Γενικά

Premier League

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν μέχρι το τέλος του αγγλικού πρωταθλήματος. Τρεις ομάδες, αναμένεται να το διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή με έναν πόντο διαφορά από τη Λίβερπουλ, έχει έναν αγώνα λιγότερο κι είναι το μεγάλο φαβορί για να αναδειχτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (και 11η τα τελευταία 17 χρόνια) πρωταθλήτρια.

Οκτώ αγωνιστικές απομένουν μέχρι το τέλος του αγγλικού πρωταθλήματος. Τρεις ομάδες, αναμένεται να το διεκδικήσουν μέχρι το φινάλε. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή με έναν πόντο διαφορά από τη Λίβερπουλ, έχει έναν αγώνα λιγότερο κι είναι το μεγάλο φαβορί για να αναδειχτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (κι 11η τα τελευταία 17 χρόνια) πρωταθλήτρια.

Οι «κόκκινοι» που ακολουθούν, ωστόσο, έχουν το ψυχολογικό πλεονέκτημα, μετά κι από την «τεσσάρα» που «έριξαν» στους πρωτοπόρους μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς συν τοις άλλοις βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση η οποία αποδεικνύεται από τις εμφανίσεις τους τον τελευταίο καιρό, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.

Πιθανότητες να πανηγυρίσει στο τέλος έχει κι η Τσέλσι του Γκους Χίντινκ, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται τέσσερις βαθμούς κάτω από την Γιουνάιτεντ. Ρόλο ρυθμιστή, θα έχει τις τελευταίες αγωνιστικές η Άρσεναλ, η οποία αντιμετωπίζει όλους τους πρωτοπόρους, τη στιγμή που κι η ίδια θα «καίγεται» για βαθμούς, καθώς θέλει να εξασφαλίσει την τέταρτη θέση που οδηγεί στην έξοδο στο Champions League.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1η θέση, 65 βαθμοί):

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του σερ Άλεξ, ξεκίνησαν σε χαλαρούς ρυθμούς στο φετινό πρωτάθλημα κι έμειναν από νωρίς πίσω από τη Λίβερπουλ και την Τσέλσι, τις οποίες δεν κατάφεραν να κερδίσουν, εκτός έδρας, την 4η και την 5η αγωνιστική, χάνοντας με 2-1 και φέρνοντας ισοπαλία με 1-1, αντίστοιχα. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανέκαμψαν και στις πρώτες αγωνιστικές του δεύτερου γύρου, αναρριχήθηκαν στην κορυφή, όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Η Γιουνάιτεντ έχει χάσει δυο φορές από την Λίβερπουλ φέτος και μια από την Άρσεναλ, κερδίζοντας, ουσιαστικά, από τα σημαντικά παιχνίδια, μόνο εκείνο με την Τσέλσι, εντός και το ντέρμπι με την συμπολίτισσα Σίτι, εκτός. Οι κάτοχοι του Champions League έχουν να παίξουν ένα παιχνίδι περισσότερο από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Από τα παιχνίδια που τους απομένουν, ξεχωρίζουν εκείνα με την Άστον Βίλα εντός, την Μάντσεστερ Σϊτι εντός και την Άρσεναλ, εκτός.

Τη θέση του πρώτου σκόρερ της ομάδας φέτος στο πρωτάθλημα κατέχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 13 τέρματα. Σημαντικό ρόλο στην πορεία των «κόκκινων διαβόλων» έπαιξε ο γκολκίπερ Φαν ντε Σάαρ, ο οποίος από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, κράτησε για 1,311 λεπτά «ανέπαφη» την εστία του.

Το πρόγραμμα: Άστον Βίλα (εντός), Σάντερλαντ (εκτός), Γουίγκαν (εκτός), Πόρτσμουθ (εντός), Τότεναμ (εντός), Μίντλεσμπρο (εκτός), Μάντεστερ Σίτι (εντός), Άρσεναλ (εντός), Χαλ (εκτός)

Λίβερπουλ (2η θέση, 64 βαθμοί):

Η Λίβερπουλ έχει πετύχει την υπέρβαση φέτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προπονητή της, Ράφα Μπενίτεθ. «Οδήγησε» για καιρό την κούρσα στην Premier League, νίκησε δυο φορές την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, συνεχίζει στο Champions League… Στα τέλη του πρώτου γύρου και στις αρχές του δευτέρου έκανε μια μικρή «κοιλιά». Έκανε τρεις σερί ισοπαλίες, από την 21η ως την 23η αγωνιστική κι έδωσε την ευκαιρία στην Μάντσεστερ να την προσπεράσει. Ήρθε όμως, από το πουθενά και «συνέτριψε» τους πρωτοπόρους με 4-1 στην έδρα τους κι έδωσε νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.

Πρώτος σκόρερ της Λίβερπουλ για την φετινή σεζόν στην Premier League είναι ο αρχηγός της, Στίβεν Τζέραρντ, με 13 γκολ, ενώ ακολουθεί ο Φερνάντο Τόρες με εννέα.

Το πρόγραμμα: Φούλαμ (εκτός), Μπλάκμπερν (εντός), Άρσεναλ (εντός), Χαλ (εκτός), Νιούκαστλ (εντός), Γουέστ Χαμ (εκτός), Γουέστ Μπρομ (εκτός), Τότεναμ (εντός)

Τσέλσι (3η θέση, 61 βαθμοί):

Η Τσέλσι του Ρομάν Αμπράμοβιτς, αναζητεί, στη μετά-Μουρίνιο, εποχή, ένα πρωτάθλημα. Ο Φελίπε Σκολάρι κρίθηκε «λίγος» κι αντικαταστάθηκε στα μέσα της σεζόν από τον Γκους Χίντινκ. Οι «μπλε» στην Premier League δεν κατάφεραν να πάρουν ούτε ένα παιχνίδι με τους υπόλοιπους τρεις «μεγάλους» (Μάντσεστερ, Λίβερπουλ, Άρσεναλ), αλλά παρουσιάζονται σοβαροί στα ματς που πρέπει να κερδίσουν κι έτσι είναι ακόμα μέσα στο «παιχνίδι» της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ο Νικολά Ανελκά ηγείται φέτος της επίθεσης των «μπλε», καθώς έχει σκοράρει 15 φορές στο πρωτάθλημα κι είναι πρώτος σκόρερ στην Premier League. Αντιθέτως, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά δεν διανύει την καλύτερή του χρονιά. Έχει πετύχει μόλις δυο γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας παίξει ελάχιστα παιχνίδια, τα περισσότερα σαν αλλαγή. Δείχνει, ωστόσο, να βρίσκει την φόρμα του κι αναμένεται στα εναπομείναντα ματς, να συνθέσει ένα «φονικό» δίδυμο με τον Γάλλο επιθετικό.

Το πρόγραμμα: Νιούκαστλ (εκτός), Μπόλτον (εντός), Έβερτον (εντός), Γουέστ Χαμ (εκτός), Φούλαμ (εντός), Άρσεναλ (εκτός), Μπλάκμπερν (εντός), Σάντερλαντ (εκτός)

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x