sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Η Πρωταπριλιά του Ολυμπιακού

Την ημέρα που πολλοί επιλέγουν να πουν ψέματα με… δικαιολογία, δηλαδή την 1η Απριλίου, ο Ολυμπιακός καλείται να πει τη μεγάλη αλήθεια. Αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία η παρουσία του στις 8 κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας. Από τη Μόσχα ξεκινά η προσπάθεια των «ερυθρολεύκων» για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ, φτάνοντας στο Final Four της Μαδρίτης.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός θα δώσει σημαντικό παιχνίδι Πρωταπριλιά. Τέτοια μέρα πριν από 11χρονια (1997) η ομάδα τότε του Ντούσαν Ίβκοβιτς σφράγιζε το «εισιτήριο» για το Final Four της Ρώμης, επικρατώντας 65-57 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ. Με 2-0 (νίκες) και έχοντας προηγηθεί το επιβλητικό 69-49 μέσα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, οι Πειραιώτες πήγαιναν στο «Παλαέουρ» ως φαβορί.

Πολλά είναι τα κοινά σημεία μεταξύ εκείνης της χρονιάς και της τωρινής. Τότε ο Ολυμπιακός είχε ρεκόρ 5-5 στην πρώτη φάση, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση σε όμιλο 6 ομάδων, ενώ φέτος με 7-7 κατέλαβε την πέμπτη θέση σε γκρουπ οκτώ ομάδων. Στην δεύτερη φάση είχε αντίπαλο την Μακάμπι όπως και φέτος στο ΤΟΠ 16. Και βέβαια είχε βρεθεί με μειονέκτημα έδρας στα προημιτελικά όπως και την τρέχουσα περίοδο.

Τότε…

(1/4/1997) Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 65-57
Ημίχρονο: 37-39
Διαιτητές: Νταβίντοφ (Ρωσία)-Ζανκαρέλα (Ιταλία)
Γήπεδο: «ΣΕΦ» (17.000)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Σιγάλας 12, Γκρέι 1, Παπανικολάου 8, Φασούλας 6, Τόμιτς 17, Τάρλατς 6, Βελπ 3, Ρίβερς 12, Νάκιτς, Μπακατσιάς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μπόζινταρ Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 14, Οικονόμου 14, Σκονοκίνι 3, Μαρτίνεθ 20, Ντίνκινς 2, Κόρφας 3, Νουόσου 1, Νικόλα, Κοχ, Βουρτζούμης.

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x