Η ταινία « Out 1: Noli me tangere» του συχωρεμένου Jacques Rivette είναι η ταινία (αν εξαιρέσει κανείς κάποιες πειραματικές και ντοκιμαντέρ) με το ρεκόρ της μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, όπου ο Γάλλος σκηνοθέτης επιχειρεί μέσα σε 12 ώρες και 53 λεπτά να σκιαγραφήσει τις μετά τον Μάη του ’68 και όσα εκείνος έφερε κοινωνίες.
Για να πούμε την αλήθεια, δεν έχουμε ιδέα κατά πόσο ο Ριβέτ κατόρθωσε μέσα σε αυτά τα 773 λεπτά να χωρέσει τις σκέψεις και τις ιδέες του. Το σίγουρο είναι πως αν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα ακολουθούσαν τη δική του μεγαλομανία και αναλυτικότητα θα χρειάζονταν ένα… έπος ανάλογης χρονικής διάρκειας για να χωρέσουν σε ένα βίντεο τα κατορθώματα του Τσάβι που από σήμερα δεν θα αγωνίζεται για λογαριασμό της.

Πώς αλλιώς να στριμώξεις σε ένα βίντεο 825 εμφανίσεις, 87 γκολ, αδύνατο να καταμετρηθεί άγνωστος αριθμός επιτυχημένων μεταβιβάσεων και 8 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα, 6 Σούπερ Καπ, 3 Champions League, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Συλλόγων;
Δίχως να πονοκεφαλιάσουν ιδιαίτερα λοιπόν και αναγνωρίζοντας τη ματαιότητα του εγχειρήματος όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές προσωπικότητες με το ανάστημα του Τσάβι, αρκέστηκαν σε ένα ταπεινό, όπως ήταν και ο ίδιος συνήθως στο γήπεδο, βίντεο μερικών δευτερολέπτων που μοιάζει αρκετό για να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό «θρύλος» στους… τίτλους τέλους.
Νικόλας Ακτύπης
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.