Ελλάδα

Συνέχισε από… πέρυσι και έβαλε πλώρη για την πρώτη κούπα της σεζόν ο Παναθηναϊκός!

Το έπιασε από εκεί που το άφησε και πάει για την πρώτη κούπα της σεζόν ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στον Άρη και με νίκη 81-68 προκρίθηκαν στον τελικό του Σούπερ Καπ.

Έβαλε πλώρη για την πρώτη κούπα της σεζόν ο Παναθηναϊκός AKTOR! Oι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας, μπορεί να πιέστηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο από τον Άρη, ωστόσο στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα, έπαιξαν τρομερή άμυνα και προκρίθηκαν και στον φετινό τελικό του Stoiximan Super Cup επικρατώντας 81-68.

Εξαιρετική εμφάνιση για μια ακόμη φορά από τον Ομέρ Γιουρτσεβέν που κυριάρχησε στους αιθέρες μαζεύοντας έντεκα συνολικά ριμπάουντ. Πολλά υποσχόμενη εμφάνιση από τον Μπανκς για τον Άρη με τον Αμερικανό σέντερ να βάζει δύσκολα στη front line του Παναθηναϊκού.

O Kέντρικ Ναν με 16 πόντους αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό, με τον Καλαϊτζάκη να ολοκληρώνει το ματς με 11, ο Σλούκας με εννιά, ενώ από οκτώ είχαν οι Γκραντ, Λεσόρ και Γιουρτσεβέν.

Στην αντίπερα όχθη για τον Άρη, σπουδαίο ματς πραγματοποίησε ο Μποχωρίδης με 16 πόντους, ενώ δεύτερος σκόρερ ήταν με 11 ο Μπανκς.


Το ματς:

Με Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Λεσόρ στην πεντάδα του ο Παναθηναϊκός AKTOR, την στιγμή που στο παρκέ για τον Άρη ξεκίνησαν οι Μπανκς, Νόλεϊ, Ντε Τζούλιους, Μποχωρίδης και Μαντζούκας. Οι κίτρινοι ξεκίνησαν δυνατά καθώς μετά το καλάθι του Λεσόρ, είχαν 2/2 τρόποντα με τους πρώην «πράσινους» Μαντζούκα και Μποχωρίδη να κάνουν το 6-2. Ο Μπανκς δημιουργούσε αρκετά ρήγματα στη ρακέτα του «τριφυλλιού», όπως και ο Λεσόρ που είχε τους έξι από τους οκτώ πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού. Ο Ναν «έσπασε το ρόδι» με τρελό τρίποντο, με τον Μαντζούκα να απαντά για το 13-11.



Ο Αμερικανός... ζεστάθηκε δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στο «τριφύλλι» με νέο τρίποντο, ενώ με δικό του jump shoot η ομάδα του Αταμάν βρέθηκε στο +3 (16-13). Ωστόσο ο Άρης έβρισκε πάντα τον τρόπο να αντιδράσει και με ένα τρίποντο του Τολιόπουλου, έφερε το ματς στο 20-20 που ήταν και το σκορ για την πρώτη περίοδο.



Με ένα σημαντικό σερί 6-0 το οποίο προήλθε από δυο έμμεσα τρίποντα Γιουρτσεβέν και Σλούκα ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται 26-20 του Άρη στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Οι δυο ομάδες ήταν εξίσου άστοχες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σκορ για κάτι λιγότερο από δυο λεπτά με τον Μπανκς να «σπάει» την ανομβρία χάρη σε δυο βολές του Μπανκς που μείωσε στο 28-24.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά προβάδισμα οκτώ πόντων (32-24) με τον Γιουρτσεβέν και τον Καλαϊτζάκη να βρίσκουν τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι, εκμεταλλευόμενοι τα κενά στη ρακέτα του Άρη. Οι δυο ομάδες μετέφεραν το παιχνίδι τους στο ζωγραφιστό με αποτέλεσμα μεγάλο διάστημα της 2ης περιόδου να πάει στη γραμμή των βολών με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο εύστοχος και να φέρνει το ματς στο 37-30, ενώ ο Μήτογλου με καλάθι από τη γωνία έφερε τον Παναθηναϊκό στο 39-30 και το τάιμ άουτ, 1:30 πριν το τέλος. Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να είναι εξαιρετική και ολοκλήρωσε το δεύτερο δεκάλεπτο, δεχόμενη μόλις 10 πόντους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ του +14 (44-30).




Με τον Παναθηναϊκό να φεύγει για πρώτη φορά στο +15 (47-32) με τρίποντο του Σλούκα, έπειτα από καλάθι του Μποχωρίδη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο στη Ρόδο. Ο Μποχωρίδης μπορεί να μείωσε με δικό του τρίποντο όμως ένα γρήγορο 8-0 του Παναθηναϊκού έφερε το σκορ στο 55-37 για το πρώτο +18 για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν. Ο Καστρίτης πήρε πολλά από τον Μπανκς ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά πάνω στον Μήτογλου, ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήθελε να βάλει το ματς... για ύπνο, με τον Ναν και τους Μήτογλου-Γκραντ, να βοηθούν στο σκοράρισμα, την στιγμή που Λεσόρ και Μήτογλου συνέβαλαν τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά στο να έρθει το 64-44 του τρίτου δεκαλέπτου.



Το ματς είχε... σβήσει πλέον με τη διαφορά του σκορ να δίνει το δικαίωμα στον Αταμάν να δοκιμάσει διάφορα σχήματα ενόψει τελικού. Ο Χουάντσο συνείσφερε επιθετικά, με τον Γιουρτσεβέν να μαζεύει πολλά ριμπάουντ. Ως το τέλος τίποτα δεν άλλαξε και ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με σκορ 81-68 και παράλληλα το εισιτήριο για τον τελικό του Stoiximan Super Cup.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 66-46, 81-68

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x