sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το All-Star Weekend

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (13-15/02) η καρδιά του επαγγελματικού μπάσκετ χτυπάει στο Φοίνιξ του Τέξας. Εκεί όπου στο «U.S. Airways Center» θα διεξαχθεί το All-Star Weekend, η μεγάλη γιορτή του NBA. Η λάμψη των αστεριών, όμως, στο παρκέ του γηπέδου των Σανς δεν θα είναι και τόσο εκτυφλωτική, καθώς αρκετοί πρωτοκλασάτοι παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Μπος, ο Νέλσον αλλά κι ο Αρίνας, θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά, οι εναπομείναντες «αστέρες» αναμένεται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Το αγωνιστικό μέρος του τριημέρου θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τον «Αγώνα Των Διασημοτήτων», για να οδηγηθούμε φυσικά στο All-Star Game της Κυριακής. Ενδιάμεσα θα διεξαχθούν το All-Star Game του αναπτυξιακού πρωταθλήματος του NBA (NBDL), το Rookie Game, οι διαγωνισμοί τριπόντων και καρφωμάτων, καθώς κι εκείνοι των «Shooting Stars» και «Skills Challenge». Πάμε να τα δούμε όλα αυτά πιο αναλυτικά:

«ALL STAR CELEBRITY GAME»

Το παιχνίδι το οποίο θα ανοίξει την αυλαία του τριημέρου θα είναι αυτό των διασημοτήτων. Μεταξύ αυτών που θα διαγωνιστούν θα είναι πρώην αστέρες του ΝΒΑ, όπως ο Κλάιντ Ντρέξλερ κι ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ηθοποιοί, παίκτες του αμερικανικού φούμπολ και άλλοι.

«ROOKIE GAME»

Θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής. Στο παιχνίδι αυτό οι πρωτοετείς θα αντιμετωπίσουν τους δευτεροετείς, οι οποίοι μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες στον θεσμό. Η φετινή «φουρνιά» ωστόσο θεωρείται ότι είναι από τις καλύτερες της πρόσφατης ιστορίας του αμερικανικού επαγγελματικού πρωταθλήματος και το παιχνίδι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι συνθέσεις:

ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ: Μπίσλεϊ (Χιτ), Φερνάντεθ (Μπλέιζερς), Ρόουζ (Μπουλς), Γκασόλ (Γκρίζλις), Γκόρντον (Κλίπερς), Λόπεζ (Νετς), Μέιο (Γκρίζλις), Όντεν (Μπλέιζερς), Γουέστμπρουκ (Θάντερ)

ΔΕΥΤΕΡΟΕΤΕΙΣ: Μπρουκς (Ρόκετς), Τσάντλερ (Νικς), Ντουράντ (Θάντερ), Γκριν (Θάντερ), Χόρφορντ (Χοκς), Σκόλα (Ρόκετς), Θόρντον (Κλίπερς), Στάκεϊ (Πίστονς), Γιάνγκ (Σίξερς)

«NBDL ALL STAR GAME»

Οι παίκτες που αγωνίζονται στο δεύτερο τη τάξει επαγγελματικό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους, καθώς τα φώτα θα στραφούν πάνω τους το βράδυ του Σαββάτου για το τρίτο All-Star Game του NBDL. Είκοσι παίκτες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι, δεκαπέντε εκ των οποίων έχουν ήδη αγωνιστεί στο παρελθόν στον NBA.

