Γενικά

Τα πέντε πιο παράξενα σπορ

Αν θες να ασχοληθείς με κάποιο άθλημα, αλλά κανένα από τα γνωστά δεν σε εκφράζει, δεν έχεις παρά να διαβάσεις παρακάτω και να επιλέξεις κάποιο από τα πιο παράξενα και εντυπωσιακά σπορ σε όλο τον κόσμο

Κάποιοι άνθρωποι διαθέτουν πολύ φαντασία και σίγουρα μερικοί από αυτούς ήταν εμπνευστές των παρακάτω παράξενων σπορ, τα οποία έχουν αρχίσει να προσελκύουν όλο και περισσότερους θαυμαστές. Στην Ελλάδα τα πιο πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζουμε, αλλά ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πέντε πιο περίεργα αθλήματα.

1)Extreme Ironing ή ΕΙ

Πρόκειται για ένα άθλημα που όπως φανερώνει και τ’ όνομά του, σκοπός του είναι το σιδέρωμα. Δεν είναι όμως τόσο απλό όσο ακούγεται, καθώς λαμβάνει χώρα σε περίεργα, αλλά και απρόσιτα μέρη, όπως σε λίμνες, ποτάμια, βουνά ακόμα και σε βάρκες. Το συγκεκριμένο σπορ είναι και ομαδικό και ατομικό. Εμπνευστής του ήταν ο Φίλ Σο, κάτοικος του Λέστερ της Αγγλίας, ο οποίος συνήθιζε να σιδερώνει στην αυλή του σπιτιού του. Μετά από μια δύσκολη μέρα που είχε στο εργοστάσιο που δούλευε, αποφάσισε να πάει για περπάτημα στο λόφο, κάτι που του άρεσε, και του πέρασε η σκέψη να συνδυάσει και την άλλη του αγαπημένη δραστηριότητα το σιδέρωμα. Έτσι, τον Ιούνιο του 1999, ο Σο, πλέον με το παρατσούκλι «ατμός», αποφάσισε να κάνει εκστρατεία προώθησης του συγκεκριμένου αθλήματος. Αυτή του η προσπάθεια απέδωσε, καθώς δημιουργήθηκε και παγκόσμιο πρωτάθλημα, με το πρώτο να γίνεται στο Μόναχο της Γερμανίας.



2)Bubble Football

Όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσουν και το συγκεκριμένο σπορ, καθώς είναι άκρως διασκεδαστικό. Οι κανόνες είναι ακριβώς ίδιοι με του κλασσικού ποδοσφαίρου. Η μόνη διαφορά είναι ο εξοπλισμός. Οι παίκτες μπαίνουν σε μια φούσκα και πρέπει να παίζουν μέσα σε αυτήν. Τα τουρνουά γίνονται και σε εξωτερικό, αλλά και σε εσωτερικό χώρο. Υπεύθυνοι για τη δημιουργία του είναι οι Νορβηγοί, Χένδρικ Έλβεσταντ και Γιόχαν Γκόλντεν.



3)Cheese -Rolling

Το πέταγμα του τυριού, όπως είναι η ονομασία του στα Ελληνικά, ξεκίνησε από την Αγγλία και γινόταν μια φορά το χρόνο. Πλέον έχει γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Η διαδικασία είναι απλή. Οι συμμετέχοντες πετάνε το τυρί από την πλαγιά και το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τερματίσουν μπροστά από αυτό. Το έπαθλο του πρώτου που θα περάσει το τυρί, θα είναι... το ίδιο το τυρί. Κατά τη διάρκεια τον τουρνουά έχουν υπάρξει πολλοί τραυματισμοί και για λόγους ασφαλείας, το τυρί έχει αντικατασταθεί από αφρό που έχει το σχήμα του. Δεν είναι περίεργο, βέβαια, ότι τις περισσότερες νίκες τις έχει το τυρί!



4)Chess Boxing

Αν είσαι λάτρης του μποξ, αλλά σου αρέσει να παίζεις και σκάκι, δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο σπορ. Το παιχνίδι χωρίζεται σε γύρους και οι διαγωνιζόμενοι εναλλάξ παίζουν σκάκι και μποξ. Το διπλό αυτό παιχνίδι ξεκίνησε από τον καλλιτέχνη Γιέπε Ρούμπινχ. Αρχικά σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει σε παραστάσεις του, αλλά πολύ γρήγορα έγινε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι. Είναι πολύ δημοφιλές σε χώρες όπως Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ινδία και Ρωσία.



5)Σκοποβολή με αρακά

Και σε αυτό το σπορ τα πρωτεία για την έμπνευση τα έχει η Αγγλία και συγκεκριμένα ο Τζόν Τάισον. Το πρωτάθλημα της σκοποβολής με αρακά ξεκίνησε το 1971 και από τότε γίνεται κάθε χρόνο. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στον κόσμο, καθώς προσελκύει ελάχιστους συμμετέχοντες από άλλες χώρες.



Επιμέλεια: Φλώρα Δρίβα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x