Αγγλία

«Εμφανίστηκε» η Άρσεναλ! (video)

Ύστερα από σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, ύστερα από αποκλεισμούς σε Κύπελλο και Champions League, η Άρσεναλ επικράτησε εύκολα 2-0 της Έβερτον και παραμένει… ασφαλής για τετράδα.

Έβγαλε… σφυγμό μετά από καιρό η Άρσεναλ. Έπειτα από τρεις αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (κι ενώ μεσολάβησε αποκλεισμός-σοκ στο Κύπελλο από την Γουότφορντ και… αναμενόμενος από την Μπαρτσελόνα στο Champions League), η ομάδα του Βενγκέρ έφυγε με… άνετο διπλό από το Λίβερπουλ, επικρατώντας με σκορ 2-0 της Έβερτον.

Από πολύ νωρίς οι κανονιέρηδες έβαλαν τις βάσεις για το διπλό. Μετά από ωραία συνεργασία των Αλέξις-Εζίλ, η μπάλα έφτασε στον Γουέλμπεκ και με όμορφο τρόπο αυτός έκανε στο 7’ το 0-1 (κι ενώ με την έναρξη του ματς οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, αλλά το σουτ του Κόουλμαν πέρασε μόλις άουτ). Τα «ζαχαρωτά» επιχείρησαν να πιέσουν, είχαν κάποια μακρινά σουτ, τα οποία όμως δεν απειλούσαν τον Οσπίνα, με την Άρσεναλ ουσιαστικά να μην κινδυνεύει.


Και σα να μην έφτανε αυτό ήρθε το ωραίο τελείωμα του Αϊόμπι (πρώτη παρουσία του στην ενδεκάδα σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ) για να γράψει το 0-2 και να… τιμωρήσει ουσιαστικά την πολύ μέτρια εικόνα της Έβερτον. Οι παίκτες του Μαρτίνεθ έδειχναν ελαφρώς κουρασμένοι, την ώρα που αυτοί του Βενγκέρ ήλεγχαν απόλυτα την αναμέτρηση και είχαν το σαφέστατο προβάδισμα. Παραλίγο στο 70’ ο Γιαγκέλκα να βάλει… φωτιά, όμως η κεφαλιά του έφυγε μόλις άουτ και εκεί ουσιαστικά εκμηδενίστηκαν οι όποιες ελπίδες για να δούμε κάποια… συγκίνηση προς το τέλος. Η Έβερτον δεν μπορούσε, το ματς είχε σβήσει και η Άρσεναλ έφτασε εύκολα στους τρεις βαθμούς (με το τέρμα του Ζιρού στο νήμα να ακυρώνεται για επιθετικό φάουλ).

Με αυτή τη νίκη, η Άρσεναλ ανέβηκε στους 55 βαθμούς και στο -8 από την Λέστερ, διατηρώντας τις όποιες ελπίδες για τίτλο, ωστόσο το σημαντικό είναι πως πήρε «ανάσα» για την τετράδα, ούσα πλέον στο +6 από την πέμπτη Γουέστ Χαμ (ματς λιγότερο).




Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

Σάββατο, 19/03

Έβερτον – Άρσεναλ 0-2
(7' Γουέλμπεκ, 42' Αΐόμπι)

Κρίσταλ Πάλας – Λέστερ (17:00)
Γουέστ Μπρομ – Νόριτς (17:00)
Γουότφορντ – Στόουκ (17:00)
Τσέλσι – Γουέστ Χαμ (17:00)
Σουόνσι – Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 20/03
Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ (15:30)
Νιόυκαστλ - Σάντερλαντ (15:30)
Τότεναμ – Μπόρνμουθ (18:00)
Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική

Άστον Βίλα – Τσέλσι
Γουέστ Χαμ – Κρίσταλ Παλας
Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Σίτι
Νόριτς – Νιούκαστλ
Στοουκ – Σουόνσι
Άρσεναλ – Γουότφορντ
Σάντερλαντ – Γουέστ Μπρομ
Λίβερπουλ – Τότεναμ
Λέστερ – Σαουθάμπτον
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x