sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Σιένα: H απάντηση στα μεγάλα μπάτζετ

Πολλοί δεν υπολόγιζαν την Σιένα στο ξεκίνημα της χρονιάς, όμως πλέον την θεωρούν ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Και πώς να κάνουν διαφορετικά από τη στιγμή που έγινε την Πέμπτη η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final Four της Μαδρίτης, αποκλείοντας με χαρακτηριστική άνεση την Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι κρατάει ψηλά την σημαία του ιταλικού μπάσκετ, σε μία περίοδο δύσκολη για το άθλημα στη γείτονα χώρα.

Μέσα από αυτή την κρίση, η Μοντεπάσκι βρήκε πρόσφορο έδαφος χτίζοντας μια πολύ ισχυρή ομάδα, η οποία κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα με 27 νίκες σε 29 παιχνίδια! Στην Ευρωλίγκα έδειξε τις διαθέσεις της από την αρχή της περιόδου, φτάνοντας μέχρι το Final Four. Έχει κάνει ήδη την υπέρβαση και χωρίς το άγχος του μεγάλου φαβορί πάει για το Κύπελλο, όπως δήλωσαν δίχως φόβο παίκτες και τεχνική ηγεσία της.

Η Σιένα αποτελεί πέραν από νίκη του μπάσκετ και ήττα των τεράστιων μπάτζετ, τα οποία όπως απέδειξε -με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο- δεν κάνουν τις ομάδες. Άλλωστε, αυτό πρέπει να το γνωρίζει από πρώτο χέρι ο Παναθηναϊκός. Με το δεύτερο μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Ευρωλίγκα, δεν κατάφερε μένοντας εκτός προημιτελικών από την… φτωχή -πλην στηριζόμενη στη μπασκετική της φιλοσοφία- Παρτιζάν.

Με παίκτες εργαλεία και εργάτες και όχι βεντέτες (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων), με ένα προπονητή που ξέρει το υλικό του και το πώς να το διαχειριστεί, έδειξε το δρόμο στις ομάδες που δεν έχουν την ευχέρεια να ξοδεύουν αλόγιστα τα ευρώ στο μεταγραφικό παζάρι. Το www.sport-fm.gr, σας παρουσιάζει την φετινή διαδρομή της Σιένα από την πρώτη φάση και το πρώτο της παιχνίδι μέχρι το Final Four.

Πρώτος γύρος

Σιένα – Ολύμπια Λιουμπλιάνας 80-52
ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Σιένα 74-70
Σιένα – Ζαλγκίρις Κάουνας 89-64
Ταουγκρές – Σιένα 76-61
Σιένα – Βιρτούς Μπολόνια 80-69
Πρόκομ Τρεφλ – Σιένα 59-84
Σιένα – Ολυμπιακός 86-84
Ολύμπια Λιουμπλιάνας – Σιένα 80-86
Σιένα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 66-69
Ζαλγκίρις Κάουνας – Σιένα 75-69
Σιένα – Ταουγκρές 83-71
Βίρτους Μπολόνια – Σιένα 64-77
Σιένα – Πρόκομ Τρεφλ 87-64
Ολυμπιακός – Σιένα 73-80

ΤΟΠ 16

Σιένα – Παρτιζάν 71-54
Εφές Πίλσεν – Σιένα 76-79
Σιένα – Παναθηναϊκός 84-75
Παρτιζάν – Σιένα 78-75
Παναθηναϊκός – Σιένα 77-76
Σιένα – Εφές Πίλσεν 80-67

Προημιτελικά

Σιένα – Φενέρμπαχτσε 73-66
Φενέρμπαχτσε – Σιένα 65-86


Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x