Κύπελλο Ελλάδας

Αποστολή εξετελέσθη για Ολυμπιακό

Με τον Αλί Σισοκό και τον 18χρονο Δημήτρη Νικολάου να πετυχαίνουν τα πρώτα τους γκολ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του αξιόμαχου Άρη και προκρίθηκε στους «8» του Κυπέλλου όπου τον περιμένει ο Ατρόμητος

Απλά, κυνικά, παίζοντας και λίγο με τη... φωτιά, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Άρη 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί που θα διασταυρωθεί με τον Ατρόμητο, με το πρώτο ματς να έχει οριστεί για τις 8 Φλεβάρη στο Φάληρο.

Όλα τα λεφτά για την ομάδα του Πάουλο Μπέντο ήταν τα νέα πρόσωπα, κάτι που δεν αφορά μόνο τα μεταγραφικά αποκτήματα του Ιανουαρίου (ντεμπούτο και για Παρέδες), αλλά και τους νεαρούς (Ρέτσο, Νικολάου) που εξακολουθεί να στηρίζει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Έπειτα από ένα πρώτο ημίχρονο που κινήθηκε σε εξαιρετικά νωχελικούς ρυθμούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 50' με τον Σισοκό ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86' ο Νικολάου, που έγινε και σύνθημα στα χείλη των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Το ματς



Το πολύ χαμηλό τέμπο που ήθελε να επιβάλλει από την αρχή του ματς ο Άρης εφαρμόσθηκε καθ' όλη τη διάρκεια του α' μέρους, αφού και ο Ολυμπιακός από την πλευρά του δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη να «τρέξει», έχοντας βέβαια υπέρ του το 1-1 του πρώτου αγώνα που του έδινε πρόκριση.

Για να το πετύχει αυτό ο Άρης συνέβαλε πολύ το γεγονός ότι κατάφερνε να διατηρήσει για αρκετά δευτερόλεπτα την μπάλα στα πόδια, σπάζοντας τον ρυθμό των γηπεδούχων και ταυτόχρονα τους κρατούσε μακριά από την περιοχή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη πραγματικά καλή ευκαιρία της ομάδας του Μπέντο προέκυψε μεν πολύ νωρίς (15'), αλλά μέσω στημένης φάσης, με τον Ελιουνούσι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση σε κεφαλιά που επιχείρησε από φάουλ του Μπουχαλάκη.

Στο επόμενο λεπτό ο Άρης πέταξε στα... σκουπίδια τη δική του ευκαιρία, καθώς ο Ντούνης σε τετ-α-τετ με τον Λεάλι από παράλληλη μπαλιά του Μπαργκάν, βρήκε επί της ουσίας... αέρα και η μπάλα απομακρύνθηκε από τα καρέ του Ιταλού γκολκίπερ.

Στο 26' και πάλι από στημένη φάση, ο Ολυμπιακός έχασε τη δεύτερη μεγάλη του ευκαιρία, με τον Ανσαριφάρντ να οριζοντιώνεται για να πιάσει την κεφαλιά από φάουλ του Μπουχαλάκη, από την πλευρά του όμως ο Αναγνωστόπουλος είχε άριστη αντίδραση αποκρούοντας σε κόρνερ. Αντίστοιχα άριστη αντίδραση είχε ο τερματοφύλακας του Άρη και στο 35' με το σουτ του Σισοκό.

Το μοναδικό αξιόλογο που συνέβη μέχρι το τέλος του α' ημιχρόνου ήταν η λανθασμένη υπόδειξη του α' βοηθού, Εμμανουήλ Βλάσση, στον Καπνίδη τη στιγμή που εκείνος έβγαινε τετ-α-τετ με τον Λεάλι.

Στο β' ημίχρονο όλα άλλαξαν πολύ νωρίς κυρίως γιατί ο Ολυμπιακός βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ που θα του έλυνε τα... πόδια και θα του έδινε ξεκάθαρα το προβάδισμα πρόκρισης για τη φάση των «8». Στο 50', λοιπόν, ο δραστήριος Μανθάτης έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Ανσαριφάρντ, το σουτ του Ιρανού κόντραρε και η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Σισοκό που δεν είχε κανένα πρόβλημα από κοντινή απόσταση να πλασάρει τον Αναγνωστόπουλο.

Στο 65' ήταν η σειρά του Καρντόσο να χάσει ευκαιρία, όταν συνεργάστηκε άψογα με τον Ανσαριφάρντ, αλλά ο Παραγουανός είδε το σουτ του να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια άουτ. Με τα λεπτά να περνούν και τον Ολυμπιακό να μην πετυχαίνει δεύτερο γκολ, ο Άρης άρχισε να πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει την ισοφάριση που θα έστελνε το ματς σε παράταση.

Ωστόσο, ο μοιραίος για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου ήταν ο Κενάν Μπαργκάν που σε δύο περιπτώσεις, δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Λεάλι. Αρχικά, στο 79' ο εξτρέμ των φιλοξενούμενων έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο 82' ο Ρομαό του πήρε το... γκολ από το πόδι, καθώς πριν εκτελέσει από τη μικρή περιοχή, απομάκρυνε την μπάλα.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 86' ο Νικολάου, όταν ο Σεμπά εκτέλεσε το κόρνερ και ο 18χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0, με τον κόσμο να κάνει το όνομά του σύνθημα.





Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:



Ολυμπιακός: Λεάλι – Παρέδες (80' Φιγκέιρας), Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό – Μπουχαλάκης, Μαρτίνς (77' Ρομαό), Ελιουνούσι (71' Σεμπά), Μανθάτης – Ανσαριφάρντ, Καρντόσο.

Άρης: Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Τσουμάνης, Χαριτωνίδης, Ούγκο ντε Σόουζα, Νέτο (86' Καρβούνης), Ντούνης (75' Παυλίδης), Πίτου Γκαρσία, Καπνίδης, Μακουτά (70' Ανάκογλου), Μπαργκάν

Διαιτητής: Σπυρίδων Σελίμος (Λακωνίας)
A' βοηθός: Εμμανουήλ Βλάσσης (Λασιθίου)
Β' βοηθός: Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας)
Τέταρτος: Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x