sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ήταν απλά… κυρία

Το παρατσούκλι «μεγάλη κυρία» δεν της δόθηκε άδικα. Η Γιούβεντους, μπορεί να βρίσκεται πίσω από την Μίλαν, στα ευρωπαϊκά τρόπαια, αλλά είναι η κυρίαρχη ομάδα στην Ιταλία. Οι παίκτες του Φάμπιο Καπέλο , το απέδειξαν άλλη μια φορά, όταν την προηγουμένη αγωνιστική επικράτησαν των «ροσονέρι», με 1-0, στο «Μεάτσα» και πλέον έχουν το πάνω χέρι στη υπόθεση τίτλος. Σε ένα πρωτάθλημα, που θεωρείται και όχι άδικα, το πιο σκληρό σε όλη την υφήλιο.


ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Έτος ίδρυσης: 1907
Έδρα: Ατλέτι Ατζούρι Ντ΄Ιτάλια (26.724)
Τίτλοι: 1 Κύπελλο Ιταλίας (1963)
Site: www.atalanta.it



ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Η «μεγάλη κυρία» μετά την όχι ιδιαίτερα αποδοτική περσινή χρονιά, έχοντας πλέον στο τιμόνι τον Φάμπιο Καπέλο και ένα πολύ καλό ρόστερ, είναι πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Έτος ίδρυσης 1897
Έδρα Ντέλε Άλπι (69.041)
Τίτλοι 27 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 9 Κύπελλα Ιταλίας, 3 Σούπερ Καπ
Ιταλίας, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ
Site www.juventus.com



ΙΝΤΕΡ

Κάθε χρόνο ξεκινάει για κάτι καλύτερο (βλέπε τίτλο) αλλά στο τέλος βλέπει την κορυφή με τα κιάλια. Στο ίδιο έργο θεατές και φέτος αφού οι 62 βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μάλλον της εξασφαλίζουν μία θέση στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και τίποτα παραπάνω.

Έτος ίδρυσης 1908
Έδρα Τζουζέπε Μεάτσα (85.000)
Τίτλοι 13 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 3 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ
Ιταλίας, 2 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 2 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 3 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ
Site www.inter.it


ΚΑΛΙΑΡΙ

Είχε να φανεί στη serie A από τη σεζόν 1999-2000. Μετά από τέσσερις αποτυχημένες προσπάθειες για επιστροφή, φέτος όχι μόνο το κατάφερε, αλλά φαίνεται ότι μάλλον θα καταφέρει να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία.

Έτος ίδρυσης 1920
Έδρα Σαντ Ελία (43.177)
Τίτλοι 1 Πρωτάθλημα (1970)
Site www.cagliaricalcio.it


KIEBO

Έχει καταφέρει να παραμείνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη serie A αλλά το «καμπανάκι» δεν ακούστηκε από τη διοίκηση της ομάδας. Κάνοντας σα νεοφώτιστη την καλύτερή της χρονιά (5η), στη συνέχεια είχε πτωτική πορεία (7η, 9η), φτάνοντας στο σημείο να «παίζει» φέτος την παραμονή της.

Έτος ίδρυσης 1929
Έδρα Μπεντεγκόντι (42.500)
Τίτλοι -
Site www.chievoverona.it


ΛΑΤΣΙΟ

Χαμένη στα προβλήματα, για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ομάδας που επιβιώνει παρά τα τεράστια προβλήματα. Μαθηματικά δεν έχει σωθεί ακόμα.

Έτος ίδρυσης 1900
Έδρα Ολίμπικο (80.558)
Τίτλοι 2 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 2 Σούπερ Καπ
Ιταλίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ
Site www.sslazio.it


ΛΕΤΣΕ

Υπάρχει μάλλον για να συμπληρώνει την 20άδα της serie A. Ομάδα ασανσέρ, πέρσι τερμάτισε 10η. Μεγάλη απώλεια η παραχώρηση του Σεβαντόν στη Μονακό. Της λείπει η εμπειρία της πρώτης κατηγορίας και αν παραμείνει και φέτος στη serie A θα είναι επιτυχία.

Έτος ίδρυσης 1908
Έδρα Βία ντελ Μάρε (36.285)
Τίτλοι -
Site www.uslecce.it

ΛΙΒΟΡΝΟ

Το έργο της ήταν δύσκολο εξαρχής από τη στιγμή που συμμετείχε στη serie A για πρώτη φορά από το 1949! Τελικά μάλλον θα είναι και του χρόνου στην πρώτη κατηγορία, κάτι το οποίο σίγουρα αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Έτος ίδρυσης 1915
Έδρα Αρμάντο Πίκι (12.000)
Τίτλοι -
Site www.livornocalcio.it



ΜΕΣΙΝΑ

Πρωτάρα στη serie A με αυτό το όνομα από το 1965, η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και του χρόνου στα μεγάλα σαλόνια του καμπιονάτο.

Έτος ίδρυσης 1972
Έδρα Τζιοβάνι Κελέστε (11.900)
Τίτλοι -
Site www.fcmessina.it



ΜΙΛΑΝ

Μαθημένη στους τίτλους η ομάδα του Μιλάνου, τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε, θα προσπαθήσει να επαναλάβει την περσινή επιτυχία όταν κατέκτησε το σκουντέτο αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Ρόμα. Ωστόσο, η ήττα στο ντέρμπι με την Γιουβέντους καθιστά δύσκολη την κατάκτηση του τίτλου.

