sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο ωραίος… «Γιάννης»

Αλεσάντρο Σοάρες. Στράικερ όνομα και πράγμα. Επιθετικός που ξέρει καλά την… τέχνη του γκολ και το αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο. Ένας παίκτης που ήταν παρεξηγημένος, από πολλούς, αλλά έδωσε τις απαντήσεις του μέσα στο γήπεδο.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Σοάρες πήρε μεταγραφή από τον ΟΦΗ στην ΑΕΚ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που «δυσφορούσαν» με αυτή την κίνηση της «Ένωσης», αφού θεωρούσαν ότι ο…Γιάννης δεν θα μπορούσε να αντέξει το… βάρος της «κιτρινόμαυρης» φανέλας. Ωστόσο, ο ίδιος έκλεισε τα αυτιά του και δεν μιλούσε, αλλά δούλευε. Γνήσιος Βραζιλιανός που βάζει το κεφάλι κάτω και τα δίνει όλα στην προπόνηση. Πεισματάρης και άνθρωπος που έχει αυτοπεποίθηση.

Την τρίτη αγωνιστική, στο ματς της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο ο 32χρονος σημειώνει δυο γκολ. Ήταν μόνο η αρχή… Ακολουθεί άλλο ένα την επόμενη, με τον Ηρακλή και άλλα δυο, την 5η, απέναντι την Καλλιθέα. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Σοάρες δίνει έναν πολύτιμο βαθμό στον «Δικέφαλο», με το τέρμα που πετυχαίνει, με τον Άρη και σιγά σιγά γίνεται από τους πιο αγαπητούς της «κιτρινόμαυρης» εξέδρας.

Το 2004 έκλεισε με γκολ για τον Βραζιλιάνο, αφού σημειώνει το 1-0 με την Χαλκηδόνα, ενώ ανοίγει το σκορ στο 3-2 επί του Ιωνικού. Ο «Γιάννης» είχε πάρει φόρα!

Στην συνέχεια, οι τραυματισμοί τον «ταλαιπωρούν», κάτι που φαίνεται και στο παιχνίδι του. Περνά μια αγωνιστική πτώση, αλλά την Κυριακή «επέστρεψε», με αυτό που ξέρει καλύτερα. Σημειώνει και τα δυο τέρματα της ομάδας του στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ και γίνεται ξανά σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ΑΕΚ.

Ο Αλεσάντρο Σοάρες, διανύει αναμφίβολα την καλύτερη του χρόνια στην Ελλάδα. Είναι από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στο πρωτάθλημα και όπως φαίνεται η ΑΕΚ του ταιριάζει… γάντι. Ο "Γιάννης" δικαίωσε τον Σάντος, που επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του και οι επικριτές του, τώρα, έγιναν λάτρεις του…

Επιμέλεια: Διονύσης Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x