Stoiximan Super League

Δεν θα τα βάζει πάντα ο… Λαμπρόπουλος

Τη γνωστή αδυναμία (την ανάγκη της για φορ) φώναξε ξανά η ΑΕΚ! Με τους επιθετικούς να μη σκοράρουν ούτε από πέναλτι, η «Ένωση» χρειάστηκε ξανά ένα γκολ του Λαμπρόπουλου για να λυγίσει 1-0 τη Βίγκρι.

Το γνωστό -και κραυγαλέο πλέον- συμπέρασμα επιβεβαίωσε και το τρίτο φιλικό της ΑΕΚ.

Με επιεικώς μέτρια εμφάνιση και τον Λαμπρόπουλο να ντύνεται ξανά σκόρερ (όπως και στο ματς με την Μπάνικ) η «Ένωση επικράτησε 1-0 της ανίσχυρης Βίγκρι.

«Μακιγιάροντας» εκ νέου την απουσία φορ με την εξαιρετική δουλειά στις στημένες φάσεις, οι «κιτρινόμαυροι» χρειάστηκαν την είσοδο του εξαιρετικού Γιόχανσον για να γίνουν επικίνδυνοι μπροστά απ’ την αντίπαλη εστία.

Ούτε από το σημείο του πέναλτι μπόρεσε να σκοράρει ο Πέκχαρτ, που νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ στις καθυστερήσεις.

Πώς ξεκίνησε

Με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα (δεδομένου και ότι η δυναμικότητα του αντιπάλου προσφερόταν για πειραματισμούς) παρατάχθηκε η ΑΕΚ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε αρκετές δοκιμές από το κέντρο και πίσω, ενώ μπροστά χρησιμοποίησε ταυτόχρονα τους Μάνταλο, Μπακασέτα και Βάργκας. Όσο για τη θέση του επιθετικού, την κάλυψε στο ξεκίνημα ο Αραβίδης. Έτσι, το 4-2-3-1 της «Ένωσης» διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Αν το ζητούμενο για τον Τιμούρ Κετσπάγια ήταν να κάνει δοκιμές, μικρό το κακό. Αν όμως βασική του επιθυμία ήταν να συνεχιστεί η βελτίωση που υπήρξε στο προηγούμενο φιλικό, τότε οι παίκτες του τον απογοήτευσαν. Τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλο που παρατάχθηκε με πειραματική άμυνα (με τέσσερις που δεν είχαν παίξει μαζί και τον μόνο γκολκίπερ που δεν είχε αγωνιστεί) η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε. Από την πλευρά της ωστόσο ήταν εξίσου ακίνδυνη.

Χωρίς κίνηση και φαντασία και με την τριάδα των Μάνταλου-Μπακασέτα-Βάργκας να μην έχει τους συνδυασμούς που περίμενε ο προπονητής τους δοκιμάζοντάς τους μαζί, η «Ένωση» δεν έφτιαχνε φάσεις. Ξόδευε την υπεροχή της σε μακρινά σουτ του Μπακασέτα. Και στη μόνη ευκαιρία της (κυριολεκτικά από σπόντα) ο Μάνταλος έκανε «τσαφ». Κάπως έτσι, μόνο κέρδος του πρώτου μέρους ήταν η εκ νέου φιλότιμη (και με καλές σέντρες) παρουσία του Ζόριτς ως αριστερός μπακ.

inner

Το χειρότερο όμως για την ΑΕΚ δεν ήταν πως παρουσιάστηκε κακή ως την ανάπαυλα. Αλλά ότι δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα μετά απ’ αυτή. Χρειάστηκε, έτσι, η είσοδος του Γιόχανσον (που σουλούπωσε το κέντρο κι ήταν πολύ επικίνδυνος στις προωθήσεις του) για να μπορέσει να γίνει επικίνδυνη. Από δική του μπαλιά λοιπόν ο Πέκχαρτ απέτυχε να σκοράρει. Ένα δικό του γυριστό για highlight τράνταξε το δοκάρι. Και μια δική του κεφαλιά αποκρούστηκε δύσκολα από τον Τσοχ.

Κι αφού δεν μπόρεσε να σφραγίσει εκείνος με γκολ την εξαιρετική παρουσία του, ήρθε να το πετύχει ένας ασυνήθιστος γενικώς -αλλά συνήθης αυτό το καλοκαίρι- σκόρερ. Αξιοποιώντας λοιπόν ένα ακόμα επικίνδυνο στημένο (κόρνερ) ο Λαμπρόπουλος θύμισε ξανά… Λυμπερόπουλο. Και έδωσε τελικά τη νίκη, που απέτυχε (ακόμα και) από το σημείο του πέναλτι να διευρύνει ο Πέκχαρτ, όταν ο Τσοχ απέκρουσε το πέναλτι που κέρδισε στις καθυστερήσεις ο Μπαρμπόσα.

inner

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Βούρας (46’ Ντούνης), Μπακάκης (61’ Γκάλο), Λαμπρόπουλος, Σβάρνας (46’ Τσιγκρίνσκι), Ζόριτς (55’ Ντίντακ), Σιμόες (52’ Γαλανόπουλος), Τζανετόπουλος (46’ Γιόχανσον), Μπακασέτας (73’ Βασιλαντωνόπουλος), Μάνταλος (61’ Ανάκογλου), Βάργκας (46’ Μπαρμπόσα), Αραβίδης (46’ Πέκχαρτ)

ΒΙΓΚΡΙ (Ντόνατας Βεντσεβίτσιους): Τσοχ, Μπαρτόφσκι, Βιχτόφσκι, Γιαρζεμπόφσκι, Κουάμε, Αουγκουστίνιακ, Γκάσκα, Ραντέτσκι, Κάζντιορ, Κόζακ, Άνταμεκ

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x