sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι κάνουν τώρα!

Η «SportDay» παρουσιάζει την πορεία 13 μεγάλων καλοκαιρινών στόχων του Παναθηναϊκού. Οι Πεγεράνο, Πουϊγκρενιέ, Μπλένχιο και Πιζάρο ξεχωρίζουν, ενώ οι Ζιβέ, Αϊμάρ και Μπουντάν είναι «αόρατοι».

Των Τάσου Νικολογιάννη και Γιώργου Σακελλάριου

O Παναθηναϊκός το περασμένο καλοκαίρι ξόδεψε 23 εκατ. ευρώ, μόνο για τις αγορές παικτών. Γιάννης Βαρδινογιάννης, Νίκος Πατέρας, Ανδρέας Βγενόπουλος, Παύλος Γιαννακόπουλος, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το «τριφύλλι» πρωταγωνίστησε στο μεταγραφικό παζάρι. Οπως συμβαίνει λοιπόν όταν μια ομάδα ρίχνει πολλά λεφτά, έτσι και με τους «πράσινους» ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά ονόματα. Μερικά απ' αυτά είχαν μεγάλη δόση αλήθειας και ο Παναθηναϊκός ή έφτασε κοντά στην απόκτησή τους ή αποφάσισε την τελευταία στιγμή να εξετάσει άλλους στόχους.

Ομως όλα στο ποδόσφαιρο κρίνονται από τα αποτελέσματα. Αλλοι διαπρέπουν με τις ομάδες τους, άλλοι δεν παίζουν. Η «SportDay» σάς παρουσιάζει έντεκα ποδοσφαιριστές, η πορεία των οποίων σίγουρα απασχολεί και τον κόσμο της ομάδας, ο οποίος είχε υψηλές προσδοκίες στις μεταγραφές, και τους παράγοντες του συλλόγου που ενεπλάκησαν στις επαφές με δεκάδες παίκτες. Οσοι πηγαίνουν καλά, βέβαια, δεν εγγυάται κανείς ότι θα έκαναν το ίδιο στον Παναθηναϊκό, αλλά είναι ένα δείγμα ότι άξιζαν μεγαλύτερη προσπάθεια. Να σημειώσουμε ότι στα στοιχεία των παικτών αναφέρεται, στην πρώτη παρένθεση, σε πόσα ματς μπήκαν αλλαγή και, στη δεύτερη, ο ακριβής χρόνος συμμετοχής.

ΕΡΝΑΝ ΠΕΓΕΡΑΝΟ

Βασικός σε όλα

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου του 1984. Απασχόλησε περίπου ένα μήνα τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» έφτασαν μία ανάσα από την απόκτησή του, ο ίδιος έδινε συνεντεύξεις ως... παίκτης του «τριφυλλιού», κι όμως δεν έγινε τίποτα. Η μεταγραφή του ανακοινώθηκε από τη Βελέζ Σάρσφιλντ, αλλά ποτέ από τον Παναθηναϊκό. Ενας Αργεντινός αμυντικός, σε πολύ καλή ηλικία, με αξία μεταπώλησης και στα πρόθυρα της εθνικής Αργεντινής. Αποτέλεσμα; Οι «πράσινοι» αδράνησαν ή έπεσαν και «θύματα» εκμετάλλευσης από όσους ενεπλάκησαν. Ετσι, ο Πεγεράνο κατέληξε στην Αλμερία έναντι 3,5 εκατ. περίπου ευρώ. Η πορεία του φανερώνει το «πράσινο» λάθος. Βασικός σε όλα τα ματς και μάλιστα 90λεπτα και με ένα γκολ στο ενεργητικό του. Η άμυνα της Αλμερία ξεκινάει και τελειώνει σ' αυτόν.

