Stoiximan Super League

Κυριακίδης και γκαντεμιά σταμάτησαν τον Ατρόμητο!

Αυτά δεν γίνονται! Ο Ατρόμητος ύστερα από ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών ήρθε ισόπαλος με τον Παναιτωλικό (1-1) που είχε για ήρωα τον Κυριακίδη και έμεινε για έκτο σερί ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

Αυτό το ματς δεν γίνεται να μην το κερδίσεις, κι όμως συνέβη! Ο Ατρόμητος έχασε τα… άχαστα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και στο τέλος έφυγε με τον έναν βαθμό από το Αγρίνιο (1-1).

Ωραίος ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Δημήτρης Κυριακίδης, μοιραίος ο Μπρίτο που αστόχησε σε αρκετά τετ-α-τετ.

Πάντως, ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 65’ και η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Βιγιαφάνες. Έκτο συνεχόμενο ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (την Τετάρτη νίκησαν τη Λαμία στο Κύπελλο) για τους «μπλε», που τουλάχιστον έβαλαν τέλος στις συνεχόμενες ήττες. Εξαιρετικό το θέαμα που πρόσφεραν οι δύο ομάδες.

Τους νεαρούς Λημνιό (17 ετών) και Μπαστακό (19 ετών) ξεκίνησε ο Τραϊανός Δέλλας, ενώ ο πρώτος είχε παίξει ως αλλαγή και κόντρα στον Παναθηναϊκό και αμφότεροι είχαν αρκετά καλή παρουσία.


Το ματς


Αν και το πρωτάθλημα δεν βρίσκεται ούτε στα μισά του, οι δύο ομάδες «καιγόντουσαν» για να πάρουν τη νίκη, καθώς είναι πολύ μακριά από τις θέσεις που (μας) έχουν συνηθίσει και κοντά στον πάτο της βαθμολογίας. Πιο πολύ πάντως, είχε ανάγκη τη νίκη ο Ατρόμητος, διότι οι πέντε σερί ήττες στη Super League (οι τρεις με Δέλλα) έχουν «τσαλακώσει» πολύ την εικόνα των «μπλε».

Μάλιστα, ο 39χρονος τεχνικός τους είχε να βρει λύσεις σε διάφορους… γρίφους, όπως ήταν η απουσία του Φυτανίδη και του Κυβρακίδη και στο δεξιό άκρο της άμυνας χρησιμοποίησε τον Ούμπιντες!

Πάντως, ο Ατρόμητος μπήκε πολύ πιο καλά από τον Παναιτωλικό στο παιχνίδι, ήταν αρκετά καλύτερος στο πρώτο εικοσάλεπτο και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4’ , όταν ο Μπαστάκος σέρβιρε στον Λημνιό που είχε φάτσα το τέρμα, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη. Στο 18’ ο Ναπολεόνι νικήθηκε από τον Κυριακίδη σε τετ-α-τετ και πήρε το κόρνερ. Από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά πήρε μπρος και η ομάδα του Αγρινίου και το παιχνίδι έγινε ρώσικη ρουλέτα. Ωστόσο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος και αυτό οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στη νευρικότητα που έδειξαν οι παίκτες τους στις τελικές τους προσπάθειες. Δικαιολογημένα τα παράπονα των γηπεδούχων για πέναλτι του Κοντοέ στο 42', σε μαρκάρισμα που έκανε στον Μαρκόφσκι.

inner

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Περιστερίου ήταν πολύ καλύτερη, έχασε ΠΟΛΛΕΣ και ΚΛΑΣΙΚΕΣ ευκαιρίες, με τον Μπρίτο να είναι μέσα στις περισσότερες απ’ αυτές. Από ένα σημείο και μετά ήταν εμφανές ότι ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν αγχωμένος και τις τελείωνε είτε βιαστικά, είτε άτσαλα με το αποτέλεσμα να είναι ίδιο.

inner

Τελικά, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα στο 65’. Ο Μπρίτο ελίχθηκε ωραία, παίρνοντας αρχικά την μπάλα κοντά στην σέντρα και στη συνέχεια ξεμαρκαρίστηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και αυτή τη φορά πλάσαρε ωραία τον Κυριακίδη. Η χαρά κράτησε για λίγο, καθώς ο ύστερα από προσπάθεια του Κάπελ και κόντρα, η μπάλα έφθασε στον Βιγιαφάνες που νίκησε τον Γκορμπούνοφ από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας.

inner

Από εκεί και πέρα συνεχίστηκε το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών για τον Ατρόμητο με τον Μπρίτο να γίνεται από μοιραίος… ωραίος και το ανάποδο, καθώς σπατάλησε ακόμη δύο καλές ευκαιρίες επηρεασμένος από τις προηγούμενες και φυσικά το 1-1 παρέμεινε και λόγω του Δημήτρη Κυριακίδη που έμοιαζε... ανίκητος όσο κυλούσε ο χρόνος. Μάλιστα, λίγο έλειψε να πάρει το ματς ο Παναιτωλικός, αλλά ο Κάπελ δεν ολοκλήρωσε ανεπιτυχώς τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ στο 85ο λεπτό.

inner



Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις


Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (87' Βασιλείου), Κούσας, Παπάζογλου (72' Χαντάκιας), Κέβιν, Μάρκος Πάουλο, Μύγας, Βιγιαφάνες, Κάπελ, Ρουσκουσέδα (78' Ντάνι Μπεχαράνο), Μαρκόφσκι.

Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λαζαρίδης, Κούρος, Γοδόι, Ουσέρο, Λημνιός (83' Μ. Στόιτσεφ), Μπαστακός (72' Πίτου Γκαρσία), Ούμπιδες, Μπρίτο (90+ Μπάλας), Ναπολεόνι.

Διαιτητής: Μιχαήλ Βοσκάκης. Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος, Ιορδάνης Απτόσογλου 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης

Γήπεδο: Παναιτωλικού


Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x