Ισπανία

Σάρωσε τα ρεκόρ η «Μπάρτσα»

Την ώρα που η Ρεάλ Μαδρίτης πάσχιζε να κερδίσει την Μπέτις, η Μπαρτσελόνα σάρωνε τα ρεκόρ στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Σε… μπελάδες έβαλε τους στατιστικολόγους η Μπαρτσελόνα. Όχι για να μετρούν τα γκολ που έγινε στη Λεβάντε (7-0) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά για να ψάχνουν τα ρεκόρ που κατέρριψε.

Το 7-0 είναι η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη στην πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος μετά το 1955, όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε επιβληθεί 9-0 της Έρκουλες.


Παράλληλα, ο Χεράρδο Μαρτίνο έκανε το καλύτερο ντεμπούτο προπονητή στον πάγκο της «Μπάρτσα» ξεπερνώντας το 8-2 του Φέρντιναντ Ντάουτσικ το 1950 και το 6-0 του Γιοακίμ Ριφέ το 1979.

Το γκολ του Αλέξις Σάντσες στο τρίτο λεπτό ήταν το γρηγορότερο της Μπαρτσελόνα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος μετά από εκείνο του Γκάρι Λίνεκερ το 1986 στο δεύτερο λεπτό.

Οι Καταλανοί είχαν να προηγηθούν με 6-0 στο ημίχρονο από το 2001, όταν είχαν αντιμετωπίσει την Μπιλμπάο. Και τότε το τελικό σκορ ήταν 7-0.

Άλλες τρεις φορές έχουν προηγηθεί οι «μπλαουγκράνα» με 6-0 στο ημίχρονο, τρεις ως γηπεδούχοι (1959 με Λας Πάλμας, 1962 με Ράσινγκ) και μία εκτός έδρας (2000 με Ρεάλ Σοσιεδάδ).

Η τελευταία φορά που κάποια άλλη ομάδα πλην της «Μπάρτσα» προηγείτο με 6-0 στο ημίχρονο, ήταν η Μπιλμπάο απέναντι στη Σπόρτινγκ Χιχόν το 1958.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x