ΣΥΜΜ.: 6 (540 λεπτά)
ΓΚΟΛ: 1
ΚΙΤΡ.: 1

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΠΟΥΙΓΚΡΕΝΙΕ

Από τους κορυφαίους

Το όνομά του βγήκε σχετικά αργά στην επιφάνεια. Ηταν όμως από τους μεγάλους στόχους για το κέντρο της άμυνας. Ο Γάλλος οπισθοφύλακας, ο οποίος γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1982, είχε γεμάτες χρονιές στη Νανσί και η τιμή του ήταν κοντά στα 3 εκατ. ευρώ. Η Σεντ Ετιέν και η Ρεν τον ήθελαν και η δεύτερη είχε φτάσει κοντά στην απόκτησή του. Ο Παναθηναϊκός δούλευε μυστικά και ήταν έτοιμος για την τελική επίθεση, μέχρι που μπήκε στο κόλπο η Ζενίτ. Οι Ρώσοι εκτόξευσαν την τιμή και τον απέκτησαν με 5-5,5 εκατ. ευρώ. Από τα δώδεκα επίσημα ματς έχει παίξει στα δέκα. Στα εννέα ήταν βασικός και στα επτά απ' αυτά έπαιξε σε όλο το ματς. Αγωνίστηκε και εναντίον της Γιουβέντους, αλλά και της Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΣΥΜΜ.: 10 (1) (785 λεπτά)
ΓΚΟΛ: 1
ΚΙΤΡ.: 4
ΚΟΚΚ.: 1

ΓΚΑΕΛ ΖΙΒΕ

Εμεινε στα αζήτητα

Ενα από τα μεγαλύτερα μεταγραφικά «σίριαλ» του καλοκαιριού. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1981, ήταν από τους κυριότερους στόχους μετά τον Πεγεράνο και τον Πουιγκρενιέ. Στην αρχή ο ίδιος ήταν αρνητικός να έρθει στην Ελλάδα. Οταν ξεπεράστηκε αυτό το πρόβλημα, ο Παναθηναϊκός πίεσε και, αφού τα βρήκε με τη Μαρσέιγ έναντι 2-2,2 εκατ. ευρώ, ετοιμάστηκε να συμφωνήσει και με τον παίκτη. Δεν έδινε όμως τα χρήματα που απαιτούσε ο Ζιβέ (περίπου 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως) και, παράλληλα, υπήρχε και το πρόβλημα του εκπροσώπου του. Η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ και ένας πρώην Γάλλος διεθνής ποδοσφαιριστής δεν ήρθε στην Παιανία. Εμεινε στη Μασσαλία (η Μαρσέιγ τον πήρε από τη Μονακό, στην οποία είχε τα προηγούμενα χρόνια 178 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα), στην οποία δεν υπολογίζεται. Εχει κληθεί μόνο μία φορά στην αποστολή και δεν έχει παίξει καθόλου.

ΧΟΥΑΝ ΜΠΛΕΝΧΙΟ

Ηγέτης στην Τίγκρε

Ενας ακόμη Αργεντινός κεντρικός αμυντικός με τον οποίο ο Παναθηναϊκός τα είχε βρει τόσο με τον ίδιο όσο και με την ομάδα του, την Τίγκρε. Ο Μπλένχιο, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1980, αποτελούσε διακαή πόθο του Ρότσα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διέθετε και δεν διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο. Διαφορετικά θα φορούσε ήδη τα «πράσινα». Ο Μπλένχιο έμεινε στην Τίγκρε, η οποία κάνει πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα, και είναι ο αρχηγός και ηγέτης της στην άμυνα. Οκτώ επίσημα ματς έχει δώσει η Τίγκρε και ο Μπλένχιο έπαιξε σε όλα και μάλιστα και στα 90 λεπτά. Ο Ρότσα επέμενε, ο παίκτης μπορεί να μην έχει μεγάλη αξία μεταπώλησης, αλλά η πορεία του άλλο δείχνει.

ΣΥΜΜ.: 8 (720 λεπτά)
ΓΚΟΛ: -
ΚΙΤΡ.: 1

ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΜΠΟΤΙΝΕΛΙ

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη

Ο Αργεντινός αμυντικός γεννήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου του 1984. Πολύ καλή ηλικία κι αυτός. Τα προηγούμενα χρόνια ακούγονταν πολλά για το ταλέντο του, αλλά ποτέ δεν έκανε το μεγάλο βήμα. Η Σαν Λορέντζο ήθελε να τον πουλήσει φέτος, ο Παναθηναϊκός τον κοίταξε, έκανε κάποιες επαφές, αλλά δεν ήταν τόσο προχωρημένες όσο με τον Ζιβέ, τον Πεγεράνο ή τον Πουιγκρενιέ. Τελικά ο Μποτινέλι, τον οποίο δεν είχαν σε εκτίμηση οι «πράσινοι» (ο Ρότσα δεν τον πρότεινε ), πήγε στη Σαμπντόρια. Εχει παίξει σε έξι ματς σε Καμπιονάτο και ΟΥΕΦΑ. Στα τέσσερα από αυτά ήταν βασικός και έπαιξε και στα 90 λεπτά. Στα άλλα δύο μπήκε αλλαγή. Ούτε εντυπωσιάζει ούτε απογοητεύει στην Ιταλία.