Έτος ίδρυσης 1899
Έδρα Τζουζέπε Μεάτσα (85.000)
Τίτλοι 17 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 5 Κύπελλα Ιταλίας, 5 Σούπερ Καπ
Ιταλίας, 3 Διηπειρωτικά Κύπελλα, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 6 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων
Site www.acmilan.com



ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Στην αρχή της σεζόν, και με την παρουσία του Θοδωρή Ζαγοράκη, όλοι περίμεναν ότι φέτος θα έκανε ένα βήμα παραπάνω από την περσινή 10η θέση που τερμάτισε. Τελικά μας διέψευσε όλους και τρεις στροφές πριν το τέλος βρίσκεται στην ίδια θέση που τελείωσε την περσινή χρονιά.

Έτος ίδρυσης 1909
Έδρα Ρενάτο νταλ Άρα (39.700)
Τίτλοι 7 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 2 Κύπελλα Ιταλίας
Site www.bolognafc.it



ΜΠΡΕΣΙΑ

Συνηθισμένη στα λίγα, είναι κι αυτή μια ομάδα που μάλλον συμπληρώνει το παζλ της serie A. Πέρσι που είχε και τη βοήθεια του «μικρού βούδα», του Ρομπέρτο Μπάτζιο, τερμάτισε στην 11η θέση, οπότε φέτος δεν προξενεί σε κανέναν καμία απορία που παλεύει για την παραμονή της, πράγμα πολύ δύσκολο να πετύχει.

Έτος ίδρυσης 1911
Έδρα Μάριο Ριγκαμόντι (25.127)
Τίτλοι -
Site www.bresciacalcio.it



ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ

Όταν την απέκλειε στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ο Πανιώνιος, σίγουρα δεν θα υπήρχαν πολλοί που θα πίστευαν ότι 8 μήνες μετά η ομάδα αυτή θα διεκδικεί μία θέση στο επόμενο Τσαμπιονς Λιγκ. Απομένει να δούμε αν θα μπορέσει να «κλέψει» το πολυπόθητο εισιτήριο από τη Σαμπντόρια..

Έτος ίδρυσης 1896
Έδρα Φρίουλι (41.825)
Τίτλοι -
Site www.udinese.it



ΠΑΛΕΡΜΟ


Από το 1972 έχει να «πατήσει» το πόδι της στη serie A. Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία, ήρθε φουριόζα και από ότι φαίνεται φαντάζει απίθανο να χάσει το εισιτήριο για το επόμενο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ!

Έτος ίδρυσης 1900
Έδρα Ρέντσο Μπαρμπέρα (8.000)
Τίτλοι -
Site www.ilpalermocalcio.it


ΠΑΡΜΑ

Αν και κάθε χρόνο έχει σαν στόχο την έξοδο στην Ευρώπη εντούτοις φέτος θα έλεγε κανείς ότι δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα. Στο φετινό ΟΥΕΦΑ πάντως διεκδικεί την πρόκρισή της στον τελικό!

Έτος ίδρυσης 1913
Έδρα Ένιο Ταρντίνι (29.149)
Τίτλοι 3 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο
Κυπελλούχων, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας, 2 Κύπελλα ΟΥΕΦΑ
Site www.acparma.it


ΡΕΤΖΙΝΑ

Είναι ομάδα μετρίων δυνατοτήτων και θεωρείται εύκολος αντίπαλος για τους περισσότερους που καλούνται να την αντιμετωπίσουν. Αυτό που την ενδιαφέρει είναι η παραμονή.

Έτος ίδρυσης 1914
Έδρα Ορέστε Γκρανίλο (27.763)
Τίτλοι -
Site www.regginacalcio.com

ΡΟΜΑ

Η ομάδα που διεκδίκησε πέρσι το πρωτάθλημα από τη Μίλαν έφτασε στο σημείο να μην έχει σωθεί ακόμα, τουλάχιστον μαθηματικά.

Έτος ίδρυσης 1927
Έδρα Ολίμπικο (82.922)
Τίτλοι 3 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 7 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ
Ιταλίας
Site www.asromacalcio.it


ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ

Επέστρεψε πέρσι στα μεγάλα σαλόνια μετά από τέσσερα χρόνια στη δεύτερη κατηγορία και έχασε την έξοδο στην Ευρώπη την τελευταία στιγμή.

Έτος ίδρυσης 1946
Έδρα Λουίτζι Φεράρις (40.106)
Τίτλοι 1 Πρωτάθλημα Ιταλίας, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ Ιταλίας,
1 Κύπελλο Κυπελλούχων
Site www.sampdoria.it


ΣΙΕΝΑ

Από το κακό στο χειρότερο έχει την ίδια μέτρια απόδοση με πέρσι.

Έτος ίδρυσης 1904
Έδρα Αρτέμιο Φράνκι (10.156)
Τίτλοι -
Site www.acsiena.it


ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ιταλίας, πριν από τρεις σεζόν έπιασε πάτο, χρεοκόπησε, διαλύθηκε, έπεσε στην τέταρτη κατηγορία, έχασε το όνομά της αλλά σιγά-σιγά βρήκε τη δύναμη να γυρίσει εκεί όπου ανήκει.

Έτος ίδρυσης 1909
Έδρα Αρτέμιο Φράνκι (47.282)
Τίτλοι 2 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 6 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Σούπερ Καπ
Ιταλίας, 1 Κύπελλο Κυπελλούχων
Site www.acffiorentina.it

Επιμέλεια: Αντώνης Μπότσικας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x