sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Κάρα» 7 αστέρων

Ο Γιώργος Καραγκούνης «σεληνιάζεται» όταν ακούει τον ύμνο του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού μέχρι στιγμής έχει φτάσει τα επτά γκολ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Των Τάσου Νικολογιάννη, Γιώργου Σακελλάριου

Είναι σαν να γυρίζεις ένα κουμπί. Μόλις ο Γιώργος Καραγκούνης δει το «σεντόνι» του Τσάμπιονς Λιγκ στη σέντρα και ακούσει τον ύμνο της διοργάνωσης απογειώνεται. Η ψυχάρα του Παναθηναϊκού με το προχθεσινό γκολ έχει φτάσει ήδη τα τρία φέτος και συνολικά τα επτά στον θεσμό.

Παίρνει από το χέρι το «τριφύλλι» και το πάει στους «8». Με την Ανόρθωση πήγε «σφαίρα» στους φανατικούς και έδειξε στο δεξί μανίκι της φανέλας του το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι γεννημένος γι' αυτό. Το DNA του όπως και το DNA του Παναθηναϊκού είναι ευρωπαϊκά. Αποδείχθηκε και στο «Μαδριγάλ» όπως και σε άλλα γήπεδα νωρίτερα. Ο «τυπάρας» επίσης έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Ολα τα τέρματα που σημειώνει είναι εξαιρετικά. Πλην της Ανόρθωσης με την οποία είχε ευθύνη και ο αντίπαλος γκολκίπερ. Μόνο μία φορά σκόραρε ο Καραγκούνης και δεν χαμογέλασε στο τέλος ο ίδιος, οι συμπαίκτες του, η διοίκηση και φυσικά οι οπαδοί της ομάδας. Τον Νοέμβριο του 2000, στο «Ολντ Τράφορντ», κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το ρεκόρ του

Ο Καραγκούνης παράλληλα έχει ένα ακόμα ρεκόρ. Από τη σεζόν 2001-02 μέχρι και με την Μπενφίκα έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο φορές με τον Παναθηναϊκό, μία για το Τσάμπιονς Λιγκ και μία για το ΟΥΕΦΑ, συνεχίζοντας με τον ίδιο τρόπο και τα επόμενα χρόνια με τις Ιντερ και Μπενφίκα.

Την περασμένη σεζόν χάλασε αυτό το σερί, μια και ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη Ρέιντζερς. Λέτε να επανέλθει στα γνωστά του στάνταρ φέτος; Ας δούμε όμως τις καλύτερες στιγμές του Καραγκούνη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΠΑΟ 3-1

Στις 21 Νοεμβρίου 2000 ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο «Ολντ Τράφορντ». Με τους Αγγλους να είναι σε εκπληκτική φόρμα, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος. Εχασε ευκαιρίες να προηγηθεί και τελικά βρέθηκε να χάνει 1-0 στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου.

Το «τριφύλλι» δεν το έβαλε κάτω και στο 64' κέρδισε φάουλ. Ο Καραγκούνης με εκπληκτικό χτύπημα έστειλε την μπάλα από τα 25 μέτρα στη γωνία, όπου βρισκόταν μάλιστα ο Μπαρτέζ. Ισοφάρισε σε 1-1 κι έφυγε «σφαίρα» για τη γωνία, όπου βρίσκονταν οι χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός λύγισε στο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκε 3-1. Ηταν η πρώτη και η τελευταία φορά που σκόραρε ο «Κάρα» και δεν νίκησαν ή δεν πήραν θετικό αποτέλεσμα οι «πράσινοι».

ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΠΑΟ 1-2

Ο Παναθηναϊκός στις 8 Αυγούστου 2001 ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Πράγα. Οπως και φέτος. Μοναδική διαφορά ήταν ότι αντιμετώπισε στα προκριματικά την άλλη μεγάλη ομάδα της Τσεχίας, τη Σλάβια Πράγας. Ο Λυμπερόπουλος άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και στο 56' ήρθε η ώρα του Καραγκούνη.

Ο άσος του «τριφυλλιού» στο 56' εκμεταλλεύτηκε το κενό που σημειώθηκε στην άμυνα των Τσέχων και με διαγώνιο σουτ νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ σημειώνοντας το 2-0. Η Σλάβια απλώς μείωσε σε 2-1 και στη Λεωφόρο η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία.

ΠΑΟ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-0

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2001 ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε στην κατάμεστη Λεωφόρο τη σπουδαία Αρσεναλ. Ο Ανρί ήταν φόβος και τρόμος, αλλά ο Καραγκούνης ήταν αυτός που πέτυχε ένα θαυμάσιο γκολ.

