλο, οι Καταλανοί θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Αυτό όμως δεν μειώνει το γεγονός ότι το καμάρι της Βαρκελώνης δείχνει έτοιμο να σπάσει πολλά ρεκόρ.

Κατ’αρχάς, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να γίνει η πρώτη ισπανική ομάδα που θα κάνει το τρεμπλ, κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο και Champions League. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν διαφορά ασφαλείας έξι βαθμών από τη Ρεάλ Μαδρίτης επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν στην Primera Division. Παράλληλα θα διεκδικήσουν το Κύπελλο στον τελικό της 13ης Μαΐου απέναντι στην Μπιλμπάο στο «Μεστάγια», ενώ συμμετέχουν στα ημιτελικά του Champions League, όπου και θα αναμετρηθούν με την Τσέλσι.

Όμως τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ. Η «Μπάρτσα» έχει ήδη κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο, αφού οι 50 που συγκέντρωσε (16 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα) στις πρώτες 19 αγωνιστικές του πρωταθλήματος είναι η καλύτερη επίδοση στην ποδοσφαιρική ιστορία της χώρας. Η Ρεάλ Μαδρίτης με 92 βαθμούς από το 1997, όταν όμως το πρωτάθλημα είχε 42 αγωνιστικές, έχει το ρεκόρ συγκομιδής, αλλά η Μπαρτσελόνα μπορεί να το καταρρίψει κι αυτό, καθώς έχει 78 βαθμούς μετά από 31 αγώνες και μπορεί να διεκδικήσει 21 βαθμούς στα επτά ματς που απομένουν.

Υπάρχει και συνέχεια… Η Μπαρτσελόνα έχει σημειώσει 88 γκολ σε 31 αγώνες (2,83 ανά αγώνα) και απειλεί το ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1990, όταν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα σκοράροντας 107 φορές. Ο Σαμουέλ Ετό έχει πετύχει 26 γκολ στο πρωτάθλημα (20 γκολ έχει ο Λιονέλ Μέσι) και μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που υπερβαίνει τα 30 γκολ σε μία σεζόν μετά τον Ρονάλντο το 1997.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x