Μιλώντας στoν Κυριάκο Θωμαΐδη και στην "Εφεση της Τρίτης" ο έγκριτος νομικός εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το CAS είναι ένα ανεξάρτητο και αμερόληπτο δικαστικό όργανο και ότι οι «κιτρινόμαυροι» δεν θα αδικηθούν.
Αναλυτικά όσα είπε ο Νίκος Λαγαρίας στον Κυριάκο Θωμαΐδη:
Ο Άρης θα αντιδικήσει με τη FIFA, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, στο CAS. Είναι αυτή άραγε μια μάχη «εκ των προτέρων χαμένη» για τον Άρη;
Και το λέω αυτό γιατί τον Ιανουάριο του 2017, ενώ ο Μισέλ Πλατινί αντιδικούσε με τη FIFA για τη γνωστή πειθαρχική υπόθεση των 2.000.000 ελβετικών φράγκων, μίλησε στην πολωνική εφημερίδα «Sport» και είπε πολύ βαριά λόγια για τη FIFA και το CAS. Σας διαβάζω:
«H FIFA και το CAS λειτουργούν σαν μαφία. Το ξέρω. Το είδα από μέσα. Είναι μία συμμορία από κολλητά φιλαράκια. Κάνουν ότι θέλουν. Βγάζουν ότι αποφάσεις θέλουν. Κανείς δεν τους ελέγχει. Η FIFA, η UEFA και οι δικηγόροι του CAS είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Μία μεγάλη οικογένεια. Ζουν όλοι μαζί στην μικρή Ελβετία, συναντιούνται, μιλάνε, καθορίζουν τα πάντα. Έχουν την δύναμη να εξαφανίσουν κάποιον για πάντα από το ποδόσφαιρο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτός ήμουν εγώ. Κατάφεραν να μην γίνω πρόεδρος της FIFA. Συγχαρητήρια».
Ποια είναι η γνώμη σας για την τύχη του Άρη στην υπόθεση του δελτίου Ντουρμισάι; Πιστεύετε ότι ο Άρης πρέπει να ανησυχεί για την αμεροληψία του CAS, ειδικά όταν δικάζει υποθέσεις με διάδικο τη FIFA;
Ο Μισέλ Πλατινί είναι μια τεράστια ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Υπήρξε ποδοσφαιριστής-σταρ, αρχηγός και μετέπειτα προπονητής της Εθνικής Γαλλίας. Το 2007 εκλέχτηκε Πρόεδρος της UEFA και επανεκλέχθηκε το 2011 και το 2015. Επίσης, διετέλεσε και αντιπρόεδρος της FIFA.
Αυτά τα λόγια νομίζω ότι τα είπε κάτω από το βάρος των στιγμών και υπό συναισθηματική φόρτιση. Θα έλεγα μάλιστα ότι δικαιολογούνται και κατά κάποιο τρόπο για έναν άνθρωπο που έχασε τη δουλειά του, που αισθάνθηκε ότι έχασε την τιμή του, τη φήμη μου, που αισθάνθηκε ταπεινωμένος. Και τα είπε γιατί πίστευε ότι κάποιοι ανταγωνιστές του βρήκαν τον τέλειο τρόπο να τον ξεφορτωθούν.
Ο Μισέλ Πλατινί καταδικάστηκε σε όλες τις πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του, στα πειθαρχικά όργανα της FIFA. Ο ίδιος το είχε θεωρήσει απόλυτα αναμενόμενο, διότι αντιδικούσε με την ίδια της FIFΑ. Στη συνέχεια προσέφυγε στο CAS, κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA. Έχασε και εκεί όμως, αν και η ποινή του, η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, μειώθηκε σε τέσσερα χρόνια. Μετά, πεπεισμένος ότι είχε αδικηθεί και στο CAS, προσέφυγε και στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας, αλλά και εκεί δεν δικαιώθηκε.
Και τελικά προσέφυγε κατά της Ελβετίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο, με τον ισχυρισμό ότι μέσα από όλα αυτά που συνέβησαν εναντίον του στην επικράτειά της, είχαν παραβιαστεί συγκεκριμένες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης την Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Το Δικαστήριο του Στρασβούργου με την απόφασή του, πριν από δύο μήνες, επισήμανε ότι η ανεξαρτησία και η αμεροληψία του CAS επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα, με την απόφασή του στην υπόθεση Μούτου και Πέκστάιν κατά Ελβετίας.
Και ότι τελικά ο Μισέλ Πλατινί είχε στη συγκεκριμένη υπόθεσή του επαρκείς θεσμικές και διαδικαστικές εγγυήσεις στη δίκη στο CAS το οποίο απάντησε σε όλες τις καταγγελίες του με μια πλήρως αιτιολογημένη απόφαση.
Επομένως ο Άρης, ούτε πρέπει να αμφιβάλλει για την ακεραιότητα και την αμεροληψία του CAS, ούτε να ανησυχεί για το γεγονός ότι αντίδικός του στην υπόθεση του δελτίου Ντουρμισάι θα είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.
Ο Άρης δεν θα αδικηθεί στο CAS, στην αντιδικία του με τη FIFA.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.