sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Απλά, γρήγορα, επιθετικά

Με ένα σωρό αντί-σταρ στο δυναμικό της η Χοφενχάιμ παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στην Μπουντεσλίγκα.

Tου Γεράσιμου ΜανωλΙδη

Σύμφωνοι. Εχουν ειπωθεί πολλά γι' αυτή την ομάδα. Τι κάνει, πώς το κάνει, μέχρι πού θα φτάσει... Πολλά απ' αυτά ήταν λόγια θαυμασμού και ένας μύθος που πλανάται. Αλλά μετά τη νίκη της Χοφενχάιμ επί του Αμβούργου έχουμε φύγει από τον θαυμασμό και τον μύθο, φτάνοντας στο στάδιο της κοινής παραδοχής.

Το ότι εκπροσωπεί μια κωμόπολη 3.000 κατοίκων το γνωρίζουμε. Το ότι ο πρόεδρός της, Ντιέτμαρ Χοπ, έχει ρίξει αρκετά χρήματα στην ομάδα επίσης το ξέρουμε. Αυτό που μαθαίνουμε από τον τεχνικό της πρωτοπόρου της Μπουντεσλίγκα, Ραλφ Ράνγκινγκ, είναι πως μια νεοφώτιστη ομάδα μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό, παίζοντας μάλιστα επιθετικό ποδόσφαιρο. Γιατί η Χοφενχάιμ δεν βρίσκεται στην κορυφή του γερμανικού πρωταθλήματος παίζοντας «τσούκου τσούκου μπολ».

Αντίθετα, αγωνίζεται με ένα άκρως επιθετικό και ελκυστικό 4-3-3, με μοναδικό σκοπό να σημειώσει περισσότερα γκολ από όσα θα δεχθεί. Διαθέτει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 24 τέρματα σε 9 παιχνίδια. Μέχρι στιγμής οι ειδικοί έλεγαν ότι η Χοφενχάιμ βρίσκεται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα επειδή έχει την ικανότητα να νικά όλες τις μικρομεσαίες ομαδες. Η αλήθεια είναι ότι η συγκομιδή της κόντρα σε Στουτγκάρδη, Λεβερκούζεν και Βέρντερ ήταν μόλις ένας πόντος.

Προχθές, όμως, φιλοξενώντας το Αμβούργο, απέδειξε ότι δεν μασάει, γκρεμίζοντας την ομάδα του λιμανιού από την κορυφή, δίνοντάς της μπλε χρώμα. Κάθε κατεβασιά της μύριζε γκολ. Οι αυτοματισμοί της επιθετικής τριπλέτας θύμιζαν άλλες εποχές. Ταχύτητα, φαντασία, ουσία και... 3-0. Το σύνθημα του Ράνγκινγκ συνηθισμένο: «Μας ενδιαφέρει να κάνουμε το παιχνίδι μας». Τόσο απλό... Οπως και το ποδόσφαιρο.

ΟΙ... ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

ΒΕΝΤΑΝΤ ΙΜΠΙΣΕΒΙΤΣ

«Κανόνι» από τα λίγα

Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο περπατούσε στους δρόμους του Χοφενχάιμ χωρίς να τον αναγνωρίζει κανείς. Το ρεκόρ του άλλωστε δεν άφηνε περιθώρια... διασημότητας. Ολα κι όλα 5 γκολ είχε σημειώσει. Αντε όμως να το κάνει σήμερα. Κι όχι μόνο στο Χοφενχάιμ αλλά σε οποιαδήποτε γερμανική πόλη. Πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα γαρ με περισσότερα γκολ (10) απ' ό,τι εμφανίσεις. Ο Ρανγκινγκ έχει πει: « Η ικανότητα που έχει να στέλνει την μπάλα με το κεφάλι όπου επιθυμεί τον κάνει να ξεχωρίζει». Πραγματικά, όταν κάνει του... κεφαλιού του είναι ασταμάτητος. Κόστισε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τσάμπα πράμα δηλαδή, και είναι μόλις 24 ετών! Αντε να τον πιάσεις..

ΤΣΙΝΕΝΤΟΥ ΟΜΠΑΣΙ

Νιγηριανή «γαζέλα»

Οταν άφηνε το μετριότατο νορβηγικό πρωτάθλημα και τη Λιν δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε η καριέρα του. Αποκτήθηκε ως καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά ο Ράνγκινγκ δεν άργησε να τον μετατρέψει σε ένα μοντέρνο εξτρέμ. Με την ταχύτητα και τη διεισδυτικότητά του έχει εκθέσει πολλά μπακ μέχρι τώρα. Το να τον αντιμετωπίσεις man to man δεν είναι και η ευκολότερη αποστολή στον κόσμο. Ο «αργυρός» Ολυμπιονίκης με τη Νιγηρία έχει όνειρο να αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Αν συνεχίσει έτσι, όμως, ίσως και να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί... μύωπας.

ΣΕΓΙΑΝΤ ΣΑΛΙΧΟΒΙΤΣ

Οπου φάουλ, πέναλτι!

Στη Χέρτα βολόδερνε μεταξύ εξέδρας και δεύτερης ομάδας. Οταν ήρθε η πρόταση της Χοφενχάιμ ύψους μόλις 400 χιλιάδων ευρώ οι Βερολινέζοι πίστεψαν ότι τόσα λεφτά για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν έπρεπε να πάνε χαμένα. Πόσο λάθος έκαναν. Πρόκειται για ένα δυσεύρετο αριστεροπόδαρο μέσο με κύρια χαρακτηριστικά τη μακρινή μπαλιά ακριβείας και τις εκπληκτικές εκτελέσεις στις στημένες μπάλες. Tα τρία φαουλάκια που μέχρι στιγμής έχει «κολλήσει», αν μη τι άλλο, το αποδεικνύουν, φέρνοντάς τον στην κορυφή της σχετικής λίστας στην Μπουντεσλίγκα.

ΝΤΕΜΠΑ ΜΠΑ

Το κατάλληλο συμπλήρωμα

Οι επιθετικές πτέρυγες των νεοφώτιστων είναι το μυστικό της παραγωγής τερμάτων για τη Χοφενχάιμ. Ο έτερος winger της επιθετικής τριπλέτας είναι ένας εκ των δεκάδων Σενεγαλέζων που καταφθάνουν «καραβιές» στην Ευρώπη. Τα πεπραγμένα του, όμως, τον διακρίνουν από τον σωρό. Μπορεί να μη διαθέτει τη σπιρτάδα του Ομπάσι, αλλά έχει την ικανότητα να βρίσκεται εκεί που πρέπει την ώρα που πρέπει. Εχει χριστεί σκόρερ 5 φορές και είναι ο αφανής ήρωας για τους νεοφώτιστους, προσωποποιώντας τη συνέπεια στο γήπεδο. Οσα μπορεί τόσα δίνει. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x