Stoiximan Super League

Δεν έχει φορ, έχει «Μπάκα» και Πλατέλλα

Ο πολυπόθητος επιθετικός δεν έχει έρθει ακόμη, όμως η ΑΕΚ και στο φιλικό με την Πογκόν… κούνησε τα δίχτυα. Νίκη (3-0) και στο τελευταίο ματς στην Πολωνία με σκόρερ τους Μπακασέτα και Πλατέλλα.

Με το απόλυτο, 4/4, έκλεισε τον κύκλο των φιλικών της στην Πολωνία η ΑΕΚ. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησε 3-0 και απέναντι στην Πογκόν, στο τελευταίο της ματς πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

Καλά στοιχεία για τους κιτρινόμαυρους στο transition (δίνει μεγάλη έμφαση ο Γεωργιανός) στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πρόβλημα στην τελική πάσα. Όλα τα γκολ ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο, όπου η Ένωση «λύθηκε» επιθετικά. Ο Πλατέλλας άνοιξε το σκορ στο 63ο λεπτό, ενώ ο Μπακασέτας πέτυχε το πρώτο του γκολ σε φιλικό βρίσκοντας δίχτυα στο 75’. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε έπειτα από αυτογκόλ (81’), ύστερα από όμορφη προσπάθεια του Πλατέλλα. Ντεμπούτο με τα κιτρινόμαυρα για τον Ντίας.


Το ματς:


Σβηστά πέρασε το πρώτο 20λεπτο στο Πιλκάρσκι, όμως αυτό δεν σημαίνει πως ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν είδε πράγματα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είχε την πρόθεση να ελέγξει τον ρυθμό, να κρατήσει την μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι. Η μαζική άμυνα των Πολωνών δεν επέτρεψε στους κιτρινόμαυρους να γίνουν απειλητικοί, όμως όταν έχαναν την μπάλα λειτουργούσαν άψογα στο transition με τις εναλλαγές του Σιμόες με τον Κολοβέτσιο να κλείνουν τους χώρους στους παίκτες της Πογκόν.

inner

Σταδιακά η Ένωση άρχισε να ανεβάζει στροφές και να πατάει στην αντίπαλη περιοχή, όμως της έλειψε η τελική πάσα για να δημιουργήσει «καθαρή» ευκαιρία. Η μοναδική μεγάλη της φάση στο πρώτο 45λεπτο ήρθε έπειτα από μπαλιά του Ντίντακ στην πλάτη της άμυνας, όμως ο Μάνταλος (κινήθηκε εξαιρετικά ως κρυφός επιθετικός) αστόχησε με κοντινή προβολή (30’). Απ’ την πλευρά τους, οι παίκτες του Μπάνασικ δεν μπορούσαν με τίποτα πλησιάσουν την εστία του Ανέστη και οι μοναδικές τους τελικές ήταν από κάποια «σκοτωμένα» μακρινά σουτ.

Πιο δραστήρια ήταν η ΑΕΚ στο επιθετικό κομμάτι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Κετσπάγια πατούσαν με μεγαλύτερη ευχέρεια την αντίπαλη περιοχή και οι ευκαιρίες που δημιουργούσαν προέρχονταν από σωστή και γρήγορη (τις περισσότερες φορές) κυκλοφορία. Έτσι, ήρθε και το πολυπόθητο γκολ με τον Πλατέλλα να βρίσκει δίχτυα από κοντινή απόσταση, ύστερα από συνεργασία με τους Μπακασέτα και Γιόχανσον (63’). Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε ελαφρώς αφού έγιναν πολλές αλλαγές και από τους δύο προπονητές με αποτέλεσμα να χαθεί η συνοχή.

inner

Από την κατοχή, οι κιτρινόμαυροι στην συνέχεια το γύρισαν στο πρέσινγκ και χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μπακασέτα να ανοίγει λογαριασμό με τον «δικέφαλο» (75’). Η άμυνα της Πογκόν ταλαιπωρήθηκε πολύ απ’ τον Πλατέλλα, που έγινε η αιτία για το 3-0, αφού έπειτα από προσπάθειά του η μπάλα κόντραρε και κατέληξε από αυτογκόλ στα δίχτυα του Φρανκόβιακ. Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ παρέμεινε στην επίθεση και είχε ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης (46’ Μπάρκας), Γκάλο (66’ Μπακάκης), Κολοβέτσιος (84’ Σβάρνας), Τσιγκρίνσκι (66’ Λαμπρόπουλος), Ντίντακ (66’ Ντίας), Γιόχανσον (66’ Τζανετόπουλος), Σιμόες (55’ Γαλανόπουλος), Βάργκας (75’ Ζόριτς), Μάνταλος (55’ Μπακασέτας), Μπαρμπόσα (62’ Πλατέλλας), Αραβίδης (55’ Πέκχαρτ)

Γήπεδο: Πιλκάρσκι

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x