Επικαιρότητα

Πεντάωρη στάση εργασίας την Παρασκευή στα νοσοκομεία

Στις 12 το μεσημέρι η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο οι δομές του ΕΣΥ μετά την απόφαση που έλαβε το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τις διαθεσιμότητες των οδηγών και των νυχτοφυλάκων και ζητεί την ανάκλησή τους, καθώς και για την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.


Έτσι, από τις 10 πμ έως τις 3 μμ την Παρασκευή 11 Απριλίου δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας κατεβάζουν «ρολά» ενώ ακινητοποιούνται και τα οχήματα του ΕΚΑΒ.

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων προγραμμάτισε επίσης συγκεντρώσεις στις 12.00 το μεσημέρι για τα Νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου έξω από το Υπουργείο Υγείας και για την περιφέρεια έξω από τις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ οι κινητοποιήσεις επιβάλλονται από:

-Το λειτουργικό χάος που προκλήθηκε στα Νοσοκομεία από τη Διαθεσιμότητα των Οδηγών.
-Την ανεπαρκή χρηματοδότηση και υποστελέχωση.
-Τις απώλειες σε μισθούς, συντάξεις και εισοδήματα που υπέστη ο κλάδος τα 3 ½ Μνημονιακά Έτη.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x