Στο 25' από σέντρα του Μικάελσεν οριζοντιώθηκε και με κεφαλιά–ψαράκι λίγα εκατοστά από το έδαφος, κεφαλιά που θα ζήλευε κάθε μεγάλος φορ, έστειλε την μπάλα στη γωνία του Σίμαν. Απιαστο χτύπημα και «σφαίρα» για τις θύρες 13-14. Ο «Κάρα» για ακόμα μία φορά είχε δώσει το έναυσμα για τη γιορτή που βρήκε τους «πράσινους» θριαμβευτές με 1-0.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ - ΠΑΟ 0-2

Την ίδια αγωνιστική σεζόν ο Παναθηναϊκός επισκέφθηκε για δεύτερη φορά την Πράγα. Στις 19 Φεβρουαρίου 2002 έπαιξε με τη Σπάρτα Πράγας για τη δεύτερη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε υπήρχαν όμιλοι και στους «16». Η σέντρα του Λυμπερόπουλου έφτασε στον Καραγκούνη ο οποίος δεν καθυστέρησε.

Με τη μία «εκτέλεσε» τον Τσεχ με δεξί σουτ και άνοιξε το σκορ (ο Κωνσταντίνου διαμόρφωσε το τελικό 0-2). Μία ακόμα νίκη για τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, με τον «τυπάρα» να ανοίγει τον δρόμο και να πανηγυρίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Πρώτα πηγαίνοντας στον κόσμο και μετά στον πάγκο της ομάδας του.

ΒΕΡΝΤΕΡ - ΠΑΟ 0-3

Στις 4 Νοεμβρίου 2008 ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Βρέμη... με το πιστόλι στον κρόταφο. Ηθελε μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση και έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα. Ο Μάντζιος άνοιξε το σκορ και ο Καραγκούνης πέτυχε στο 70' το 2-0, το οποίο είναι μέχρι στιγμής στα δέκα καλύτερα τέρματα της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Πήρε την μπάλα από πλάγιο άουτ του Σπυρόπουλου, ζύγισε το πόδι του και έπιασε ένα φοβερό σουτ με το δεξί λίγο έξω από τη γωνία της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πήρε απίθανο φάλτσο και κρέμασε τον Βίζε. Ο Καραγκούνης έδειξε τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βρέθηκε στο στάδιο και κατόπιν περικυκλώθηκε από τα μέλη του τεχνικού τιμ και τους συμπαίκτες του στον πάγκο.

ΠΑΟ - ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-0

Σε βαρύ κλίμα λόγω των γεγονότων στην Αθήνα, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με την κυπριακή ομάδα στο ΟΑΚΑ στις 9 Δεκεμβρίου 2008. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και ορισμένες ευκαιρίες. Ακόμα και ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν αρκετός για να περάσουν.

Οχι όμως για τον Γιώργο Καραγκούνη. Από γύρισμα του Σαλπιγγίδη, η μπάλα έφτασε στον «Κάρα», ο οποίος κοντρόλαρε, ελίχθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και σούταρε. Λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακα της Ανόρθωσης και το ΟΑΚΑ πήρε «φωτιά». Ο Καραγκούνης πήγε στο πέταλο δείχνοντας το σήμα του Τσάμπιονς Λιγκ. Μ' αυτό το γκολ ο Παναθηναϊκός όχι μόνο προκρίθηκε, αλλά λόγω της ήττας της Ιντερ στη Βρέμη πήρε και την πρώτη θέση στον όμιλο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΠΑΟ 1-1

Σπουδαίο και δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Ο Καραγκούνης πήρε ανάσες στο πρωτάθλημα, έπαιξε κόντρα στον Πανιώνιο πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και δήλωσε έτοιμος για τον αγώνα στο «Μαδριγάλ». Είχε ένα γκολ που δεν μέτρησε στο φάουλ που εκτέλεσε, μια και η μπάλα πέρασε τη γραμμή και ένα σουτ που μπλόκαρε ο Ντιέγο Λόπεθ. Η τρίτη προσπάθεια, όμως, ήταν και η φαρμακερή.

Ο Καραγκούνης εκμεταλλεύτηκε την κίνηση του Μάντζιου, κοντρόλαρε την μπάλα και χωρίς χρονοτριβή την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Λόπεθ. Ενα ακόμα εξαιρετικό γκολ και ίδιος πανηγυρισμός. Εδειξε τον κόσμο και στη συνέχεια πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του. Την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη διαδρομή του από την Πράγα έφτασε στους «8». Τώρα είναι μία ανάσα από το να το επαναλάβει και χάρη στον «Κάρα».

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x