Stoiximan Super League

Ζωντανός στο κυνήγι των πλέι οφ

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην προσπάθειά του για είσοδο στα πλέι οφ, που συνέτριψε τον ΟΦΗ με 4-1. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έφτασε τους 41 βαθμούς και σε συνδυασμό με το 0-0 της Λάρισας κόντρα στον Πανιώνιο μείωσε τη διαφορά του από τη θεσσαλική ομάδα που είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στους δύο. Σκόρερς για τους «κιτρινόμαυρους» οι Χαβίτο, Μπερτίν (αυτ.), Κάμπορα και Γιάχιτς. Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον ο ΟΦΗ αν και υπάρχουν μαθηματικά ελπίδες παραμονής. Το γκολ για τους Κρητικούς πέτυχε στο 24’ ο Σφακιανάκης. «Η κατηγορία χάθηκε στα ματς με Λεβαδειακό και Πανσερραϊκό», ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στην προσπάθειά του για είσοδο στα πλέι οφ, που συνέτριψε τον ΟΦΗ με 4-1. Με αυτή τη νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης, έφτασε τους 41 βαθμούς και σε συνδυασμό με το 0-0 της Λάρισας κόντρα στον Πανιώνιο μείωσε τη διαφορά του από τη θεσσαλική ομάδα που είναι στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας στους δύο. Σκόρερς για τους «κιτρινόμαυρους» οι Χαβίτο, Μπερτίν (αυτ.), Κάμπορα και Γιάχιτς. Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον ο ΟΦΗ αν και υπάρχουν μαθηματικά ελπίδες παραμονής. Το γκολ για τους Κρητικούς πέτυχε στο 24’ ο Σφακιανάκης. «Η κατηγορία χάθηκε στα ματς με Λεβαδειακό και Πανσερραϊκό», δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράκης.

Το ματς

Σε ένα ματς που και οι δύο ομάδες ήθελαν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, ο Άρης ήταν αυτός που από την αρχή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων», Ιομάρ Μαζίνιο, παρέταξε την ομάδα του με ένα 4-4-2 ενώ ο Γιάννης Μαντζουράκης προτίμησε το 4-3-3 για να μπορέσει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς της νίκης. Η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν εμφανής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κάτι που μετουσιώθηκε σε γκολ στο 11’ όταν ο Βανγκέλι έκανε τη σέντρα και ο Χαβίτο που έπιασε την κεφαλιά πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μάλαρτζ και έγραψε το 1-0 για τον Άρη. Με αυτό το τέρμα που είναι το πέμπτο φετινό του, ο Ισπανός άσος πέρασε στην κορυφή της λίστας των σκόρερ των «κιτρινόμαυρων».

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή των κινήσεων με τον ΟΦΗ να μη δείχνει ικανός να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Μιχάλη Σηφάκη. Ωστόσο ο Σφακιανάκης στο 24’ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας του Άρη και μετά από σέντρα του Πόποβιτς με ωραίο πλασέ έκανε το 1-1. Αυτό το γκολ φαίνεται ότι αφύπνισε τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη οι οποίοι από εκείνη τη στιγμή και μετά ανέβασαν λίγο την απόδοσή τους με σκοπό να φτάσουν σε ένα ακόμα τέρμα αλλά το θέαμα παρέμεινε σε μέτρια επίπεδα όπως και στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λέπτου. Οι δύο ομάδες είχαν από δύο ευκαιρίες προς το τέλος του πρώτου μέρους με τον Πόποβιτς και τον Κόκε.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο προπονητές άλλαξαν τη διάταξη των παικτών τους αφού ο Μαζίνιο επέλεξε ένα 4-2-3-1 αντί για το αρχικό 4-4-2 σχήμα που προτίμησε και ο Γιάννης Μαντζουράκης. Η έμπνευση του Βραζιλιάνου τεχνικού να αλλάξει σύστημα αποδείχτηκε σωστή αφού ο Άρης έγινε περισσότερο απειλητικός και στο 57’ έκανε το 2-1 όταν ο Ρεγκέιρο με εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά πέρασε τον Μπαρκαουάν, έβγαλε την μπαλιά και ο Μπερτίν στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Μάλαρτζ. Από εκείνο το σημείο και για τα 10 επόμενα λεπτά ο Άρης ήταν καταιγιστικός με αποτέλεσμα να φτάσει σε άλλα δύο τέρματα, στο 64’ με τον Κάμπορα μετά από ασίστ του Βανγκέλι και του Γιάχιτς στο 68’, γράφοντας το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Άρη. Από εκεί και πέρα, τίποτα δεν άλλαξε στα επόμενα 25 λεπτά του αγώνα, με τους Κρητικούς να έχουν συμβιβαστεί με την ήττα. Η ομάδα του Ηρακλείου πάντως διατηρεί ακόμα κάποιες ελπίδες παραμονής στην Σούπερ Λίγκα μετά την ήττα του Λεβαδειακού από τον Ολυμπιακό στη Λιβαδειά με 2-1 και οι δύο τελευταίες αγωνιστικές αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη μάχη της ουράς.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Καράμπελας, Ρομπέρζ, Γιάχιτς, Βανγκέλι, Πρίττας, Μπατιόν, Χαβίτο (58’ Κάλβο), Κόκε (78’ Ζεντίλ), Κάμπορα (77’ Λαμπριάκος), Ρεγκέιρο.

ΟΦΗ: Μάλαρτζ, Μπαρκαουάν, Σίμιτς (68’ Αρβανίτης), Πόποβιτς, Σταυρακάκης, Μπερτίν, Ρουμπάκης, Σφακιανάκης, Μανούσος (58' Στόλιτσα), Μπεθάρες, Γκέρμπερ (67' Λάμεσιτς).

Επιμέλεια: Κώστας Ιωάννου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x