ΣΥΜΜ.: 6 (2) (363 λεπτά)
ΓΚΟΛ: -
ΚΙΤΡ.: -

ΠΑΜΠΛΟ ΑΪΜΑΡ

Μπαίνει συνήθως αλλαγή

Μια περίεργη περίπτωση. Το όνομά του κυκλοφορούσε στον Παναθηναϊκό για μεγάλο διάστημα. Ενας παίκτης με το όνομά του δεν περνάει ποτέ απαρατήρητος. Πενήντα συμμετοχές στην εθνική Αργεντινής είναι αυτές... Ομως ο Αργεντινός μέσος (γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1979) ταλαιπωρείται τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Κώστας Αντωνίου αποφάσισε να μην αποκτηθεί ο παίκτης (λόγω του βεβαρημένου ιατρικού παρελθόντος), παρά το γεγονός ότι οικονομικά μπορούσε να γίνει η υπέρβαση (6-7 εκατ. ευρώ) και να έρθει από τη Σαραγόσα. Τον πήρε τελικά ο Ρούι Κόστα στην Μπενφίκα, αλλά ο Αϊμάρ δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Οι Πορτογάλοι έχουν παίξει επτά επίσημα ματς για το πρωτάθλημα και το ΟΥΕΦΑ. Ο Αϊμάρ έπαιξε στα τέσσερα απ' αυτά, αλλά μόνο σε ένα ματς ξεκίνησε βασικός και το ολοκλήρωσε.

ΣΥΜΜ.: 4 (3) (194 λεπτά)
ΓΚΟΛ: -
ΚΙΤΡ.: -

ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΠΙΖΑΡΟ

Εκτελεστής στη Βρέμη

Ο Περουβιανός διεθνής επιθετικός ήταν ο διακαής πόθος του Χενκ Τεν Κάτε και της διοίκησης του Παναθηναϊκού, η οποία ήθελε ένα μεγάλο όνομα για την επίθεση. Ομως ο Πιζάρο (γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου του 1978) δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανένα πρόβλημα να τον φέρουν στην Παιανία, αλλά ήταν πρόβλημα ο ίδιος ο παίκτης, που πήγε τελικά στη Βέρντερ Βρέμης. Από τα 11 επίσημα ματς της γερμανικής ομάδας έπαιξε στα εννέα και σε όλα ήταν βασικός. Τα έξι τα ολοκλήρωσε και στα άλλα τρία έχει γίνει αλλαγή. Αξιόπιστη λύση στην επίθεση, κάτι που το έχει αποδείξει και στη Βρέμη.

ΣΥΜΜ.: 9 (728 λεπτά)
ΓΚΟΛ: 3
ΚΙΤΡ.: 1

ΙΓΚΟΡ ΜΠΟΥΝΤΑΝ

Στον πάγκο ο Κροάτης

Ενας ακόμη Κροάτης παίκτης που απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε. Το όνομά του μάλιστα δεν ακούστηκε ποτέ έντονα, όμως οι «πράσινοι» εξέταζαν πολύ σοβαρά την περίπτωσή του. Ο Μπουντάν είναι επιθετικός (έχει σκοράρει 48 φορές στην καριέρα του στην Ιταλία), γεννήθηκε στις 22 Απριλίου του 1980 και είναι έξι φορές διεθνής με την εθνική του ομάδα. Η Παλέρμο είχε το 50% των δικαιωμάτων του και το άλλο η Πάρμα. Η τελευταία υποβιβάστηκε και το «τριφύλλι» προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί. Ομως ο Μπουντάν, ο οποίος παίζει από το 2000 στο Καμπιονάτο (έκανε σπουδαία καριέρα στην Αταλάντα και στην Πάρμα), ήθελε να μείνει στην Ιταλία και η Παλέρμο αγόρασε και το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων του. Δεν έχει παίξει ούτε λεπτό, ωστόσο. Βλέπει την πλάτη του Μίκολι, του Εντισον και του Μχελίτζε.

