Γενικά

Η δουλειά δεν είναι ντροπή ακόμα και αν είσαι ποδοσφαιριστής (pics)

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως έφτασαν οι μεγάλοι αστέρες του ποδοσφαίρου στο επίπεδο που κατάφεραν να φτάσουν και τις δόξες που βίωσαν; Άνθρωποι είναι και αυτοί και δούλευαν όπως όλοι μας!

Όπως όλοι μας, και οι σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έκαναν δουλειές για να βγάλουν τα προς το ζην.

Πριν καν υπογράψουν τα επαγγελματικά τους συμβόλαια με τα υπέρογκα ποσά, σαν κοινοί άνθρωποι το πρωί εργάζονταν και μετά έτρεχαν στις προπονήσεις τους. Οι δουλειές τους; Κάποιες... μοναδικές!

inner

Πίτερ Σμάιχελ: Καθαριστής

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν γίνει ένας απ’ τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου, είχε μεγάλη ποικιλία στα επαγγέλματα που διάλεγε. Υπήρξε πωλητής της WWF, υπεύθυνος στις τοποθετήσεις χαλιών και διαφημιστής. Το καλύτερο όμως ήταν πως πέρασε 12 μήνες στο σπίτι ενός ηλικιωμένου ως καθαριστής και οικονόμος.

inner

Στιούαρτ Πιρς: Ηλεκτρολόγος

Ξεκίνησε τη ζωή του με ένα κατσαβίδι στο χέρι και μία βρώμικη φόρμα. Όμως, λίγα χρόνια αργότερα, ήρθε η πρόταση από την Νότιγχαμ Φόρεστ, αργότερα στη Γουέστ Χαμ και τελικά στη Μάντσεστερ Σίτυ.

inner

Μορένο Τοριτσέλι: Κατασκευαστής χαλιών
Κατά γενική ομολογία, ένας από τους καλύτερους αμυντικούς που εμφανίστηκαν στα ιταλικά γήπεδα στη δεκαετία του 1990. Ο γνωστός και ως «Τσεπέτο», πριν γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής (στα 22 του με μεταγραφή στη «Γηραιά Κυρία»), φρόντιζε τα πατώματα εταιριών και σπιτιών.

inner

Φελίπε Άλμπερτ: Μανάβης

Πριν τη Σαρλερουά, ο Βέλγος αμυντικός ήταν στον πάγκο – και δεν εννοούμε τον ποδοσφαιρικό, του γηπέδου. Πριν την ποδοσφαιρική του καριέρα, ήταν υπεύθυνος για τα φρούτα και τα λαχανικά των σπιτιών του Μπουγιόν. Αφού κρέμασε τα παπούτσια του, ο πρώην παίκτης της Νιουκάστλ, εργάστηκε ως προμότιον σε εταιρία με προϊόντα μαναβικής ενός φίλου του, με άπειρη διαφήμιση στην τηλεόραση.

inner

Γκίκα Ποπέσκου: Κατάσκοπος

Πριν τη Στεάουα, την Τότεναμ και την Μπαρτελόνα, ο Ρουμάνος πολυβραβευμένος παίκτης είχε ένα… παράξενο επάγγελμα! Για να βγάλει το ψωμί του και αυτός, ήταν επαγγελματίας κατάσκοπος, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία στον χώρο. Θυμίζουμε πως καταδικάστηκε σε φυλάκιση 37 μηνών για φοροδιαφυγή το 2014.

inner

Τόμας Μπρολίν: Πωλητής για ηλεκτρικές σκούπες

Ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια της Σουηδίας που πανηγύρισαν την 3η θέση στο Μουντιάλ των ΗΠΑ. Διάλεξε ποικίλα επαγγέλματα, με πιο αξιοσημείωτο αυτό του πωλητή. Και όχι σε οποιοδήποτε προϊόν, αλλά σε καινοτόμες ηλεκτρικές σκούπες .Σήμερα διατηρεί κατάστημα ρούχων (πιθανόν με ρούχα XXL).

inner

Έρικ Καντονά: Ηθοποιός

Αφού ως ποδοσφαιριστής ήταν καλλιτέχνης και μιας και σταμάτησε πολύ νωρίς να μαγεύει τη «στρογγυλή θεά», ο Ερίκ Καντονά είπε να εκμεταλλευτεί το ταλέντο, που ξεχείλιζε από μέσα του και έγινε ηθοποιός! Έκανε διάφορα διαφημιστικά σποτάκια αλλά είχε και κινηματογραφική παρουσία το 1998 με την παρουσία του στην ταινία «Elizabeth». Πολυτάλαντος!

inner

Ζοσέ Μουρίνιο: Καθηγητής γυμναστικής


Ξεκίνησε στο να πάει πανεπιστήμιο και να σπουδάσει επιστήμη του αθλητισμού. Στο μεταξύ, βρήκε δουλειά ως γυμναστής σε σχολείο για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εκεί έμεινε 5 χρόνια, μέχρι που ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα (που εδώ που τα λέμε δεν ήταν τόσο λαμπερή όσο η προπονητική του).

Συμπέρασμα: Θέλεις να γίνεις επαγγελματίας και επιτυχημένος παίκτης όμως έχεις «κολλήσει» σε ένα επάγγελμα που δε σε εκφράζει; Δεν πειράζει! Παραδειγματίσου από τους προαναφερθέντες!

Επιμέλεια: Φιλίππα Λουκά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x