Stoiximan Super League

Μένει η πικρή γεύση στον Αστέρα

Ανατροπή στο ματς, όχι όμως κι ανατροπή δεδομένων. Ο Αστέρας νίκησε 2-1 τη Βέροια που προηγήθηκε νωρίς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση. Παρ’ ολίγον γκολάρα ο Μάσα.

Ο Αστέρας έκανε το καθήκον, επικρατώντας 2-1 της Βέροιας στην Τρίπολη και αυτό αποτέλεσε το τελευταίο του ματς στη σεζόν, καθώς η 11η του νίκη στο πρωτάθλημα δεν ήταν αρκετή ώστε να του εξασφαλίσει θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Ο Μπαλάφας άνοιξε το σκορ στο 9’ και οι Αρκάδες με δύο τέρματα του Ιωαννίδη (48', 73’) έφθασε στην ανατροπή.

Το ματς
Φαίνεται πως το μυαλό των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης ήταν περισσότερο στις άλλες αναμετρήσεις, που υπό προϋποθέσεις θα τους έστελναν στα πλέι οφ. Αυτό φάνηκε τουλάχιστον στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και κυρίως στη φάση που οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 1-0, αλλά και λίγο νωρίτερα. Μέχρι το να ανοίξει το σκορ η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, είχε δύο καλές στιγμές.

Η μια ήταν με την κεφαλιά του Μαγέφσκι που μπλόκαρε ο Μπαντής και η άλλη, το διώξιμο του Μάσα μετά το γύρισμα του Μαλόν. Μέχρι εκείνο το σημείο οι Αρκάδες είχαν κάνει αισθητή της παρουσίας τους, με την εκτέλεση φάουλ του Μάσα που βρήκε τον Γιαννούλη και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την αντίπαλη εστία. Στο 9’ επιβεβαιώθηκε ότι ουσιαστικά δεν είχε… μπει στο γήπεδο, στο 9’ όταν ο Μαγέφσκι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπαλάφας βρέθηκε αμαρκάριστος μπροστά από το τέρμα του Μπαλάφα και εκτέλεση εξ’ επαφής τον Μπαντή.

Η Βέροια δεν σταμάτησε εκεί και από την ώθηση που είχε, πλησίασε και σε δεύτερο τέρμα, καθώς στο 14’ ο Ναζλίδης απείλησε τον πορτιέρο του Αστέρα που έδιωξε με δυσκολία. Η ομάδα του Μάκη Χάβου είχε την κατοχή της μπάλας από την αρχή σχεδόν και στα μέσα του πρώτου μέρους ήταν 64%-36%, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν βραχυκυκλωμένοι και δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η πρώτη φορά που έγινε αυτό ήταν στο 25’ με τον Ιωαννίδη να μην μπορεί να φθάσει την μπάλα ύστερα γέμισμα που έγινε. Από εκεί και πέρα άρχισε κάπως να παίρνει μπρος, προσπαθώντας να απειλήσει με στημένες φάσεις ή με σουτ από απόσταση.

Πιο καλό ήταν το ξεκίνημα του Αστέρα στο δεύτερο μέρος, που χωρίς να (προλάβει να) ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του έφθασε πολύ νωρίς στην ισοφάριση, με ένα από τα πιο… φθηνά γκολ της σεζόν (αν όχι το φθηνό). Ο Τσάβες βρήκε τον Ιωαννίδη που έκανε δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε πάνω στον Καντιμοίρη που του έφυγε μέσα από τα χέρια η μπάλα και πέρασε πάνω από τον Έλληνα πορτιέρο. Η Βέροια είχε παθητικό ρόλο και ο Αστέρας το εκμεταλλεύτηκε σταδιακά, ελέγχοντας την κατάσταση. Ο Αστέρας έφθασε και σε δεύτερο τέρμα, δίχως πάντως να ζορίσει ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους.

Δίχως δηλαδή να έχει πολλές ευκαιρίες, αλλά με την υποχώρηση της ομάδας του Δημήτρη Ελευθερόπουλου κέρδισε αρκετά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας έφερε τούμπα το ματς στο 73’ όταν οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα και ο Παντελιάδης τροφοδότησε τον Ιωαννίδη με τον κεφάλι και αυτός από κοντά νίκησε τον Καντιμοίρη. Παραλίγο να «κλειδώσει» τη νίκη στο 80’ ο Αστέρας, με τον Μάσα που ήταν από τους πιο δραστήριους παίκτες του (πιθανόν ο πιο δραστήριος) να έχει δοκάρι με ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από τη σέντρα. Ο Αργεντινός έφθασε κοντά στο γκολ και λίγο πριν το φινάλε, αλλά δεν πανηγύρισε με τους αμυντικούς της Βέροιας να απομακρύνουν τον κίνδυνο την ύστατη στιγμή.

Οι συνθέσεις

Αστέρας (Μάκης Χάβος): Μπαντής, Λούι, Ζησόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαννούλης, Ντουντού (46' Πότσι Τσάβες), Κουρμπέλης, Στανισάβλιεβιτς (46' Φούντας), Δημούτσος, Ιωαννίδης, Μάσα

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν (67' Ετζενγκέλε), Σιόντης, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Μπαλάφας, Άρσε, Μεληκιώτης (51' Γιουσούφ), Ανάκογλου, Μαγέβσκι (76' Μάνος), Ναζλίδης

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Χρήστος Μπαλτάς, Βασίλειος Λάμπρου
4ος Διαιτητής: Παναγιώτης Κουλούδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x