Επικαιρότητα

«Σύννεφα» χρεοκοπίας πάνω από το δήμο Θεσσαλονίκης

Πρέπει να καταβάλλει 16,6 εκατ. ευρώ για την υπόθεση της μαύρης τρύπας

Το μαύρο σύννεφο της χρεοκοπίας βρίσκεται πάνω από το δήμο Θεσσαλονίκης. Χθες το πρωί η οικονομική επιθεωρήτρια απέστειλε το οριστικό φύλλο ελέγχου για τις μη καταβληθείσες εισφορές από την εποχή του σκανδάλου Παπαγεωργόπουλου, με το οποίο καλεί το δήμο να καταβάλλει στα δημόσια ταμεία 16,5 εκατομμύρια ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση θα δεσμευθούν οι λογαριασμοί του δήμου.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Eπιθεώρησης εντοπίστηκε νέα «τρύπα» στο δήμο Θεσσαλονίκης ύψους περίπου 6,9 εκατ. ευρώ, για εισφορές υπαλλήλων που παρακρατήθηκαν, αλλά δεν αποδόθηκαν ποτέ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορούν την περίοδο 1999 - 2008.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, από τον Κεντρικό Δήμο απαιτούνται πέρα από τα 6,9 εκατ. ευρώ που είναι η κύρια οφειλή και άλλα 9,6 εκατ. ευρώ ως πρόστιμα και προσαυξήσεις, γεγονός που ανεβάζει το ύψος της συνολικής οφειλής στα 16,5 εκατ. ευρώ.

Τα χρήματα πρέπει να καταβληθούν μέσα στις επόμενες ώρες, με τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, να ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να δοθεί λύση.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x