sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Φουλ για... «καρέ»

Μόσχα 6 Μαΐου, 2005. Ο ήλιος έχει αρχίσει ήδη να δύει, δίνοντας σιγά-σιγά την θέση του στη αρκετά τσουχτερή νύχτα. Η Κόκκινη Πλατεία άδεια. Τα γύρω μπαρ γεμάτα και η μία βότκα διαδέχεται την άλλη. Στο «Olympiysky» το αλκοόλ απαγορεύεται. Επιτρέπονται άλλα πράγματα. Σκάκι, πόκερ, σταυρόλεξα για δυνατούς λύτες... Φυσικά και το μπάσκετ. Πως όμως συνδυάζονται όλα αυτά μέσα σε ένα διήμερο; Και τι σχέση έχει το άθλημα με την πορτοκαλί μπάλα με το σκάκι και τα χαρτιά; Ο Παναθηναϊκός έβγαλε εισιτήριο για την πρωτεύουσα της Ρωσίας για έβδομη φορά σε Final 4 και πάει... φουλ για "καρέ". Όχι του άσου, αλλά του Κυπέλλου.

Στην Μόσχα ήδη βρίσκονται οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Μαζί τους φυσικά και οι κόουτς, που θα αφήσουν τα καθαρά μπασκετικά στους παίκτες τους και θα ασχοληθούν με τα... master minds παιχνίδια. Εκεί επίσης επιτρέπονται όλα. Σπάσιμο νεύρων, trash talking και φυσικά κρυμμένοι άσοι στα μανίκια. Ο Παναθηναϊκός έχει τον «Ζοτς». Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει κατακτήσει ήδη πέντε και πάει για το έκτο. Συστάσεις; Του αρέσει να εκνευρίζει τον αντίπαλο και όταν αναφωνεί ρουα-ματ στον αντίπαλο, εμφανίζεται το χαμόγελο.

Η ΤΣΣΚΑ έχει τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Του αρέσει το σκληρό πόκερ. Θέλει να έχει πάντα καλό χαρτί για να κάνει το παιχνίδι του. Το καρέ του άσου συνήθως του δίνει τη νίκη. Στην Ταουγκρές υπάρχει ακόμα ένα Σέρβος. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει μάθει από τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς. Πρώτη φορά θα συμμετάσχει σε τόσο καλό καρέ. Αν ξέρει να μπλοφάρει θα φανεί στο... χειροκρότημα. Τέλος υπάρχει και ο Πίνι Γκέρσον. Παίζει με ανοιχτά χαρτιά. Δεν ξέρει πως να παίξει όμως. Έχει Γιασκεβίτσιους, Πάρκερ, Μπαστόν και Βουίτσιτς. Αυτούς έχει, αυτούς βάζει και είναι και Πρωταθλητής Ευρώπης.

Κάθε ομάδα έχει και τον ηγέτη της. Είτε αυτός είναι ο αρχηγός, όπως στην περίπτωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη, είτε είναι ο άνθρωπος «μυαλό» σαν τον Σαρούνας Γιασκεβίτσιους, είτε τα κάνει όλα, όπως ο Λούις Σκόλα, είτε κλείνει οποιαδήποτε τρύπα στην ομάδα, βλέπε Θοδωρή Παπαλουκά.

Πριν μια δεκαετία Final Four και οι ελληνικές ομάδες ήταν συνυφασμένες έννοιες. Με εμφυλίους, με τέσσερις κατακτήσεις, αρκετούς τελικούς και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Θυμόμαστε τι έκαναν o Άρης, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και φυσικά ο Παναθηναϊκός τα προηγούμενα χρόνια. Ακόμα σας θυμίζουμε μερικούς από τους αριθμούς που κάνουν εντύπωση στο Final 4 της Μόσχας. Αλήθεια όμως πως έφτασαν οι πράσινοι στο Final 4; Μία γρήγορη ανασκόπηση των αγώνων του τριφυλλιού για να βγάλει εισιτήριο στην Μόσχα. Τέλος ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πρέπει να απαντήσει και στο ερώτημα «ποιος θα κάνει τον ψηλό».

Στις 18:10 δίνεται το πρώτο τζάμπολ του καλύτερου Final Four των τελευταίων ετών. Ο δικός μας εκπρόσωπος, Παναθηναϊκός, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην Ευρώπη σύμφωνα με το site της Euroleague αντιμετωπίζει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης Μακάμπι Τελ Αβίβ. Λίγο αργότερα το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται την... σταχτοπούτα Ταουγκρές. Δύο μέρες μετά ο μεγάλος τελικός. Μόσχα 8 Μαΐου. Το βράδυ τσουχτερό. Οι σαμπάνιες δροσερές για τον Πρωταθλητή Ευρώπης.

Επιμέλεια: Αντώνης Σαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x