Stoiximan Super League

Με στιλ… επιθετικό

Σχεδόν δύο μήνες έχει να νικήσει ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, κάτι που θα επιχειρήσει να πετύχει στο σημερινό (15:00) ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στις 29 Σεπτεμβρίου ήταν η τελευταία εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Λεωφόρο, όπου είχε νικήσει τον Αστέρα Τρίπολης και είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση.

Από τότε οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από Πανθρακικό, Ολυμπιακό και μετά από σχεδόν δύο μήνες θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μέσα στην έδρα τους.

Πρόθεση του Γιάννη Αναστασίου είναι να παρατάξει ένα άκρως επιθετικό σχήμα, με το οποίο θα καταφέρει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και να «καθαρίσει» όσο πιο γρήγορα γίνεται τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα (15:00, Novasports 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr), χωρίς να έχει τη στήριξη των οπαδών του λόγω της τιμωρίας μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο.

Στόχος του «Άγιαξ της Ηπείρου», όπως και του Παναθηναϊκού, είναι η είσοδος στην πεντάδα και η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν, οπότε όλοι περιμένουν να δουν ένα ωραίο ματς από δύο ομάδες που έχουν δείξει κάποια θετικά δείγματα γραφής στις πρώτες 11 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκας.

Από εκεί και πέρα, ο Αναστασίου αναμένεται να τοποθετήσει τον Καπίνο στο τέρμα, με την άμυνα να αποτελείται – από δεξιά προς αριστερά – από τους Μαρινάκη, Τριανταφυλλόπουλο (Κουτρουμπή), Σίλντενφελντ και Νάνο. Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μέντες, έχοντας ως εσωτερικούς μέσους τους Ζέκα και Πράνιτς.

Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Ατζαγκούν, με τον Φιγκερόα και τον Μπεργκ να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλη, Χουχούμης, Σπυρόπουλος, Λαγός, Ντίνας, Καρέλης και Ταμπάκης.

Προϊστορία

Στις 6/4/1978 ο ΠΑΣ νίκησε 3-2 στη Λεωφόρο και έσπασε το αήττητο σερί 85 αγώνων του Παναθηναϊκού εκεί. Εκτοτε, όμως, δεν έχει νικήσει άλλη φορά το «τριφύλλι» στην Αθήνα (15 νίκες οι «πράσινοι» και δύο ισοπαλίες).

Στα τελευταία τρία ματς: Ημερομηνία Αγώνα Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

31/08/12 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1 (28' Βελάσκες - 45' Ντε Βισέντι)
11/09/11 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-1 (5' Σαριέγκι, 44' Τοτσέ, 75' Λέτο - 68' Μπακαγιόκο)
19/12/09 Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0 (50΄ (πεν), 76΄ Σισέ, 81΄ Βύντρα, 89΄ Χριστοδουλόπουλος)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x