sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Θρύλος ετών δέκα!

Ένας ηγέτης, ένα όνομα Στίβεν Τζέραρντ ή αλλιώς ένας από τους ζωντανούς θρύλους της Λίβερπουλ.. Είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στο να μη παραπαίει αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια από τα τόσα προβλήματα , κυρίως διοικητικά. Αντιθέτως ήταν εκεί, να κατακτήσει με τους "κόκκινους" δύο κύπελλα Αγγλίας, δύο Λιγκ Καπ , δύο Κομιούνιτι Σιλντ και να δηλώνει «παρών» σε δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ (κατέκτησε τον έναν). Να κερδίζει το ΟΥΕΦΑ, δύο Σούπερ Καπ και ίσως το μεγαλύτερο βραβείο, τον κόσμο της Λίβερπουλ και τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο.

Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1998 όταν ο Τζέραρντ έκανε ντεμπούτο με την Λίβερπουλ κόντρα στην Μπλάκμπερν ως δεξί μπακ και αλλαγή του Βέγκαρντ Χάγκεμ. Κατά ομολογία δεν είχε δείξει τίποτα το ιδιαίτερο και ο ίδιος δήλωσε πως "δυσκολεύτηκε". άλλωστε κανείς δεν περιμένει ποτέ από έναν πιτσιρικά στο ντεμπούτο του να δείξει παρά πολλά, παρά μόνο κάποια θετικά στοιχεία .Aλλά όλοι στο λιμάνι ήξεραν ότι το… άστρο του μικρού τότε Τζέραρντ κάποια μέρα θα λάμψει. Αυτό αποδείχθηκε νωρίς, όταν έβαλε το πρώτο γκολ κόντρα στην Σέφιλντ(Δεκέμβριο 1999) τον παρομοίασαν με τον διάσημο σκιέρ Φράνς Κλάμερ για τον τρόπο που ξεγλιστρούσε από τους αμυντικούς. Όμως από το ξεκίνημα εκείνης της χρόνιας κατάφερε να πάρει την φανέλα βασικού μέχρι και σήμερα σπίτι του!

Η συνέχεια ήταν ανάλογη του ήθους και του ταλέντου του. Ενός παίκτη που θα ήθελε κάθε προπονητής να τον εντάξει στο δυναμικό της ομάδας του. Για αυτό ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Τσέλσι του Αμπράμοβιτς κινήθηκαν για την απόκτηση του, αλλά ο Τζέραρντ είπε όχι, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Έριξε «άγκυρα» στο λιμάνι. Όπως λένε οι φίλοι της Λίβερπουλ λοιπόν:"Once red forever red" δηλαδή "μια φορά κόκκινος για πάντα κόκκινος." Έτσι έγινε το αγαπημένο παιδί του Άνφιλντ και μπήκε σιγά σίγα το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Σαν φάρσα υποδέχθηκε το τηλεφώνημα του Κέβιν Κίγκαν για την εθνική Αγγλίας. «Καλό, γελάσαμε» είπε τότε, διότι ο τότε προπονητής της Αγγλίας τον είχε πάρει τηλέφωνο με απόκρυψη. Παρόλα αυτά το πρώτο του γκολ με τα «λιοντάρια», σηματοδότησε μια από τις μεγαλύτερες νίκες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κόντρα στην Γερμανία με 1-5 στο Μόναχο. Ο Τζέραρντ δεν άργησε να εντυπωσιάσει και στην εθνική με πολύ καλές εμφανίσεις. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει το κάτι παραπάνω σε διεθνές επίπεδο… Καμία μεγάλη διάκριση, παρά μόνο συμμετοχές σε τελικές φάσεις Μουντιάλ και Ευρωπαϊκού Κυπέλλου.

Διακρίσεις ουκ ολίγες. Μόλις πριν λίγο καιρό έφτασε και τα 100 γκολ με την φανέλα της Λίβερπουλ και συνεχίζει. Όπως δήλωσε, του λείπει το πρωτάθλημα και επιτυχίες με την εθνική . Το μέλλον λοιπόν του ανήκει. Έχει τουλάχιστον 6-7 χρόνια μπροστά του να πετύχει ακόμα περισσότερα και να χαράξει το όνομα του βαθειά στην ιστορία του ποδοσφαίρου και να τον μνημονεύουν οι επόμενες γενιές…

Παναγιώτου Φίλιππος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x