Οι γηπεδούχοι γνώρισαν την ήττα, με αρνητικό πρωταγωνιστή και «μοιραίο» συνάμα, τον Τζέρι Μπακόγκου ο οποίος απέτυχε να στείλει από τα «έντεκα βήματα» τη μπάλα στα δίχτυα, όχι μία, αλλά δύο φορές.
Ο 24χρονος Νιγηριανός είδε τον τερματοφύλακα των «Ρωμαίων» Μαρκέτι, να του αρνείται το 1-0, πέφτοντας στη σωστή γωνία και λίγο μετά και τη μείωση του σκορ σε 1-2, επιλέγοντας και πάλι τη σωστή πλευρά.
Έτσι ο γεννημένος στο Λάγκος την 1 Οκτωβρίου του 1994 επιθετικός, καταδίκασε εν μέρει την ομάδα του σε υποβιβασμό, αφού το Παλέρμο βρίσκεται στο +1, φιλοξενώντας την τελευταία αγωνιστική την ήδη υποβιβασμένη Ελλάς Βερόνα. Το πεπρωμένο δεν βρίσκεται πλέον στα χέρια του Κάρπι, αν και για λίγο πέρασε από τα πόδια του Τζέρι Μπακόγκου.
«Παρηγοριά» μπορεί να αποτελέσει το γεγονός πως δεν είναι ο μοναδικός που αποτυγχάνει δις από την «άσπρη βούλα» σε έναν αγώνα.
Από τον Αλτομπέλι και τον Πίρλο, μέχρι τον Μάρτιν Παλέρμο
Σε επίπεδο Serie A, το «κατόρθωμα» είχε πετύχει το 2007 ο Μάσιμο Μακαρόνε της Σιένα, ο οποίος είχε «υπνωτιστεί» δύο φορές από τον Ματέο Σερένι, τερματοφύλακα της Τορίνο.
Γυρνώντας πίσω στον χρόνο, τη σεζόν 1982-83 ο «Ιντερίστας» Εβαρίστο Μπεκαλόσι είχε αστοχήσει σε δύο πέναλτι σε αγώνα για το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας.
Ο Αλτομπέλι δεν κατάφερε δις, να μετατρέψει σε γκολ την «εσχάτη των ποινών», στον εκτός έδρας αγώνα της Ιταλίας κόντρα στη Μάλτα το 1986.
Ακόμα και το όνομα του Αντρέα Πίρλο συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, με τον σπουδαίο Ιταλό μέσο να υποπίπτει στο «αμάρτημα» όταν ακόμα αγωνιζόταν με την Under 21 της «Σκουάντρα Ατζούρα», το 1998 σε αναμέτρηση με την Ουαλία, με τον τερματοφύλακα Γουίλιαμς, στο πρώτο να αποκρούει με το πόδι και στη συνέχεια τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι, σε ένα χτύπημα στο κέντρο της εστίας και στο δεύτερο να επιλέγει τη σωστή γωνία μπλοκάροντας τη μπάλα.
Και επειδή, όταν κάτι πηγαίνει στραβά, μπορεί να πάει και χειρότερα», το αστέρι της Μπόκα Τζούνιορς και της εθνικής Αργεντινής Μάρτιν Παλέρμο, είχε χάσει 3(!) πέναλτι εναντίον της Κολομβίας σε αγώνα για το Κόπα Αμέρικα το 1998, με την «αλμπισελέστε» να γνωρίζει την ήττα με 3-0.
Δημήτρης Λιαργκόβας
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.