sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οπως στην ταινία

Την ταινία με τίτλο: «Η μέρα της Μαρμότας» λίγο πολύ την έχετε δει οι περισσότεροι. Σε αυτήν, ο πρωταγωνιστής (Μπιλ Μάρεϊ) ζει την ίδια μέρα συνεχώς. Εύλογα θα ρωτήσετε προς τι η αναφορά μας στην συγκεκριμένη ταινία που παίχτηκε στην κινηματογραφική οθόνη το 1993. Πολύ απλά διότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην Α1 βόλεϊ ανδρών τα τελευταία χρόνια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Παναθηναϊκός και Ηρακλής αναμετρώνται στους τελικούς διεκδικώντας το πρωτάθλημα.

Το 2006 είχε γίνει η αρχή, με το «τριφύλλι» να παίρνει τον τίτλο με 3-1 νίκες. Την επόμενη σεζόν (2007) οι δύο ομάδες είχαν και πάλι ραντεβού στους τελικούς. Αυτή τη φορά όμως οι παίκτες του «Γηραιού» ήταν αυτοί που χαμογέλασαν. Οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν το τρόπαιο με 3-1 νίκες, παίρνοντας ρεβάνς για την προηγούμενη χρονιά. Πολλοί θα πουν ότι η μοίρα τους έφερε για τρίτη διαδοχική χρονιά αντίπαλους σε τελικούς.

Όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι δύο ομάδες αισθητά καλύτερες από τις υπόλοιπες εκμεταλλεύτηκαν επιπλέον την αδυναμία του Ολυμπιακού να ακολουθήσει και κατάφεραν να φτάσουν σε αυτό το σημείο διεκδικώντας τον τίτλο. Το www.sport-fm.gr σας παραθέτει το τι έγινε στους τελικούς των προηγούμενων ετών. Και στις δύο περιπτώσεις ο Παναθηναϊκός είχε το πλεονέκτημα έδρας, ενώ και στις δύο περιπτώσεις το τρόπαιο κρίθηκε στην Θεσσαλονίκη.

2005/06

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 3-1
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-1
Παναθηναϊκός – Ηρακλής 3-0
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 2-3

2006/07

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 3-2
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-0
Παναθηναϊκός – Ηρακλής 0-3
Ηρακλής – Παναθηναϊκός 3-2

Διαφορά

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων το παραπάνω θέμα έχει μια διαφορά μεταξύ της ταινίας και των τελικών της Α1 βόλεϊ, η οποία δεν αλλάζει την ουσία που δεν είναι άλλη από την επανάληψη γεγονότων. Στην ταινία ο πρωταγωνιστής-Μπιλ Μάρεϊ βλέπει την ίδια ΚΑΚΗ μέρα συνεχώς. Σε αντίθεση με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού και Ηρακλή, όπου το θέαμα που παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο είναι το ίδιο ΚΑΛΟ. Όπως και να’ χει, κερδισμένοι θα βγουν σε αυτήν την περίπτωση, εκείνοι που θα τους παρακολουθήσουν, αφού όπως έχει δείξει η ιστορία αυτά τα ματς προσφέρουν πολλών ειδών συγκινήσεις.

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x