ΣΥΜΜ.: -
ΓΚΟΛ: -
ΚΙΤΡ.: -

ΝΙΚΟΛΑ ΠΟΚΡΙΒΑΤΣ

Αυτός το μετάνιωσε, αλλά όχι και ο ΠΑΟ

Ο Κροάτης αμυντικός μέσος διαθέτει αριστερό πόδι και αυτό ήταν κάτι που ήθελε ο Ολλανδός τεχνικός του Παναθηναϊκού. Πριν αποκτηθεί ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, το «τριφύλλι» έκανε προσπάθειες για τον 23χρονο (γεννήθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 1985) διεθνή αμυντικό χαφ της Μονακό. Ομως ο ίδιος ήθελε να παραμείνει στη Γαλλία και απέκλεισε την περίπτωση του Παναθηναϊκού, ο οποίος πίεσε όσο ήταν εφικτό για τη μεταγραφή. Ο Πόκριβατς ήταν αρνητικός, αλλά ίσως να το έχει μετανιώσει ο ίδιος και όχι ο Παναθηναϊκός. Ο νεαρός παίκτης από τα εννέα επίσημα ματς έχει παίξει μόνο στα δύο. Ηταν βασικός σ' ένα παιχνίδι για το πρωτάθλημα, αλλά και στον αγώνα του Λιγκ Καπ με την Παρί Σ.Ζ., στον οποίο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Στην εθνική του πάντως παίζει.

ΣΥΜΜ.: 2 (135 λεπτά)
ΓΚΟΛ.: -
ΚΙΤΡ.: -

ΙΓΚΝΑΣΙΟ ΠΙΑΤΙ

Δεν εντυπωσιάζει

Ο Αργεντινός άσος της Χιμνάσια λα Πλάτα είναι πλέον συμπαίκτης με τον Ρομέρο. Τον λάτρεψε ο Ρότσα, ο Παναθηναϊκός πάλεψε για να τον αποκτήσει, αλλά ο 23χρονος ποδοσφαιριστής (4/2/85) δεν ήθελε να φύγει από τη χώρα του, λόγω προσωπικού προβλήματος. Εμεινε, αλλά δεν είναι βασικός. Ο Πιάτι έχει παίξει και στα εννέα επίσημα ματς, αλλά στα τέσσερα ήταν βασικός και μόνο στο ένα έπαιξε και στα 90 λεπτά.

ΣΥΜΜ.: 9(5) (414 λεπτά)
ΓΚΟΛ: 1
ΚΙΤΡ.: 1

ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΡΙΟΣ

«Κίλερ» στη Χιλή

Ο Αργεντινός επιθετικός γεννήθηκε στις 13/11/1984. Ο Παναθηναϊκός έψαξε αρκετά την περίπτωσή του (επιχείρησε να τον πάρει δανεικό), αλλά ήταν δύσκολη. Ο ίδιος διαπρέπει στην Κόλο Κόλο στη Χιλή. Σε 24 ματς έχει 21 γκολ! Από τα τέλη Ιουνίου ωστόσο, οπότε και άρχισε να μπαίνει το «τριφύλλι» στο κόλπο, έχει παίξει σε εννέα ματς (όλα βασικός) κι έχει σκοράρει έξι φορές. Τώρα έχει εκφράσει ενδιαφέρον και η Σεβίλλη για την απόκτησή του.

ΣΥΜΜ.: 9 (799 λεπτά)
ΓΚΟΛ: 6
ΚΙΤΡ.: 2

ΛΟΥΙΣ ΑΛΜΠΕΡΤΟ

Εργαλείο στην «Φλου»

Ο Παναθηναϊκός επιδίωξε μαζί με τον Γκάμπριελ να πάρει και τον Λουίς Αλμπέρτο από τη Φλουμινένσε. Ομως ο 31χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, όπως και ο Μπλένχιο, δεν είχε κοινοτικό διαβατήριο. Θεωρείται καλή λύση και στη Φλουμινένσε είναι βασικός στα 18 από τα 28 παιχνίδια.

ΣΥΜΜ.: 18 (1594 λεπτά)
ΓΚΟΛ.: -
ΚΙΤΡ.: 2
ΚΟΚΚ.: 1

ΜΑΤΕΓΙΑ ΚΕΖΜΑΝ

Χωρίς λάμψη στο Παρίσι

Ο Σέρβος επιθετικός ακούστηκε για τον Παναθηναϊκό, αλλά έγιναν απλώς διερευνητικές επαφές. Περισσότερο για να ξέρει το «τριφύλλι» τι συμβαίνει. Δεν υπήρξε όμως σοβαρή κίνηση. Ο Κέζμαν πήγε από τη Φενερμπαχτσέ στην Παρί Σ.Ζ. και ούτε κρύο ούτε ζέστη. Από τα επτά ματς για πρωτάθλημα και Λίγκ Καπ έπαιξε βασικός στα τρία.

ΣΥΜΜ.: 7(5) (320 λεπτά)
ΓΚΟΛ.: 1
ΚΙΤΡ.: -

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x