«SHOOTING STARS»

Τέσσερις ομάδες, αποτελούμενες η κάθε μία από έναν πρώην παίκτη του NBA, έναν νυν και μία παίκτρια του γυναικείου πρωταθλήματος, θα διαγωνιστούν με στόχο να ευστοχήσουν από έξι διαφορετικά σημεία του γηπέδου στον ταχύτερο χρόνο. Οι περσινοί νικητές, Σαν Αντόνιο Σπερς, θα προσπαθήσουν να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους, με τους Ντάνκαν, Ρόμπινσον και την Μπέκι Χάμον να αντιμετωπίζουν τις ομάδες του Ντιτρόιτ (Αφλάλο, Λαμπίερ, Κέιτι Σμιθ), Λος Άντζελες (Φίσερ, Κούπερ, Λίζα Λέσλι) και Φοίνιξ (Μπαρμπόσα, Μάερλι, Ταντζέλα Σμιθ)

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΟΝΤΩΝ»

Φεύγουμε από τις καθαρά αμερικανικές επινοήσεις και πάμε στον γνωστό σε όλους μας διαγωνισμό τριών πόντων, εκεί όπου ο Τζέισον Καπόνο θα προσπαθήσει να γίνει ο τρίτος παίκτης που κατακτάει για τρεις συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο. Σε μια διαδικασία δύο γύρων, ο γκάρντ των Τορόντο Ράπτορς θα αντιμετωπίσει τους: Μπίμπι (Χοκς), Κουκ (Χιτ), Γκρέιντζερ (Πέισερς), Λιούις (Μάτζικ) και τον γνωστό κι από το πέρασμα του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, Ρότζερ Μέισον, των Σπερς.

«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΡΦΩΜΑΤΩΝ»

Ποιος άραγε θα κρύβει Κρυπτονίτη κάτω από τη φανέλα του για να μπορέσει να τα βάλει με τον Σούπερμαν Ντουάιτ Χάουαρντ; Ίσως ο μικροσκοπικός Νέιτ Ρόμπινσον των Νικς, ο οποίος μετράει ήδη μία νίκη στον θεσμό. Μαζί τους θα διαγωνιστούν ο Τζέι Αρ Σμιθ των Νάγκετς και ο Ρούντι Φερνάντεθ των Μπλέιζερς, σε έναν διαγωνισμό ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει στους φίλους του ΝΒΑ έντονες συγκινήσεις και ευφάνταστα καρφώματα.

«ALL STAR GAME»

Οι αγωνιστικές εκδηλώσεις του τριημέρου κλείνουν το βράδυ της Κυριακής με το κυρίως πιάτο της διοργάνωσης, το All Star Game. Ο Ντουάιτ Χάουαρντ του Ορλάντο πήρε τους περισσότερους ψήφους απ’ όλους, σημειώνοντας μάλιστα και νέο ρεκόρ με 3,150,181. Από τους «δυτικούς» πρώτευσε ο MVP της περασμένης σεζόν στην κανονική περίοδο, Κόμπε Μπράιαντ. Στο περσινό παιχνίδι η Ανατολή είχε επικρατήσει της Δύσης με 134- 128 και πρωταγωνιστή, ποιόν άλλον, τον ΛεΜπρον Τζέιμς.

ΑΝΑΤΟΛΗ (Μπράουν): Άιβερσον (Ντιτρόιτ), Ουέιντ (Μαιάμι), ΛεΜπρον Τζέιμς (Κλίβελαντ), Γκαρνέτ (Βοστώνη), Χάουαρντ (Ορλάντο), Τζόνσον (Ατλάντα), Άλεν (Βοστώνη), Μο Ουίλιαμς (Κλίβελαντ), Γκρέιντζερ (Ιντιάνα), Πιρς (Βοστώνη), Χάρις (Νιού Τζέρσεϊ), Λιούις (Ορλάντο)

ΔΥΣΗ (Τζάκσον): Γιάο Μινγκ (Χιούστον), Μπράιαντ (Λος Άντζελες), Πολ (Νέα Ορλεάνη), Άντονι (Ντένβερ), Ο’ Νιλ (Φοίνιξ), Στούντεμαϊρ (Φοίνιξ), Ντάνκαν (Σαν Αντόνιο), Νοβίτσκι (Ντάλας), Ρόι (Πόρτλαντ), Πάρκερ (Σαν Αντόνιο), Μπίλαπς (Ντένβερ), Ουέστ (Νέα Ορλεάνη), Γκασόλ (Λος Άντζελες)

Επιμέλεια: Δημοσθένης Καραγιαννόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x