Κύπελλο Ελλάδας

Ο Ιρανός είναι αλλιώς!

Αυτά που δεν έκαναν οι συμπαίκτες του έκανε ο Ανσαριφάρντ. Ο Ιρανός «γείωσε» τον Άρη στο Βικελίδης και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα (1-1). Δεν πήραν πέναλτι οι κίτρινοι που έπαιζαν σωστά με 10 για 25’

Με προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου έφυγε από την Θεσσαλονίκη ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να ισοφαρίζει στο φινάλε, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 κόντρα στον Άρη στο Βικελίδης κι έχουν το πάνω χέρι ενόψει του επαναληπτικού.

Αρκετά καλοί σε γενικές γραμμές οι κίτρινοι, που κράτησαν στα μετόπισθεν χάρη στις μεγάλες επεμβάσεις του Σωκράτη Διούδη. Το σκορ άνοιξε άθελά του με αυτογκόλ ο Φιγκέιρας ύστερα από εξαιρετική αντεπίθεση των γηπεδούχων στο 13ο λεπτό. Ο Ισπανός μπακ εξιλεώθηκε στο 81' όταν έβγαλε την ασίστ για τον Ιρανό φορ, που στο ντεμπούτο του με τους Πειραιώτες άνοιξε λογαριασμό.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται σωστά για πέναλτι που δεν τους δόθηκε στο 52' όταν ο Ρέτσος έπιασε κεφαλοκλείδωμα τον Καπνίδη. Γενικά ο Τριαντάφυλλος Τίκας και οι βοηθοί του έκαναν τραγικά λάθη, δείχνοντας πως είναι ακατάλληλοι να σφυρίζουν και να κρατάνε σημαία. Με δέκα τελείωσε το παιχνίδι η ομάδα του Αναστόπουλου λόγω σωστής αποβολής του Ρόβα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70'. Ντεμπούτο με τους ερυθρόλευκους και για τον Σισοκό, που είχε και ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο.


Το ματς:



Πολύ πιεστικός εμφανίστηκε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Μπέντο μπήκαν πιο δυνατά και πίεσαν την άμυνα του Άρη, που μπορεί βέβαια να μην επέτρεψε κάποια μεγάλη ευκαιρία όμως ζορίστηκε αρκετά. Στην πρώτη τους φάση, οι κίτρινοι σήκωσαν το γήπεδο στο… πόδι αφού έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση ο Φιγκέιρας υπό την πίεση του Μιλούνοβιτς άνοιξε άθελά του το σκορ στο 13ο λεπτό. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν γρήγορα αλλά με εξαίρεση την διπλή ευκαιρία των Σισοκό και Ελιουνούσι δεν κατάφεραν να βρουν άμεσα απάντηση.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν την μπάλα στα πόδια τους και ήταν συνεχώς στην επίθεση, όμως ο Νίκος Αναστόπουλος κατάφερε σταδιακά να τους περιορίσει. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν κυρίως από τα άκρα να φτάσουν στο γκολ, όμως το άγγιξαν τελικά με στημένη φάση του Καρντόσο, όπου ύστερα από απευθείας εκτέλεση φάουλ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ο ίδιος παίκτης είδε τον Διούδη να του στερεί το γκολ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν έδιωξε πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Παραγουανού.

Έβγαλε αντίδραση ο Άρης στο ανασταλτικό κομμάτι στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου στο παιχνίδι. Με εξαίρεση την μεγάλη ευκαιρία του Μανθάτη στο 50΄, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βγάλει καθαρή ευκαιρία ενώ στο 52’ είδε τους κίτρινους να φωνάζουν για πέναλτι του Ρέτσου στον Καπνίδη, το οποίο κακώς δεν δόθηκε. Από εκεί και πέρα το ματς μεταφέρθηκε κυρίως στην μεσαία γραμμή, με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα όμως παράλληλα να καταστρέφουν το παιχνίδι των Πειραιωτών.

Τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν στο 70’ όταν ο Ρόβας αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τον Άρη με παίκτη λιγότερο. Μοιραία, οι κίτρινοι έχασαν μέτρα στο γήπεδο και οπισθοχώρησαν. Οι αλλαγές του Μπέντο βοήθησαν πολύ και με μπροστάρη τον Μιλιβόγεβιτς, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν δίχτυα με τον Ανσαριφάρντ στο 82ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην επίθεση και μετά το 1-1 όμως ο Διούδης του στέρησε την ολική ανατροπή με μεγάλη απόκρουση στις καθυστερήσεις των… καθυστερήσεων (είχε δείξει πέντε λεπτά όμως κράτησε 7’!) σε φάουλ του Μιλιβόγεβιτς.

Το 1-0


Το 1-1


Οι συνθέσεις:


Άρης (Ν. Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ούγκο Σόουζα, Νέτο, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (90+2' Καρβούνης), Καπνίδης, Ανάκογλου (76΄ Παυλίδης), Ντούνης (82’ Πίτου Γκαρσία)

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Τάτος, Χαριτωνίδης, Κασιάνος

Ολυμπιακός (Π. Μπέντο): Καπίνο, Μπουχαλάκης (68’ Ανδρούτσος), Καρντόσο, Ανσαριφάρντ, Ελιονούσι, Αλί Σισοκό, Καμπιάσο (75’ Μιλιβόγεβιτς), Νικολάου, Ρέστος, Μανθάτης (75’ Σεμπά), Φιγκέιρας

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ντομίνγκεζ, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

Γήπεδο:
Κλεάνθης Βικέλιδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x