Δελτία Τύπου

Ο Έλληνας «Cinderella Man» εμπνέει Ελλάδα και Η.Π.Α.

Σε μία συγκλονιστική τριπλή αναμέτρηση που θα μεταδώσει ζωντανά το αμερικανικό δίκτυο HBO, o Μιχάλης Αρναούτης θα αντιμετωπίσει τον πυγμάχο – φαινόμενο, Βίκτορ Ορτίθ, σε έναν αγώνα για δύο τίτλους που κόβει την ανάσα.

Σε μία συγκλονιστική τριπλή αναμέτρηση που θα μεταδώσει ζωντανά το αμερικανικό δίκτυο HBO, o Μιχάλης Αρναούτης θα αντιμετωπίσει τον πυγμάχο – φαινόμενο, Βίκτορ Ορτίθ, σε έναν αγώνα για δύο τίτλους που κόβει την ανάσα.

Το βράδυ της 7ης Μαρτίου, κι ενώ η Αμερική συγκλονίζεται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ο Μιχάλης Αρναούτης θα δίνει τη δική του μάχη, ως νέος Τζ. Μπράντοκ, για την επικράτηση. Μέσα στο ρινγκ του HP Pavilion, στο Σαν Χοσέ, στην καρδιά της Σίλικον Βάλεϊ, θα τοποθετηθούν οι ζώνες του Έλληνα (USBA) και του Αμερικανού πυγμάχου (WBO NABO) για το νικητή αυτής της σύγκρουσης.

Ο Αρναούτης βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας ένα νικηφόρο σερί 4 αγώνων (21 – 2 – 2, 10 ΚΟ) και μοναδική του επιδίωξη την κατάκτηση της παγκόσμιας κορυφής στην κατηγορία των 63,5 κιλών. Ο αντίπαλός του, ο «μοχθηρός» Βίκτορ Ορτίθ, μόλις στα 22 του χρόνια, έχει προλάβει να πετύχει 23 νίκες με 18 νοκ άουτ και μόλις 1 ήττα. Ο νεαρός, εκτός από τα υπερφυσικά σωματικά προσόντα, είναι και αυτός αριστερόχειρας, όπως ο Αρναούτης, γεγονός που υπόσχεται μία συγκλονιστική όσο και σπάνια μάχη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «ο Αρναούτης είναι ένας σπουδαίος πυγμάχος με γρήγορα χέρια, αλλά δεν έχει αρκετή ισχύ για να με κρατήσει μακριά του. Θα τον προλάβω και θα τον βγάλω νοκ άουτ». Ο Αρναούτης, που δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για μία αναμέτρηση τέτοιου βεληνεκούς, είπε για τον αγώνα: «Το μόνο που μετράει για μένα αυτήν τη στιγμή είναι ο τίτλος του παγκόσμιου πρωταθλητή και ο Ορτίθ θα είναι το εισιτήριό μου για μία ρεβάνς με τον Κένταλ Χολτ. Είναι καλός μαχητής αλλά πολύ νέος και άπειρος για να μπορέσει να με αντιμετωπίσει. Θα νικήσω σε αυτήν τη μάχη για μένα και για την Ελλάδα». Η διοργάνωση θα γίνει στις 7 Μαρτίου, 22.00 ώρα ΗΠΑ (05.00 ξημερώματα Ελλάδας).

Στο πυγμαχικό σόου «Boxing After Dark» που θα μεταδώσει το HBO συμπεριλαμβάνονται άλλες δύο συγκλονιστικές αναμετρήσεις: ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Ρόμπερτ Γκερέρο θα αντιμετωπίσει τον αήττητο Ινδονήσιο Ντοντ Γιόρνταν, ενώ δύο κορυφαίοι νοκαουτίστες των μεσαίων βαρών, ο Τζέιμς Κέρκλαντ και Τζόελ Τζούλιο, θα τεθούν αντιμέτωποι. Η τριπλή αναμέτρηση που θα έχει στο επίκεντρό της τις δύο ζώνες των Ορτίθ και Αρναούτη αναμένεται να συναρπάσει τον φίλαθλο κόσμο της πυγμαχίας.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας εταιρείας «Golden Boy Promotions» και θρύλος του μποξ, Όσκαρ ντε Λα Χόγια, δήλωσε ότι «θα είναι από εκείνες τις βραδιές όπου γράφεται ιστορία και για τις οποίες οι φίλοι του αθλήματος συζητούν μήνες, χρόνια. Αυτοί που θα βγουν νικητές από το ρινγκ, θα οδηγήσουν το άθλημα στη νέα εποχή του».

Άπερκατ: Το πυγμαχικό μυθιστόρημα

Το Μάρτιο αναμένεται να βρεθεί στα βιβλιοπωλεία το πυγμαχικό μυθιστόρημα «Άπερκατ», του Αναστάσιου Οικονόμου, το οποίο βασίζεται στη ζωή και την καριέρα του Μιχάλη Αρναούτη. Το διήγημα ξεκινά από τα παιδικά, σκληρά χρόνια του Μιχάλη στο Ζεφύρι, το ξεκίνημα της πυγμαχίας στην ΑΕΚ και φτάνει μέχρι τον αγώνα τίτλου στις Η.Π.Α., το 2004.

Αποτυπώνοντας άριστα την πυγμαχική ατμόσφαιρα στις σελίδες του και διηγούμενος παράλληλα τα κατορθώματα του Τάισον, του Λένοξ Λιούις, του Μοχάμεντ Αλί, του Ρούμπιν Κάρτερ, του Μαρσέλ Σερντάν, ο Οικονόμου καταγράφει την εξέλιξη των δραματικών γεγονότων και των σκληρών αναμετρήσεων του Αρναούτη βιογραφώντας όχι μόνο τον Έλληνα μποξέρ, αλλά και το ίδιο το άθλημα.

Η καριέρα του Αρναούτη στο boxrec: http://www.boxrec.com/list_bouts.php?human_id=041447&cat=boxer

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x