O Tσεχ πήρε λάθος θέση στο φάουλ του Αουρέλιο και το κακό για την Τσέλσι, από το καταπληκτικό στα στημένα πόδι του Βραζιλιάνου, δεν άργησε να γίνει. Το ανόητο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο ήρωας του πρώτου αγώνα Ιβάνοβιτς έγειρε το παιχνίδι για λίγο στο «κόκκινο». Ο Τσέχος πορτιέρο που παρέπαιε σε όλο το πρώτο μέρος όπως όλη η Τσέλσι κατάφερε να βγάλει τη κεφαλιά λόμπα του Κάουτ. Κι όμως σε ένα τόσο γεμάτο παιχνίδι με ένα κάρο ανατροπές, πιθανότατα εκεί κρίθηκαν τα πάντα ως προς το χθεσινό ματς.
Η Λίβερπουλ έβγαλε ότι καλύτερο είχε από άποψη τακτικής στο πρώτο μέρος και ψυχικών αποθεμάτων σε όλο το ματς. Η Τσέλσι πιάστηκε αδιάβαστη με τους «κόκκινους» να είναι στημένοι στο γήπεδο χωρίς τον Τζέραρντ. Συνάμα η ανασφάλεια από την απουσία του Τέρι έκανε έντονα τα σημάδια της στο πρώτο μέρος. Η Λίβερπουλ άγγιξε το θαύμα στο 45’ όταν δεν έγινε το 0-3. Λίγο νωρίτερα όμως η αλεπού που λέγεται Χίντινγκ είχε φροντίσει να βάλει μέσα το κρυφό χαρτί που τον κράτησε στο ματς και δεν ήταν άλλος από το Νικολάς Ανελκά. Ο άλλος που έβαλε το χέρι του για να αλλάξει τροχιά το ματς ήταν ο Πέπε Ρέινα. Αλλάζει λίγο πορεία η μπάλα από την προβολή του Ντρογκμπά, αλλά ο Ισπανός φέρει ευθύνη γι’ αυτό το γκολ.
Στο «Στάμφορντ Μπριτζ» φανερώθηκαν σε όλο τους το μεγαλείο οι ικανότητες και οι αδυναμίες των δύο μεγάλων αντιπάλων. Σε ένα ματς όμως που τα πάντα κρίνονται σε λεπτομέρειες, σε ένα ματς που ποδοσφαιρικά το χαρακτηρίζεις ροντέο από άποψη διακύμανσης, οφείλει και ο προπονητής να βάλει το χέρι του. Όπως οφείλει ο πορτιέρο να κάνει μια απόκρουση παραπάνω. Το λάθος του Τσεχ είχε περιθώριο διόρθωσης. Αυτό του Ρέινα όχι. Ο Άλεξ με τον κεραυνό έφερε το παιχνίδι σε ισορροπία. Έστω και αν η Λίβερπουλ έκαψε μέχρι και την τελευταία σταγόνα από το λάδι που είχε απομείνει στο καντήλι της μετά το 3-2, επιστρέφοντας στο 4-3 ο Ανελκά ξανά έκανε την διαφορά με την ασίστ στο Λαμπάρντ για το 4-4. Το μεγαλείο της ψυχής της κόκκινης αρμάδας υποτάχθηκε στην ποδοσφαιρική λογική αυτή τη φορά. Το θαύμα της Πόλης, δεν μπορούσε να επαναληφθεί.
Σε ένα ματς με ήρωες και αντιήρωες, σε ένα παιχνίδι που ξεφεύγει από κάθε ποδοσφαιρική λογική με βάση και το σκορ του πρώτου ματς, πρέπει να υπάρχει η ικανότητα της παρέμβασης. Αυτό έκανε ο Χίντινγκ που δεν σκέφτηκε πως θα αμυνθεί, ούτε πανικοβλήθηκε, ούτε άλλαξε κάτι ανασταλτικά στο 0-2. Έριξε όμως μια πραγματικά πολύ μεγαλύτερη προσωπικότητα από τον Καλού αντί να κάνει οτιδήποτε άλλο για να βρει ακόμα ένα στήριγμα ο Ντρογκμπά. Ο Ανελκά είναι παίκτης που μπορεί ν’ αλλάξει ισορροπίες σε ματς. Ναι μεν έπαιζε δεξιά αλλά λίγο πιο μέσα από εκεί που συνήθως βρίσκεται ο Καλού, για να δίνει βοήθειες στον Iβοριανό επιθετικό. Όσο για τη Λίβερπουλ το μέταλλο της νικήτριας και της ομάδας που δεν υποτάσσεται ποτέ, δεν μπορεί πάντα ν’ ανατρέπει την ποδοσφαιρική λογική. Η επόμενη πρόκληση του Χίντινγκ είναι ακόμα πιο δύσκολη απέναντι στη Μπαρτσελόνα
Στο άλλο ματς ο Ριμπερί έδειξε πως σε αυτή την ομάδα που λέγεται Μπάγερν είναι απελπιστικά μόνος και δεν του αξίζει. Θα πρέπει τη νέα σεζόν οι Βαυαροί να αλλάξουν πολλά και πρωτίστως προπονητή για να περπατήσουν. Όσο για τον Γάλλο μαέστρο μάλλον έπαιξε για τη μεταγραφή του στους «μπλαουγκράνα».
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.